Herkese selamlar; 14 gundur kullanmakta olduğum Mi Band 4C'nin bir kullanıcı gozunden kısa ve oz bir incelemesini yapacağım.

Ekran, Malzeme, Sensor kalitesi; Bir Mi Band 4/5 olmasa da kesinlikle goze batacak kadar kotu bir ekran değil, gorduğum incelemelerde bazı kişiler 1.08' boyutundaki TFT LCD ekranı eleştirmiş ancak ne kadar ekmek o kadar kofte hesabı, 1 hafta kadar Mi Band 5 kullandım onunla arasında aman aman bir fark gorunmuyor ki zaten ekran kucucuk bunda goruntuye pikselleşmeye takılacak olanlar AMOLED ekranlı bilekliklere yonelmeli. Malzeme kalitesi olaraksa piyasadaki bircok akıllı bileklikle hemen hemen aynı seviyede diyebilirim ucuz ve kotu bir hissiyatı yok bana kalırsa. Asıl onemli nokta olan ve coğu kişinin atladığı nokta olan sensorler; Mi Band 4/5 serisinde kullanılan sensorlerle aynı seviyede kaliteye sahip ne eksiği ne fazlası.​

Bildirimler, Bağlantı ve Kullanışlılık; Beklenildiği gibi cihazda gelen cağrıyı gorebiliyor ve tum uygulamalardan gelen bildirimleri Xiaomi wear ile ayarlayabilirsiniz bir sorun gormedim bildirimler konusunda. Cihaz 13GR ağırlığında gercekten belli bir sure sonra kolunuzda varlığı ile yokluğu bir hale geliyor cok hafif diyebilirim. 5ATM yani 50MT. Su gecirmeme olayı bu cihazda da var ancak Mi Band 4/5'te olduğu gibi buyuk ihtimal denize girince kendi kendine menude gezer diye duşunuyorum cunku basınctan kaynaklı bir problem oluyor gayet normal. Bluetooth 5.0 ile hem şarj tuketimi makul seviye de hem de bağlantı kesildi şu oldu bu oldu dertleri kesinlikle yok. Kolunuzu cevirince ekranın acılma suresi hızlı ve cihazda herhangi bir sacmalama olmuyor.​

Aktivite takibi; Koşu, bisiklet, egzersiz, hızlı koşu ve koşu bandı gibi 5 adet spor aktivitesini takip edebiliyorsunuz bana gayet yeterli daha fazlasına ihtiyacı olanlar Mi Band 5'e bakmalı, adımsayar %95 oranında doğru sonuclar veriyor test ettiğim kadarıyla kısa sureli durup tekrar yurume yaparsanız da adımları sayamadığı veya el, kol hareketlerinizden oturu fazla saydığı oluyor ama benim kullandığım tum akıllı bilekliklerde boyleydi ufak sapma payı hepsinde var.​

Nabız sensoru, Uyku takibi; Nabız sensorunu bir parmağıma Pulse oksimetre takarak 2-3DK kadar denediğimde aynı sonucu verdi bazen 1 BPM eksik gosterdiği oldu ancak cok doğru olcum yaptığını soyleyebilirim. Uyku takibi olayıysa sure bakımından doğru olcum yapıyor şaşırma olmadı derin uyku olayını nabız sayesinde kontrol ediyor zaten cok yanılsama olacağını duşunmuyorum.​

Şarj Suresi ve Pil omru; Cihaz bana ilk ulaştığında şarjı yoktu bilgisayarımdaki USB portundan 1 saatte tamamen şarj oldu. Gunluk %6-10 arasında şarj tuketimi var kişiye bağlı bir durum bu kesin bir cevap vermek zor ortalama 12 gun gidiyor diyebiliriz.​

Uygulama ; Mi Band serisinden farklı olarak bu cihaz Xiaomi wear uygulamasıyla birlikte calışıyor kullanımı cok kolay uygulama arayuzu Turkce, cihazdaki tum ozelliklerin nimetini bu uygulamada basit bir şekilde gorebiliyorsunuz ve tum ayarlarınızı kafanız karışmadan kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz. Cihaz icin 50-60 civarı tema var gun gectikce artıyor.​

Ozet gec diyen sadece resimlere bakan ve okumayan arkadaşlar icin; kendi fiyat bandında alınabilir bir cihaz.

Dosya Ekleri 7aba72dd8ad4721.jpeg 42,9 KB · Goruntuleme: 58

43c38bf79562e44.jpeg 128,2 KB · Goruntuleme: 55

68a352fc6ee2ef6.jpeg 34,3 KB · Goruntuleme: 47

374fa1e43b823f1.jpeg 39,9 KB · Goruntuleme: 52

f71326e59c1523a.jpeg 103,4 KB · Goruntuleme: 57