Herkese merhabalar. Dun elime gecen USB'yi ayrıntılı bir şekilde test ettim, kurcaladım. İnceleme, değerlendirme, sonuc şeklinde olacak. Hepsiburada uzerinden 30 TL'ye aldım. 2 gunde ulaştı. Tabii en guzel ozelliği uzerindeki Micro USB. Detaylar icin yazının geri kalanını okuyun.

Kutu:

USB'nin kutusu. (Yırtıldığı icin internetten buldum)
Arka kısmında Turkce kullanma kılavuzu ve garanti belgesi zımbalı geldi. Kaybetmeyin.

Tasarım:
Şunu soyleyebilirim, bu kadar kucuk olmasını beklemiyordum. Resimlerde cok daha buyukmuş gibi geliyor. İşte bu yuzden yanına 1 TL koyarak cektim.

On yuzden dik gorunum

USB 3.0 arabirimi yanındaki surgu ile dışarı
cıkardıktan sonraki gorunum

Telefonumuza ve tabletimize bağlayacağımız Micro USB 2.0 bağlantısı.
(Micro B)

OTG ozellikli bir cihaza bağlı iken.
USB'nin dışarıda kalması sorun değil. Kılıflarla da uysun diye yapmışlar. Okumama sorunu yok.

Yanındaki surgu.
Azıcık iceri bastırıp istediğiniz yone cekerek bağlantı noktalarını cıkarabilirsiniz.
İceri bastırmadan yaparsanız zarar gorur.

Ozellikler:
USB 3.0 (SuperSpeed) olması OTG Micro USB (2.0 B) desteklemesi Yeterli hızı. SanDisk Memory Zone:
Şu ana kadar iyi konuştum, ozellikleri sevdim, tasarımı sevdim ama bu uygulamayı hic sevmedim. Buradan Android cihazlara indirebileceğiniz uygulama SanDisk'e yakışmamış. Tasarımı guzel değil, eski Android tasarımından kalma. Her ne kadar yedekleme yaptırmak icin olsa da spam yapıyor. %75'den fazla depolama dolu diye kalıcı notification yerleştiriyor. Be uygulama bildirimlerini kapattım ama boyle şeylerin olmaması gerekiyor. Duşunduğum şey ise, "Ben USB almışım, paramı vermişim. İyi kotu dosya yoneticin var. Depolamamdan, yedeğimden SANANE!" oldu. Neyse resimlere gecelim:

Ana ekran. Cihaz dosyalarını ve USB dosyalarını buradan goruyoruz.

İnanmazsınız belki ama Google Drive calışmıyor. Diğer hizmetleri denemedim.
Gereksiz bir uygulama olduğu icin hemen sildim zaten.

Hız testi gorunce mutlu oldum ama bu da telefonun depolama hızını olcuyor.
10 MB bir dosya aktararak yapıyor. Tabii 10 MB ile hız olculmez.
Verdiği değerle hemen size Micro SD oneriyor. Burada da hayal kırıklığı.

Sonunda duzgun calışan ozellik! Yedeklemede ve yedeği geri yuklemede iyi.
Tabii en iyi yedek dosya yoneticisinden yapılandır. Unutmayın.

Dosya yoneticisinin tasarımı hic beğenmedim. Hatta nefret ettim. Telefondaki uygulamaları gosteriyor.
Tıklayınca uygulamanın Ayarlar'daki sayfası acılıyor. Bilmeyenlere aktarma işlevi olarak yapmışlar herhalde.
Bu uygulamayı indirip kullanan adam uygulama taşımayı biliyordur zaten. Kimse acıp da burayı kurcalamaz.

Hız Testleri:
Bu kotu uygulamadan sonra iyi bir yere geldik. Tabii bir SSD gibi 500 MB beklemeyin. Fiyatına gore duşunup yorum yapın. Buna gore alın.

CrystalDiskMark
(USB 3.0 SSD ile test)
Saniyede;
139 Megabayt Okuma
52 Megabayt Yazma

HD Tune Okuma Testi
(USB 3.0 SSD ile test)
Saniyede;
Ortalama 124 Megabayt
Maksimum 127 Megabayt
Minimum 84 Megabayt

Gercek Hayat Testleri:

500 MB Video Dosyası ile Yazma Testi
(USB 3.0 SSD ile test)
Saniyede;
Ortalama 26 MB

500 MB Video Dosyası ile Okuma Testi
(USB 3.0 SSD ile test)
Saniyede;
Ortalama 131 MB

500 MB Video Dosyası ile Yazma Testi
(USB 2.0 OTG, Note 4 ile test)
Saniyede;
Ortalama 30 MB

500 MB Video Dosyası ile Okuma Testi
(USB 2.0 OTG, Note 4 ile test)
Saniyede;
Ortalama 32 MB​

Değerlendirme:
Acıkcası beğendim. USB 3.0 okuma yaparken lazım oluyor. Testlerde gorulduğu gibi, USB 2.0 olunca'da 30 MB sınırına takılıyor. USB 3.0'ınız yoksa bile okuma dışında kayıp yaşamazsınız. Telefonlarda ve tabletlerde kullanıma uygun. Uzun ucu sayesinde kılıflar sorun teşkil etmedi. Film izleyenler, PC-Telefon kablolardan bıkanlar, dosya aktaranlar, yedek ve depolama arayanlar icin iyi. Yedekleme icin Memory Zone'un tek calışan ozelliğini kullanabilirsiniz. Anahtarlık olarak da sağlam. Metal komple cevrelediği icin kopma olmaz. Memory Zone'u yuklemeyin depolamanıza yazık. Fiyatına gore sundukları cok cok iyi. Hızı, OTG'si...

Artılar:
Kucuk boyut Fiyat/Performansı yuksek OTG ile kullanım alanları fazla. Eksiler:
Memory Zone (Nedeni fotoğrafların altında) Normalin biraz ustunde ısınma. (Cok da problem değil.) F/P Oranı:
Hız: 8/10
Tasarım 9/10
Yazılım 4/10

Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Elimden geldiğince her şeye değindim. Sorulara ve eleştirilere acığım. Eleştiri yapın ki daha iyilerini yapayım. İyi Sosyaller.
Kısaca beğendim oneririm alın.

UYARI:
Telefonunuz veya tabletiniz bağlamak icin OTG destekli olmalıdır. Desteği internette araştırarak bulabilirsiniz. OTG destekli cihazınız yoksa anlamı kalmaz.​