Şimdi hemen başlayalım.
1) Ne oynuyoruz, nasıl oynuyoruz?
A) Ne oynuyoruz: İlk once PS5'de ve XSX'de ucuncu parti oyunların benzer, XSX'de 3. parti definitive edition oyunların 30-50 lira daha ucuz olduğunu belirteyim. Ozel oyun kanadında Microsoft ve Bethesda'nın tum oyunlarını Game Pass aracılığıyla cıktığı gun oynayabilirsiniz. Tum 3. parti oyunlar ve Microsoft'un ozel oyunlarını bu konsol aracılığıyla 4K 60 FPS oynayabilirsiniz. Ozet olarak her platforma cıkan ve Microsoft'un ozel oyunlarını oynuyoruz diyebiliriz.
B) Nasıl oynuyoruz: İlk başta bu konsolda Game Pass gibi Turkiye icin uber super bir sistem olduğunu soyleyeyim. Aylık 35 liraya 100 oyundan fazla bir kutuphaneye erişebiliyorsunuz. Acıkcası 3. parti oyunların fiyatları pek ic acıcı değil.
2) Kontrolcu nasıl?
Kontrolcu bildiğimiz Xbox kontrolcusunun geliştirilmiş, hatalarının alınmış hali. Oldukca ergonomik. Tetik tuşları puruzlendirilmiş. Yon tuşları basınca cok guzel bir hissiyat veren hale gelmiş. Tuşlarımız her zamanki gibi a, x, y ve b'den oluşuyor. Kontrolcu benim gibi kucuk ele sahip olanlar icin kucultulmuş. Kısacası XONE'daki elit kontrolcu gibi. Cok oyunculu oyunlarda DualSense'den daha iyi, tek oyunculularda ise DualSense'in gerisinde kalıyor.
3) Dış gorunuşu iyi mi ve yer kaplıyor mu?
A) Dış Gorunuş: Gayet sade, buzdolabımsı bir yapıya sahip. Eve misafir gelince cok goze batmayacak turden. Dış gorunuş hakkında soylenecek cok bir şey yok.
B) Yer kaplıyor mu: Dik olarak koyduğunuz zaman cok kucuk yerler dışında coğu yere sığacak bir konsol XSX. PS5'den daha kucuk bir yapısı var. Bu konuda da cok soylenecek bir şey yok.
4) Performans ve depolama nasıl?
A) Performans nasıl: Performans bakımından gayet tatmin edici bir makine. Coğu oyunu 4K 60, bazılarını 120 FPS bile oynatabiliyor. Oyun ici takılma/FPS drop gibi bir derdiniz olmaz. Sizi performans bakımından 5-6 sene uzmeyecek bir makine XSX.
B)Depolama ne durumda: Depolama şu an icin yeterli. İcinde 2.8 GB/Sn okumaya sahip 1TB SSD bulunmakta. 800GB kullanılabilir bir alana sahip. 12-15 adet AAA oyun sığdırabilirsiniz. Yetmediği zaman Seagate'in XSX ve XSS icin tasarladığı SSD'lerden alıp takabilirsiniz.
5) Yaşabileceğiniz sorunlar ne?
Bu kısımda size kendi yaşadıklarımı aktaracağım:
A) Quick Resume'un her oyunda desteklenmemesi, desteklenmeyen oyunlarda denediğiniz zaman konsolun cokmesi.
B) Eski oyunlarda ara sahnelerde takılmalar.
Sanırım forumda ilk oldu. (Emin değilim.)
Okuduğunuz icin teşekkur ederim. Cok uzun bir inceleme olmadı. Kısa ve oz yapmak istedim
