Şu anki kasam Zalman N3 ve 2016 yılından kalan Dark N10 kasa fanlarımın değiştirme zamanı geldiğini duşundum. Bu yuzden fan arayışına girdim. Araştırmalar sonucu burada gezerken gozume takılan ID-cooling fanları oldu. Baktığımda kağıt ustunde gercekten guzel duruyordu. Ozellikle fiyatının 50 TL olması beni biraz daha kendine cekti. Şansımı deneyerek 2 tane sipariş verdim. Uzun bir bekleme sonucunda(MNG Kargo) fanlar elime bugun ulaştı.
Kutu elimde iken, icimdeki ses "50 TL fan cok bir şey bekleme" diye kendimi tekrar ettiriyordu. Hele markayı ilk defa duyunca icimdeki sese biraz daha yoneldim ve beklentimi biraz duşurdum. Lakin hicte oyle olmadı. (Bu arada kağıt ustunde neden guzel olduğunu kutunun arka kısmını okuyarak anlayabilirsiniz)
Kutuyu actığımda ilk karşıma cıkan poşet icindeki vidalar oldu. Daha ne cıkabilir derken fanı elime aldım ve fanın verdiği hissiyatı yaşamanız lazım. Tabii bende biraz beklentimi duşurduğum icin gercekten şaşırdım. Elime aldığımda ilk başta sağlamlığını hissettirdi. "Hayırdır birader birine mi baktın?" Dercesine. Tabi kutudan başka bir şey cıkmaz diyerek kenara koydum. Oda ne kutudan siyah yapışkan bir şey duştu. Meğersem oda, fanın vida bolumlerine yapıştırılan titreşimi onleyen kaucuk bir aparat. Vida deliklerine yakın yerlere bunları yapıştırıyorsunuz ve titreşimi bir nebze azaltıyor.
Tabii bunu gorunce mutlu oldum. Hoş olmuş bu fiyata boyle jestler her insanın hoşuna gider. Hele benim gibi beklentileriniz az ise. Demem o ki kutu iceriği fiyat ve fan olduğunu duşununce gercekten tatmin etti. Tamam dedim şimdi performansı nasıl ona bakalım.
Fanın kendisini ise yukarıdaki resimde goruyorsunuz. Bunun sadece siyah olanı da var. Ben bunu tercih ettim. Gercekten elinize aldığınızda oyle diğer 50-60 TL'lik fanların hissiyatını vermiyor. Malzeme kalitesi gercekten guzel. Elinize aldığınızda puruzsuz kenarları ve yuzeyleri yeterli oluyor. Eski fanlarımdan biraz ağır ve bu da bana guven verdi.
Performans olarak daha takalı 1 saat oldu ve elimdeki Silverstone 8x fan coklayıcı ile kullanıyorum. Fanların hızı ise Gigabyte'nin sıv yazılımı veya BIOS'un kendi icinden kontrol edebiliyorum. Şu 1 saatlik dilimde beni rahatsız edecek bir ses cıkarmadı. Fanı en ust hıza aldığımda ise fan filtresini takmak icin ekstradan mıknatıs kullanmak zorunda kaldım. RPM en ustte cektiğinizde her fanda olduğu gibi sesi olacaktır. Ama benim daha once aldığım Cougar fanlarımdan daha az ses cıkarıyor. Bu fiyata bu fanı onerir miyim? Kesinlikle oneririm. En aşağıya linki bırakacağım. Şimdilik bu kadar sorularınız var ise cevaplamaya hazırım.
şunu da belirtmek isterim. Kısa bir zaman diliminde kullanıyorum. Uzun vadede tecrube ettiğim şeyleri burada tekrar belirtirim.
Urun linki: Siyah olan - Siyah - Beyaz
Eksik olan bir şeyler gorurseniz lutfen belirtin.