Oncelikle belirtmem gerekir ki testi yapma amacım "hangi programa guvenmeliyim?" sorusu icin aradığım cevabı bulmamdı. Buldum mu? Hayır.
3. Parti yazılımların neden farklı sonuclar veriyor diye araştırdığımda pek tatmin etmese de yazılımların, işlemcinin en soğuk veya en sıcak kısmına gore değerlendirme yaptığı cevabına ulaştım. Bu konuda da ikilem var aslında.

Kullanılan soğutucu: Snowman X4. İncelemesini daha sonra yapmayı duşunuyorum.

Soğutucuyu değiştirmeden once kullanılan soğutucu: DeepCool CK-11509. LP Stok soğutucu diyebiliriz kendisine. HWInfo'dan ve oyun ici Afterburner değerleri ile ilgili kareler:

Star Wars: Jedi Fallen Order esnasında alınan HWInfo goruntusu.

Menude.

Surprizbozan: Bonus: Anakart sıcaklığı

Değinmek istediğim ve testi asıl yapış amaclarımdan birisi de bu. İki değer birbirinden cok alakasız, yukarıda bahsettiğim nedene bağlıyorum bunu da.
Soğutucu değişimi sonrası HWInfo'dan alınmış goruntu:

Prime95 Testi:
Sıcaklık olcumunde kullanılan programlar: HWInfo, MSI Afterburner, Speccy, Core Temp, AIDA64(Engineer), SpeedFan, HWMonitor, OCCT. Test 30 dakika yapılmıştır, toplu fotoğrafları (boşta/yukte) listenin sonunda bulabilirsiniz.

HWInfo
Sırasıyla; anlık, minimum, maksimum ve ortalama değerler.

MSI Afterburner
Minimum ve maksimum değerler. (61: Anlık değer.)

Speccy

Alt kısım, 4 cekirdek icin belirtilen anlık değerler. Ustte tek olan kısımda 4 cekirdeğin ortalaması. Ek olarak: Testte maksimum 65 derece goruldu, ekran alıntısında yok cunku min/maks. olarak değerlerin bulunduğu bir kısım yok maalesef.

Core Temp

AIDA64

Not: Test başlatılmamıştır. Sadece değerler icin bu kısım kullanılmıştır.
Ekstra: SSD'ye takılmayın

SpeedFan
Burada baz aldığım genel değer Temp3 değeri oldu. Maalesef burada da maks/min tablosu yok. Test esnasında cekilen toplu alıntıda maksimum sıcaklığı gorebilirsiniz.

HWMonitor
Value: Anlık değer.

OCCT
Baz almanız gereken değer Core Max değeri.

Ozet; minimum icin baz alınabilecek değerler OCCT veya HWInfo, maksimum değerler icin Afterburner/Core Temp/HWMonitor olabilir. Cunku tek bir programa gore baz alırsak bu soğutucu "muhteşem" veya "iyi/eh" değerler alabilir bence. İlk başta da bahsettiğim gibi kimi tamamen baz alacağınız veya doğruyu soylediği belli değil bana gore. Tercih sizin.

Toplu fotoğraflar. (Sırasıyla boşta ve yukte.)

Sonuc
Soğutucudan memnunum acıkcası. Eskiden olan throttling sorununu artık yaşamıyorum, maksimum değerlerde (65/50) Prime95 gibi bir testte gayet iyi geldi bana.

Okuduğunuz icin teşekkurler, faydalı olduysa ne mutlu bana

Dosya Ekleri HWiNFO64_BzO3oi9l8x.png 10,8 KB · Goruntuleme: 46