Herkese merhaba,

Bugun birkac gundur kullanmakta olduğum FB 80 monitor kolu ile ilgili kullanıcı deneyimimi sizlerle paylaşacağım.

Bildiğiniz gibi coğu monitorun ayağı sabit ve genellikle yukseklikleri değiştirilemiyor. Yukseklik konusu, ozellikle uzun sure monitore bakıyorsanız cok onemli zira boyun uzerinde ciddi etkileri olabiliyor. Cok alcak ya da cok yuksek bir monitor, sağlık acısından pek iyi değil.

Boyle durumlarda monitoru yukseltmek icin iki secenek oluyor, monitorun altına yukseltici altlık almak ya da monitoru VESA adaptoruyle hareketli bir kola bağlamak. Monitorler zaten buyuk ayaklarıyla beraber fazlasıyla alan işgal ediyorlar, bunu altına yukseltici alarak daha arttırmak istemedim ve monitor kollarına bakmaya başladım. Aslında Nisan ayından beri boyle bir duşuncem vardı ancak anlamadığım şekilde bu kollar, ozellikle de amortisorlu olanlar aşırı derece pahalı. Bu nedenle erteleyip durdum.

Gectiğimiz hafta North Bayou F80 modelini N11.com'da gordum ve hoşuma da gitti. Yaklaşık 140 kadar yorum vardı ben baktığım sırada ve neredeyse hepsi olumluydu. Fiyatı da gayet uygun gorunuyordu.

Monitor Kolu ve Standı Modelleri ve Fiyatları - n11.com Monitor Kolu ve Standları urunleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11.com'da! Kampanyalı Monitor Kolu ve Standları modelleri icin hemen tıklayın.
urun.n11.com

Pazartesi sabah sipariş ettim, aynı gun Yurtici Karog ile kargolandı ve ertesi gun oğlen elime gecti. Paket şeffaf ambalaja sarılmıştı ve hic acılmamıştı, paketleme iyiydi.

Paketin icinden gerekli her alet ve vida cıkıyor. Masa kenarına sıkıştırarak kullanabileceğiniz gibi, masanızda delik acıp deliğe de sabitleyebiliyorsunuz:

(Gorseli YouTube'da bir inceleme videosundan aldım.)

Kurulumu biraz uğraştırıyor. Dikkatli bir şekilde kurmak ve acele etmemek gerekiyor. Monitoru konumlandırmak istediğiniz yere gore ayağı deneyerek takmanız faydalı olacaktır zira sonradan yerini değiştirmek zor. Ayrıca masanın sağlam tarafına takmakta yarar var.

Ben 32 inc ve 5.6 kg bir monitor taktım, tam sınırlarda yani, ozellikle buyukluk olarak. Her şeyi yapıp, yuksekliği ayarladıktan sonra bu şekilde gorundu. Gorduğunuz gibi, alt tarafta ciddi bir boşluk kalmış oldu. Burası cok iyi bir şekilde değerlendirilebilir.

Tabii 32 inc ve kenarları oldukca ince bir monitorle kontrol etmek zor olabiliyor. Zira hareketli kısımları biraz sert, bunu da fiyatının uygunluğuna yoruyorum. Yani surekli aktif olarak monitoru hareket ettiren birisiyseniz, pahalı modellere bakmakta fayda var. Zira o modellerde hareketli aksamlar daha iyi ayarlanmış ve daha yumuşak oluyor.

Monitorun amortisoru gayet iyi calışıyor. Ayarını, monitor takılıyken bir kez yapıyorsunuz ve monitoru kolayca kaldırıp indirebiliyorsunuz. Ancak dondurme ve ozellikle tilt (eğme) hareketleri cok cok sert. Hele benim gibi incecik bir monitorunuz varsa daha da kotu oluyor.

Gunun sonunda oldukca uygun fiyatlı ve tamamı metal aksam bir model. Dediğim gibi, surekli monitoru hareket ettirecek birisiyseniz, Ergotron gibi markalara bakmanız yararınıza olacaktır. Yine benim 32 inc bir monitor kullanmamla da alakalı olabilir, uzun kullanımda daha iyi anlayacağım.

Fakat kol sabitken herhangi bir sorun teşkil etmiyor.

Kolun bir diğer sevdiğim ozelliği de kablo toplama kanallarının olması. Hem monitorun daha iyi hareket etmesi icin, hem de goze guzel gorunmesi icin iyi duşunulmuş bir ozellik:

Genel olarak urunden memnunum. Arada sırada dikey kullanmam gerektiği zaman ayarlayıp kolayca kullanabiliyorum. 32 inc bir monitor, bu kol ile guzelce calışabiliyor. Ancak en ideal boyut bana gore 24 - 27 inc.

Genel olarak memnunum urunden. Satıcı ilgili ve hızlıydı. Genel olarak oldukca olumlu yorumlar.

400 TL bana gore uygun. Ozellikle de gunun buyuk bir coğunluğunu monitor başında geciriyorsanız.

Okuduğunuz icin teşekkurler. Sorularınız varsa cevaplamak isterim.

Hepinize iyi Sosyaller!