Sistemim de bazı değişiklikler yapmaya karar verdim ve kasadan başladım.
Oncelikle kasayı 615 TL ye N11 sitesin de Bubingo adli magazadan temin ettim, kredi kartına 9 taksit olarak.
Kasayı inceleme işlemlerini sırayla paylaşacağım.
Resimleri kucuk tutacağım cunku cok resim olduğu icin konunun aşırı uzun olmasını istemedim.
Kutu acılımından başlayalım.
Kutu ve kopukler kasayı cok iyi bir şekilde koruyacak şekilde yapılmış.

Kopuk haricinde bez gibi bir kılıfla tamamen sarılmış. Bu da penceresi icin olası ciziklerden engellemiş oluyor.
Tamamen actıktan sonra kasanın genel bir goruntusu.

Guc tuşu, yeniden başlatma tuşu ve fan kontrolcu tuşlarının basma hissiyatı gayet guzel. Ne aşırı sert nede yumuşak.

Arka panel, Genelde zaten standart oluyor kasalarda. Fakat anakart cıkışlarının yuvasının boşluğu ile ustteki mesafeye baktığımızda bize ust bolumde radyator ve fan icin fazlasıyla boşluk verilmiş.
Aynı şekilde kablo yonetimi icin de kasanın solun da fazlasıyla boşluk var.

Kasanın genel gorunumu gayet hoş ve cekici. Sağ kapağın tamamiyle Plexi oluşu cok ayrı hava katıyor kasaya.
Tabi henuz sistemi kurmadığım icin calışır bir sistemle nasıl gorunur bilemiyorum.

Kasa kapaklarının acılışı gayet guzel. Aryıca 180 dereceden fazla acılıyor olmaları ayrı guzel. Eksi yanı olarak kasasını masa yanına koyanlar icin pek de guzel değil cunku direk kapağı acamayacaksınız. İlla ki kasayı cevirmeniz veya cekmeniz gerekecek. Ama masa uzerinde kullanacaklar icin gayet guzel.

Kasanın on paneli. Corsair'in Graphite serisinde alışık olduğumuz goruntu var yine. Onde cift ledli fan 5.25 yuvaları. On ızgara ise cok rahatlıkla acılabiliyor. Izgaranın ust iki koşesine bastırdığınızda filtre direk cıkıyor.
Bu da size filtreyi rahatlıkla temizleme şansı sunuyor.

Kasanın diğer penceresinde siyah filmli bir cam bulunmakta. Tabi sadece goruntu olarak bulunuyor. İceriyi hicbir şekilde gostermiyor.

Ust panalde 3 adet 120 lik fan veya 2 adet 140 lık fan takılabilecek şekilde dizayn edilmiş. Ust bolume fan takmayanlar icin ayrıca oraya bir kapat konumlandırılmış. Bence gayet iyi duşunulmuş. Ama şoylede birşey var boyle bir kasa alıp oraya fan takmamak da fazlasıyla garip olur.
Ayrıca ust panelde 780T modelindeki gibi filtreye yer verselerdi cok guzel olurdu.

Kasanın ic dizaynına gelecek olursak, Arka kısımda egsoz olarak gorev yapan 140MM lik fanı gorebiliriz. AF140 serisi.
Altta ust uste 3 er tane olacak şekilde toplam 6 adet 3,5'' HDD yuvası bulunuyor. Bunları istersek yanyana değilde ust ustte de konumlandırabiliriz. Şahsen ben yan yana kalması taraftarıyım cunku ust uste konduğunda ondeki fanların hava akışını bozacak ve iceri taze hava girişini engellemiş olacak.
Yanyana durdukların da ise tabana takılabilecek olan 120MM fan yuvasını kapatıyor.
Ayrıca 4 adet 2,5'' HDD ve SSD yuvası bulunmakta. Benim SSD ve HDD ikiside 2,5'' olduğu icin 3,5'' yuvalarını komple sokeceğim. Sadece bu bolumleri kullanacağım. Buda bana extradan tabanada fan takabilme şansı sağlayacak.

Kasanın altın da guc kaynağının fanının geleceği yerde sokulebilir filtre konumlandırmışlar. Ama hemen yanımdaki 120MM fan icin herhangi bir filtre bulunmuyor. Bu da haliyle eksi bir puan oluyor.

Kutu iceriğine gelecek olursak. Acıkcası biraz hayal kırıklığa uğradım. 23oT kasamda dahi daha fazlası vardı.
En buyuk eksik bana gore, fanların montajının yapıldığı noktalarda ki titreşimi azaltacak olan silikonlar. Extra olarak verilmemiş. Kasa uzerindekilerden kaybetseniz orası boş kalır. Kablo kelepceleride sadece 4 adet cıktı. Bunlar daha fazla olsa guzel olurdu.
Fan vidalarına HDD ve SSD sabitlemek icin gerekecek vidalar bolca konulmuş.
Son olarak ilk kasam 230T ile 760T nin yanyana dururken boyut farkı.
Başlar da bana fazlasıyla buyuk gelen Mid tower kasam 760T nin gelmesiyle birlikte cuce kalıyor.

Extra bilgiler olarak,
Kasanın on bolumunde 2 adet AF serisi 140MM kırmızı LED li fan bulunuyor. Beyaz renk olan kasada ise aynı fanın beyaz LED lisi bulunuyor,
Tavana isteğe bağlı olarak 3 adet 120MM veya 2 adet 140MM fan takılabiliyor,
Altta ise 120MM fan takabiliyorsunuz,
Arkada da resimlerde gorulduğu uzere yine AF serisi 140MM egzoz fan bulunmakta.
Boylece toplam da kasaya 7 adet fan takabiliyorsunuz.
Ust panaldeki kapak ve yan kapakler mıknatıslı. Menteşeyi acınca direk acılmıyor kapaklar. Hafifce de cekmeniz gerekiyor.
Genel olarak bakacak olursa kasa gayet iyi. Goruntu ve şıklık olarak diyecek birşey yok. Gneişlik olarak da fazlasıyla geniş ve ferah bir kasa.
Kasanın artılarından bahsedecek olursa 2,5'' yuvaları gayet guzel duşunulmuş ve tasarlanmış.
On deki 2 adet 140mm fan iceriye fazlasıyla temiz hava alacaktır.
Filtrelerin cok kolay şekilde sokulebilir olması.
Kapakların acılma kolaylığı ve mıknatıslı olması.
Fan kontrolcu barındırması. (henuz deneyemedim ama denediğim zaman onun hakkında da yorum yapacağım.)
Kablo yonetimi icin fazlasıyla geniş bir alan sunması.
Ust panelede kapak koyulmuş olması.
Eksilerden bahsedecek olursak.
Kasa ici aparatlarından titreşim azaltıcı yedek verilmemiş.
Kelepceler ise 4 adet verilmiş.
Plexi olan kapağın biraz hassan olması. Yani kapağı actığınız plexi camdan dolayı kapak cok esniyor.
Altta ki fan ve ustteki fanlar icin filtre kullanılmamış.
Bunların haricinde gozume carpan birşey olmadı.
Değiştirmeyi duşunduğum 1-2 parca daha olduğu icin hemen sistemi kurmayacağım.
Ayrıca kurmadan once birkac modlama da yapacağım kasaya.
Kurduktan sonra hava akışı soğutma olarakda ayrıca sonucları eklerim buraya.
Genel olarak duşuncelerim gorduklerim bu kadar. Her hangi bir surc i lisan ettimse affola. Biraz uykulu olarak hazırladım. Daha sonraki gunlere kalmasını istemedim.
Herkese şimdiden yorumları icin teşekkur ederim.