Valve'nin cıkardığı ilk oyun ozellikle acılış ekranında kafasında vana olan adam cok iyiydi. Oynu 2005'de bitirdim o zaman oynun 2'si cıkmıştı fakat Turkiye'ye anca geliyordu.
Oynun hikayesi:
Gordon freeman, New mexico eyaletinde yer alan Black Mesa araştırma tesisinde asistan olarak gorev yapmaktadır. Freeman'in de dahil olduğu bir deneme sırasında bir şeylerin ters gitmesi sonucu, başka bir boyuttan bir suru uzaylı canlı dunyaya gecmiş ve hızla tesise yayılmaya başlamıştır.
İş arkadaşlarının hemen hepsi bu uzaylı canlılar tarafından oldurulurken, diğerleri ise yuzeyden gelecek yardımı beklemektedir. Ancak yardıma gelen askeri guclerin gorevi tesisten canlı hicbir şey cıkmamasını sağlamaktır. Freeman, askerler ve yaratıklarla savaşırken bir yandan da olayın arkasında ne olup bittiğini anlamaya calışmaktadır.
2-Half-Life 2.
İlkine gore daha esnek oyun yapısı vardı bunuda 2008'de oynamıştım. Silahlar daha guzeldi ozellikle gravity gun cok hoşuma gitmişti.
Ozet: Half-Life 2, ilk oyundaki Black Mesa kazası'ndan 20 yıl sonra doğu Avrupa'daki ŞEHIR-17'de başlar. ...Combine guclerine karşı freeman, Black Mesa'daki bilim adamları ve bazı arkadaşları tarafından organize edilen barney calhoun, alyx vance ve dr. Kleiner'ın da bulunduğu yeraltı direniş orgutune katılır?
3-Red Dead redemtion.
Plastation 3'de bitirdiğim ilk ve tek oyun. Ozellikle sonunda cok uzulmuştum.
Ozet: Red Dead redemtion, 1911 yılında geciyor. Yani vahşi batı'nın vahşiliğinin yavaş yavaş tarihe karıştığı yıllara doğru gidiyoruz. Bir donem taş ustunde taş, baş ustunde baş bırakmayan dutch cetesinin uyelerinden biri olan john marston olarak, 2 federal ajanın kollarında oyuna başlıyoruz. Karısı ve cocuğu hukumet tarafından ele gecirilen john, hayatta olan eski cete uyelerini ortadan kaldırması karşılığında bir donem teror estirdiği topraklara geri donuyor.
4-The Last of Us.
YouTube'dan bitirdiğim oyunlardan. Hikayesi cok hoşuma gitmişti.
Ozet: Teksas ’ta yaşayan joel adında bir baba ve babasıyla birlikte yaşayan sarah adında bir kızın doğum gunuyle başlamaktadır. Doğum gunu sırasında cordyceps adlı bir mantar, bulaştığı insanları insan olduren canavarlara donuşturen bir hastalık yaymaya başlamıştır. Joel, kardeşi ve kızı ile birlikte olayların ortasından kacmaya calışırken, kızı sarah bir asker tarafından oldurulur.
5-The Walking Dead.
Zombi oyunları cok hoşuma gitmişti. Dizisini de izlediğim guzel bir oyun.
Ozet: Lee adlı bir profesor, senatoru karısıyla birlikte olduğu gerekcesi ile oldurmekte ve hapis cezası almaktadır. Zombi istilasının başlaması ile lee, 8 yaşındaki bir kız cocuğu ile bu kargaşa icinde tanışmaktadır.(Dizisini de oneririm)
6-Call of Duty Modern Warfare 3.
Oyun cok guzel kesinlikle oynanmalı. Duygusal sahneleri cok iyiydi. Makarovun olum sahnesi en sevdiğim sahneydi. En uzucu sahne soup un olu muydu
oynamayan yoktur zaten.
7-Assassin'n Creed 2.
İlk oynunu beğenmesemde 2. oynu cok hoşuma gitmişti.
Ozet: Ronesans İtalya ’sında, giovanni ve maria auditore ’nin oğlu olarak dunyaya gelen Ezio, 17 yaşına kadar floransalı ust sınıf bir ailenin uyesiydi. Luks icinde yaşadı. Babası, auditore bankasının sahibiydi. Bankacılığı oğrenmesi gerekiyordu ki bankanın başına gecebilsin. Ancak yıl 1476 ’ya geldiğinde her şey farklı olacaktı. Bankacının oğlu, icindeki yeteneği keşfedecekti.
8-Call of Duty Modern Warfare 2.
Ozellikle Ghost ve roachın olumunde cok uzulmuştum. Hala aklıma geldikce uzuluyorum. Oynadığım oyunlarda en uzucu sahne net buydu
9-Far Cry 3.
Far Cry serisinde tek oynadığım oyun. Zamanına gore grafikler cok iyiydi.
Ozet: Jason brody ve yakın arkadaşının tatilde skydiving yaparken korsan istilasındaki bir adaya duşmeleriyle hikaye başlıyor. Aslında haritalarda gorunmeyen bu ada vaas adındaki psikopat korsan lideri tarafından yonetiliyor. Brody ve arkadaşı da vaas tarafından tutsak ediliyor. Akabinde brody, adanın yerlileri tarafından kurtarılır ve karakterimiz intikam almayı ister.
10-Mafia.
Final sahnesi cok hoşuma gitmişti. The godfather serisine cok benziyordu.
Ozet: Oyunun ana karakteri thomas angelo, sıradan bir taksi şoforudur. Bir gun, duşman mafya uyelerinden kacan salieri mafya ailesinin adamları, angelo ’nun taksisine biner. Akabinde ise angelo ’ya salieri ’nin adamlarını kurtardığı icin bir saldırı yapılır ve tommy de bu saldırıdan kacarak don salieri ’nin mekanına sığınır. İlerleyen surecte de mafyanın bir parcası olan tommy, bu dunyaya ayak uydurmaya calışır. Ancak mafya dunyası icin fazla vicdanlı olan karakter, bu konuda bazı sorunlar yaşar.
Tamamen kendime gore yazdım oyunları daha bircok oyun var ben 2015'den beri hikayeli oyun oynamadım R6 sağ olsun. Onerebileceğiniz, sizde iz bırakmış hikayeli oyun varsa yazarsanız sevinirim.