Oncelikle merhaba, iyi forumlar. 1 gunluk aldığım HP- DA2095NT model numaralı laptopumu incelemek ve sizlerle paylaşmak istedim. 9.sınıfa başladığımdan beri eski bilgisayarım sorunlar cıkarıyordu. Annem babamda alma isteği yoktu. S500 istedik satıcı sahtekar cıktı gelmedi. Casper'dan haber gelene kadar 2 ay bekledim. Ve yeni bilgisayar alma umidim kesiliyordu. Pes etmedim. Daha sonra baktık bime 13 Kasım mıydı, 14 kasıım mıydı? HP laptop geldi. Bilgisayarcı akrabamız, abim ve babamın arkadaşı alınmaz dedi. Onu almadık. Bilgisayarcı akrabamız biraz araştırdı. Bunu buldu. Sipariş verdik neyse. Geldi. SSD ile UEFI Windows 10 kurulumu 9 dk surdu. Suruculeri ve programları kurdum.
Artıları:
7 Saat pil dayanıyor.( bugun canlı derslere girdim, muzik dinledim. Sabah 7'den oğleden sonra 14.00'a kadar dayandı.)
Isınma sorunu yok.
Harici mouse takıldığında Synaptics touchpadin kapanma ozelliği mevcut.
IPS mat panel kullanılmış.
Hoparloru, harici hoparlorlerden daha guclu(televizyon izliyormuş gibi bir his veriyor bana.)
Eksileri:
1080P cozunurluk olmaması(onu pek kafaya takmıyorum.)
SSD test sonucları:

İşimi rahat goruyor. Oyun testi yapmadım.
Ekran kartı denetim masası:

HP Audio Control:

Intel Core i3 10110U'nun basit frekansı:

Ekran kartı olarak Intel UHD Graphics 600 ile geliyor. Oyun testlerini zaman bulduğumda yapıp ayrı bir konu acarak paylaşacağım. Şuana kadar hic Turbo Boost'u aktif etmedim. Gerek bile duymadım. Cunku bilgisayar zaten kendi kendine hızlı davranışlar sergiliyor. HP'nin bu modelinde ısınma sorunu pek yok. Fanları da bilgisayarın altında bulunmakta. Eğer coğunlukla gunluk işler icin ideal bilgisayar arayanlar varsa bu modeli gonul rahatlığı ile alabilirler. Kendi capımda yeterli bir inceleme yaptığımı duşunuyorum, herhangi bir problem yaşadığımda ya da olası bir durumda konuyu revize edeceğim. Hatalarım ve eksiklerim varsa kusura bakmayın, her turlu sorunuzu bu başlık altından tarafsız bir şekilde yanıtlayacağıma emin olabilrsiniz, teşekkurler. İyi akşamlar.