Power-line communication - Wikipedia
4.0_01_large_1532429314811w.jpg)
AV600 AC Guc Soketli Powerline Adaptor Başlangıc Kiti The TL-PA4010P KIT transforms your home's existing electrical circuit into a high-speed network without taking up a socket—ideal for daily use. No configuration required.
Gunumuzde kablolu internetin kablosuz internetten daha stabil ve verimli calıştığı su goturmez bir gercek fakat her zaman internet modemimizden kablo ile bilgisayarımıza, oyun konsolumuza vb. teknolojik aletlere bağlantı sağlamak musait olmayabiliyor. Bu bahsettiğim durumdan son yıllarda muzdaripdim ve ceşitli yontemlerle stabil bir internet elde etmeye calıştım fakat başarı elde edemedim. Access point vb. bir suru araclar fayda sağlayamadı. Son zamanlarda adını duyduğum (aslında cok onceden beridir var olan), ilk başta onyargıyla yaklaştığım powerline adaptoru yakın zamanda satın aldım ve halihazırda kullanmaktayım. Beni fazlasıyla yanılttığını soylemem gerek. Peki nedir bu powerline adaptor? Ne işimize yarar, işlevi nedir?
Powerline nedir?
Guc hattı iletişimi (aynı zamanda guc hattı taşıyıcısı veya PLC olarak da bilinir ), aynı zamanda AC elektrik enerjisi iletimi veya tuketicilere elektrik enerjisi dağıtımı icin de kullanılan bir iletken uzerindeki verileri taşır.
Ev ağı (LAN)
Guc hattı iletişimi, ev bilgisayarları ve cevre birimleri ile Ethernet bağlantı noktası olan ev eğlence cihazlarını birbirine bağlamak icin bir evde de kullanılabilir . Guc hattı adaptor setleri guc cıkışlarına takılır ve evdeki mevcut elektrik kablolarını kullanarak bir Ethernet bağlantısı kurar (filtreli coklu prizler guc hattı sinyalini emebilir). Bu, cihazların, ozel ağ kablolarını calıştırmanın rahatsızlığı olmadan verileri paylaşmasına olanak tanır.
TP-Link TL-PA4010P KIT AV600 AC Guc Soketli Powerline Adaptor Başlangıc Kiti
Ozelliği:
TL-PA4010PKIT, yeni kablo cekmeye veya delik acmaya gerek olmaksızın var olan elektrik hattınızı yuksek hızlı bir ağa cevirir. Konfigurasyon gerekmez, adaptorunuzu basit bir şekilde elektrik prizinize takarsınız ve hemen bir ağ altyapısı elde edersiniz. Ayrıca, entegre elektrik prizi, hicbir elektrik prizinin boşa gitmemesini sağlar. Evdeki elektrik kabloları uzerinde 300 metreye kadar ve 600Mbps ’e kasar hızla TL-PA4010PKIT, multimedya eğlence ağını kolayca oluşturmak icin onemli bir secenektir.
Kutu iceriği:
*2x AV600 AC Guc Soketli Powerline Adaptor
*2x Ethernet Kablosu (CAT 5)
*Hızlı Kurulum Kılavuzu
Peki, internet hızını ne kadar iletebiliyor?
Evimde sahip olduğum internet altyapısı: Turk Telekom FTTH
İnternet sağlayıcısı: Turk Telekom
Kullanılan paket: 50Mbps'ye kadar download/ 8 Mbps'ye kadar download
Speedtest sonucu:
Ev ailesinin de internette olmasıyla beraber ortaya cıkan internet hızı (Aynı anda YouTube'dan 1080P video izlenirken ve telefonda Instagram keşfet gezilirken):
En duşuk hız 40Mbps olarak olculdu, upload ise aynı hız civarlarında.
Sonuc olarak cok memnun kaldım bu urunden, almayı duşunen arkadaşlarımız varsa kesinlikle almalılar. Kablo derdinden kurtuluyorsunuz ve ethernet kablosu verimi sağlıyor. Oyun bilgisayarına sahip olmadığımdan oyun ping değerlerini paylaşamıyorum kusura bakmayın. İyi gunler.