Hani cocukluğumuzda pastanelerde satılan uzumlu muffinler vardı ya arkadaşlar az yağlı ve hafif tadı olan işte yıllar sonra onu yakalamış olmanın mutluluğuyla sizlerlede paylaşmak istedim.Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim
Uzumlerimizi sıcak suda 15 dk kadar bekletelim veya5 dk ocakta kaynatalım hemen bir suzgece alalım.Sulu kalırlarsa kekimiz kabarmayabilir
*4 yumurta(Mutlaka ıda ısısında beklemiş olsunlar)
*1,5 su bardağı elenmiş un
*1 su bardağı şeker
*1/2 su bardağı kuru uzum (ben birazdaha fazla koydum)
*1/2 cay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Yumurta aklarını ve sarılarını dikkatlice ayırıyoruz ve aklarını bir cimdik tuzla krem şanti kıvamına gelinceye dek cırpıyoruz.
Daha sonra cırpılmış yumurta aklarının icine yumurta sarılarınıda ekleyip 2 dk daha cırptıktan sonra sıvıyağı ve şekerimizi ekleyip birkac dakika daha cırpıyoruz.Kalan malzemeleri yani unu kabartma tozunu ve vanilyayıda ekleyip cırpmaya devam ediyoruz.İyice suyu alınmış uzumlerimizi una buladıktan sonra hamurumuzun icine dokup tahta bir kaşıkla veya spatulayla karıştırıp isterseniz yağlanıp unlanmış bir kek kalıbına veya benim yaptığım gibi muffin kalıplarına dokuyoruz.Şayet kalıba dokecekseniz ,dolu bir yemek kaşığı hamur yeterlidir.
Onceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda pişirip afiyetle yiyoruz.Ertesi gun daha guzel oluyor bu nedenle şayet misafirlerinize yapacaksanız 1 gun onceden hazırlamanızı tavsiye ederim.