Selamlar, yaklaşık 1.5 2 yıldır Papara kullanıcısıyım ve bu sure zarfında iyi kotu tum deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 1.5 yıl kadar once ininal kart artık fazla kotu geldiği icin, gorduğum reklam ile Papara uygulamasını indirdim. O zamanlarda Papara Card istemek 5 TL idi. Hesabıma arkadaşımdan para attım ve Papara Card'ımı istedim. 1.5 hafta sonra evime kadar kurye ile geldi ve kimliğimi gostererek teslim aldım. 1.5 yıl boyunca dijital alışverişlerde sadece Papara kullandım.
İyi yonleri;

Ucretsiz olması: Papara uygulamasını indirip Papara Card siparişi verirseniz tamamen ucretsiz bir şekilde kurye ile kapınıza kadar geliyor. Kullanmaya başladıktan sonra ne ATM'den para yuklerken, ne para cekerken para kesmiyor. Aylık kullanım bedeli diye bir şey yok. Diğer Papara Card'lara para gondermek isterseniz de ucret odemiyorsunuz, ve henuz daha yeni IBAN sistemi geldi, orada ucret alınıyor mu bilmiyorum fakat tahminim alınmıyordur. Ayriyeten kurye, kimlik sizin kimliğiniz bile olsa eğer siz değilseniz vermiyor.

Cashback sistemi: Papara Card ile belirli bazı yerlerden alışveriş yaparsanız size belli bir miktar anında geri odeniyor. Orneğin Papara Card ile Netflix alırsanız Max 10 TL olmak koşuluyla size %50'si geri veriliyor. Netflix'in 30 TL veya 42 TL'lik paketini alırsanız 10 TL geri veriliyor, ancak 18 TL'lik paketini alırsanız 9 TL yani yarısı size geri veriliyor. Aynı sistem YouTube, Spotify, gelal ve eczanelerde de var. Firmaya gore cashback oranı ve aylık odenecek maksimum ucret farklılık gosteriyor.

Pratik odeme işlemleri: Yine Papara uygulaması uzerinden istanbulkart, elektrik, su, doğalgaz, telefon ve internet faturalarını odeyebiliyorsunuz. Ek olarak uygulama uzerinden Steam cuzdan kodu, League of Legends rp, Google Play ve App Store icin cuzdan kodu, Valorant vpoints, Xbox Game Pass gibi şeyleri de orijinal sitelerindeki aynı fiyattan alabiliyorsunuz.

Aile sistemi (edu): Papara uygulamasından veli ve oğrenciyi secerseniz oğrenciye ucretsiz "edu Card" yollanır. Edu Card'ı sadece okul kantinlerinde, cocuk velinin izin vermesine gerek kalmadan kullanabilir. Okul kantini dışında harcama yapmak isterse, velinin onay vermesi gerekir. Veli, cocuğuna harclık gondermek isterse, ister Papara ile kendisi manuel olarak, isterse miktar ve periyot belirleyerek Papara'nın otomatik olarak gondermesini sağlayabilir.

Yuksek sınırlar: Papara'dan once belli bir sure de ininal kart kullanmıştım. ininal Card'da yıllık para cekme miktarı en fazla 300 idi. Aylık da 750 TL para yuklenebiliyordu. Diğer yukleme başına kesilen para, para gonderince alınan 1 TL ucret gibi şeyler de vardı. Şu anda Papara hesabım sozleşmeli ve Black Card kullanıyorum. Limitler şu şekilde;
Bakiye limiti: Sınırsız
Gelen tutar limiti: Ayda 500.000 TL
Nakit yatırma limiti: Ayda 10.000 TL
ATM'den para cekme limiti: Gunde 2000 TL
Gelen transfer limiti: Ayda 300 adet
Giden transfer limiti: Ayda 300 adet
Harclık gonderme limiti: Ayda 2000 TL
Harclık alma limiti: Ayda 750 TL
İyi olanlardan aklıma gelenler bu kadar.

Kotu yonleri;

Cokme problemi: Pek cok yerde mutlaka duyulan, gorulen Papara'nın tamamen cokmesi. Coktuğu zaman market, manav, eczane gibi hicbir yerde Papara Card ile harcama yapamıyorsunuz. Uygulamaya giremiyorsunuz. ATM'den para yatırıp cekemiyorsunuz. Ozellikle şu sıralar 2 haftada 1 cokmeye başladı.

Kartlarda yaşanan "işlem başarısız" hatası: Zamanında benim de yaşadığım, Papara Card ile internetten alışveriş yaparken, 3D Secure'a onay verince sitelere gore değişmekle beraber genel olarak "işlem başarısız, bankanızla goruşun." Yazısıyla karşılaştım. 3D secure olan hicbir yerde alışveriş yapamadım, muşteri hizmetlerini defalarca aradım ancak cozulmedi. O zamanlar kullandığım kartı iptal edip yeni kart isteyince sorun duzeldi.

Kotu yonleri de bu kadar, bende icinizden birisi olarak elimden geldiğince anlatmaya calıştım. Umarım faydası olmuştur.