Merhaba, benim uc adet duşuğum oldu.
Birinci hamileliğimde kalbi durdu 6+3 de herkes ilk gebelik de olur normal şeklinde konuştu gittiğim doktorlar da dahil bende hep sucu hareketlerime yukledim. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve yine 6.hafta da gelişimi durunca eşim ile bana genetik araştırma yapıldı sprem testleri yapıldı rahim film mi cekildi histereskopi ile bakıldı sadece sol tarafta tup olmadığı anlaşıldı ama ben sağ taraf ile hamile kalabiliyorum tek tup duşuklere neden midir dedik yok dediler. Sprem testlerimiz normal cıktı, kromozomlar vs normal cıktı sadece bende MTHFR C677T homozigot mutasyon dediler ama cok onemli değilmiş ben yine de dikkate aldım. Tabi bu sırada strese bağlı duşuklerden sonra tiroit cıktı ona da ilac tedavisine başladım. Tam bir yıl korunduktan sonra ucuncu defa hamile kaldım. Tiroidimi duşurduk ve aspirin kullandım adetim gecikmeden 1 hafta once kan sulandırıcı iğneye başladım. Bu sefer bir mucize oldu kalbini ekranda gorduk cok umitlenmiştim ama duyamadık gec dollenmedir diye duşunduk 10. haftaya kadar bekledik ama sonuc değişmedi kurtaj oldum tekrar.
Anlatmış olduğum hikayede lutfen tecrubelerinize dayanarak bana yardımcı olun gozden kacırdığım yapmadığım bilmediğim bişey kalmış mı? Son yaptığım araştırmaya gore bizde cıkmasa bile bebek 12. haftadan once kalbi duruyorsa kromozom sıkıntısı olup mutasyona uğradığı, bende PGT yaptırmaya karar verdim tekrar aynı acıları yaşamak istemiyorum Siz yaptırdınız mi ya da cevreniz de yaptıranlar neler yaşadı sonuc pozitif oldu mu?? Maliyeti size ne kadar oldu? Nasıl bir yol izlediniz? Nerede yaptınız hastahane tavsiyeniz var mı? Bu konu ile ilgili cok yardıma ihtiyacım var eşim dahil doktorum kimse istemiyor ben kendim hamile kalabildiğim icin ancak bu acıyı uctur yaşayan benim ancak sizler anlarsınız beni
Şimdiden cok teşekkur ederim....