Urun 06.06.2015'te evimize teslim edildi, LG yetkili servis numarası verildi ve acmayın denildi. Aynı gun arayıp bilgi aldığımızda, telefon numarası istediler ve gelmeden once aradılar. 06.07.2015 tarihinde yani ertesi gun sabah 10'da arayıp musait olup olmadığımızı sordular, yarım saat sonra geldiler. 2 kişi montajı cok duzgun yaptılar, duvara monte edildi. Adamlar hastane poşeti giymişti, ayakkabılarını bile cıkartmadılar
Urunun başlıca ozellikleri:
Smart TV 3D 600 Hertz Sihirli kumanda 100 Watt gibi bir duşuk guc tuketimi. 50" 127 CM (Ekran) Full HD 1080P Sihirli kalem uyumluluğu Dahili uydu alıcısı
Şimdi urunun duvar aparatını ayrı alıyorsunuz, sehpa ustu icin aparat kutusundan cıkıyor. Kutusundan TV haric belgeler ve sihirli kumanda cıkıyor, 3D gozluk yok.
Kumandasını ben cok beğendim, mouse gibi haraket ettiriyorsunuz cok hoş ama dezavantajları var. Evinizde yaşlı bireyler varsa kanser edebilir, ustunden numerik tuşlar yok. Ayrı bir LG kumanda alınması gerekiyor (ihtiyaca gore), internette bulamadım ve yarın yetkili servisi arayıp soracağım. Ama kumanda cidden hoş, internette bazı playerların butonlarına ok tuşlarıyla basamıyorsunuz ama bunda bilgisayar gibi ustune gelip tıklayabiliyorsunuz.
3D gozlukte pasif değil, aktifmiş. Yani tanesi 100-200 kusur liraya geliyor, TV ile senkronize falan oluyormuş. Bize pek lazım değil ve almayı duşunmuyoruz.
Konsol bağlamadım, ama goruntu kalitesi cidden guzel. HD olmayan normal Kanal D gibi kanallarda dibine gitseniz bile pixel saymazsınız. Bazı kanallar dandik oluyor, Rumeli TV gibi onların yayın kalitesinden oturu hafif camurlaşıyor. HD kanallar ise cidden guzel yani, 1080P olduğu icin tam ayarında ve ucuk 4K gibi cozunurluk olmadığı icin yayınlar tam bu televizyon icinmiş gibi.
TV'ye sağdan soldan her hangi bir acıdan baktığınızda goruntu değişmesi yok, kararma vesaire. Fakat acık pencere gibi guneş direk vurursa biraz parlama yapıyor. Tulu cekerek, aydınlık bir salonda problem yok.
Ayrı bir LG USB kamera alınarak, Skype goruntulu konuşması yapılabiliyor, şuan cihazda yuklu ama kamera yok diye acmadı. Acsa bilgisayardan bağlantı kuracaktım, buyuk buyuk gostermesi hoş olurdu yani.
USB'yi HDD olarak kullanabiliyorsunuz, film, video, muzik gibi medyaları oynatabiliyor ve bizzat denedim.
Ayarları ve menuleri cok hoş, Browser cidden kaliteli yani bazıları her flash player'ı acamıyor ama bu android cihaz gibi acıyor catır catır.
Youtube, Spotify, Lig TV gibi cart curt uygulamalar icinde var, LG Smart World'den de envai ceşit uygulama indirilebilir.
Ekleme: Sesi cok iyi, 100 yaptığınızda gumbur gumbur yani komşuları kapıya getirir. 30 sn falan tutabildim, test icin.
Dahili uydu alıcısını kullanıyoruz, kanal gecişleri biraz yavaş. Ama sol ustte detaylı kanal adı ve yayınlanan programlar yazıyor. Oradan bakarak hızlı hızlı gecebilirsiniz, bilgiler yanıltmıyor.
Digiturk gibi ayrı uydu alıcısı bağlayacaksanız, numerik kumandaya pek ihtiyacınız olmayabilir. Sonucta kanal gecişleri icin onların kendi kumandası var, ben dahili uydu alıcısı adına konuştum.
Son olarak urunun parasının hakkını verdiğini soyleyebilirim. Yani 1500-2000 lira sınırını aşmadan, buyukluğu sizi tatmin edecekse başka turlu sizi uzmeyecek bir televizyon diyebilirim. Tavsiye ederim, memnun kaldık.
Okuduğunuz icin teşekkurler, ilk izlenimler bunlar ve sorusu olanlar cekinmesin lutfen. Herkese iyi forumlar.