elimde dalak var 3-4 tane pek sevmiyorum ne yapsam diye dolaşırken internette dalak dolması tarifini buldum acaba boyle yapsam severmiyim diye duşunuyorum yapan yiyen varmı yorum yazsın lutfen akşama yapacağım kararsızım
tarif bu,

7 kuzu dalağı (kesilmemiş, delinmemiş)
1,5 demet dereotu
1 demet maydanoz
2,5 su bardağı pirinc
3 yumurta tuz
kimyon
karabiber
zeytinyağ

Yapılışı:
Dalakları yıkıyoruz. Dalağın kalın kenarında bir delik vardır. Oradan dalağı delip yırtmadan parmağımızı sokup icini gevşetiyoruz. Delik biraz acılacak tabi. Bir tarafta pirinci yıkadıktan sonra cok ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile karıştırıp cok bol kimyon, isteğe gore karabiber (acı istiyorsanız biraz kırmızı pul biler)ve tuzu ekleyerek dolma ici şeklinde karıştırıyoruz. Biraz zeytinyağı katabilirsiniz. Bu ici, yine elimizle ve parmağımızla ittirerek dalağın icine dolduruyoruz. Dalak şişmeye başlarken dolmuş sayılır, cunki kaynayınca icindeki pirinc şiyecektir. Cok doldurmayınız. Doldurduğunuz dalakların deliğini acılmaması icin kurdanla tutturuyoruz. Başka delik varsa onu da ayni işleme tadibi tutuyoruz. Bir tenecerede az tuzlu su koyup, dalakları da icine koyarak kaynatmaya başlıyoruz. Dalaklar şişecektir. Yaklaşık 45 dakikata pişer. Piştiği dışarıya princ atmasıyla ve hatta patlama eğilimi gostermesiyle anlaşılır. Dalakları cıkartıp soğumaya terkediyoruz. ıyice soğuması kesme kolaylığı sağlar. Soğuyan dalakları baş parmağımızın kalınlığında halka halka kesiyoruz. Dağılmamaları icin bıcak cok keskin olmalı. Bir teflon tafava zeytinyağı (icine bir fincan aycicek yağı koyarak) kızdırıyoruz. Uc yumurtanın sarısını cırpıyoruz. Dalak halkalarını yumurtaya azcık bulayıp, kızgın yağda bir veya iki dakika alt ust ederek pişiriyoruz (cok piştiği taktirde pirincler sertleşecektir). Cıkararak sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Servis Onerileri:
Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Ara sıcak olarak değerlendirilebilir ve iyi bir rakı mezesidir.