Internetde gezinirken ilgimi ceken bir kurabiye tarifi....Henuz denemedim, ama gorunumu cok hosuma gitti, sizlerle paylasmak istedim.

Yumuşamış margarin ve pudra şekerini derin bir kabın icerisinde elinizle iyice karıştırın.
Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
2 su bardağı un ve 1 su bardağı nişastayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Eğer hamur ele yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayın. (bu aşamada ben 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta ilave ettim.)

1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 corba kaşığı kakao
1 yumurta
1 cay kaşığı dolusu kabartma tozu

Yaptığınız hamuru iki eşit parcaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından cıkardığınız ve bir kac dakika oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz iki hamuru da aynı buyuklukte acın (ben hamurlar daha duzgun acılsın ve ust uste koymak kolay olsun diye iki strec film arasında actım) ve hamurları dikkatlice birbirinin uzerine koyun.
Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin.(hamurları rulo olarak sararken biraz sıkı sarın, boşluk kalırsa keserken şekil bozuk oluyor).
Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıcak yardımı ile duzgunce kesin.(kelebeğin antenlerinin duzgun olması icin)

Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bolup, strec filme sarıp dondurucunuzda yarım saat bekletin.(Yoksa duzgun kesemezsiniz).

Soğuyup biraz sertleşen hamurların bitiş yerleri uste gelecek şekilde sade ve kakaolu hamuru yan yana getirin ve birbirine hafifce yapışmasını sağlayın.

Keskin bir bıcak yardımıyla cok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.

Dilimlediğiniz parcaları tezgÂhın uzerinde sıralayın (hamurlar cok sert olduğu icin bir kac dakika şekil alabilecek yumuşaklığa gelmesini bekledim).
Başparmağınız ve işaret parmağınız yardımıyla tam ortalarından hafifce sıkarak ortaya doğru birleştirin (kelebeğin kanatlarının oluşması icin).
Bu sayede hem hamurlar birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.

Kelebeklerin antenlerini oluşturan parcaları hafifce birbirinden ayırıp, cekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Kelebek şeklini alan hamurları yağlı kÂğıt serilmiş tepsiye sıralayın, onceden ısıtılmış 160 deredeki fırında uzerleri pembeleşene kadar pişirin.