Pekala tasarım ile başlayalım;
Tasarım:
Oncelikle telefon ağır değil gayet ortalama bir ağırlıkta. Uzunluğa gelecek olursak 6.7 ınch'lik deneyimim. Ortalama bir elim var ve acıkcası bildirimlere bakmak istediğim zaman elimle telefonu ufak yukarıya cekiyorum. Sonuc olarak telefon cok abartı buyuk değil, biraz buyuk fakat tek elle kullanımla kullanmak zor en azından kullanacaksanız bile illaki telefonu ufak aşağıya kaydırırsınız avucunuzun icinde. Cercevelere gelecek olursak, gayet ince ve aynı bicimde ekran ici kamera cok kalın değil ekran govde oranı gercekten ideal. Gel gelelim fasulyenin faydalarına, malzeme. Maalesef bu kısımda 1 tane hayal kırıklığım var. 1; telefonu on siparişte alanlardan duyduğum uzere de maalesef telefon cabuk cizilebilen bir malzemeye sahip zira telefonu 1 ay kullanıp sadece telefonu geldiği gun kılıfsız kullandım lakin ışığa tuttuğunuzda gozuken cok ufak kılcal cizikler var. O yuzden telefonu mutlaka kılıf ile kullanın.
Şimdi ise ekran, performans ve parmak izi gibi ozelliklerine değineceğim;
Ekran ve performans
Ekran ile başlıyayım. Şimdi elimizde 6.7 ınch'lik Full HD+ super AMOLED bir ekran var. Deneyimlerim ise şu yonde, ekran gayet guzel. Tasarımda da dediğim gibi ekran govde oranı gercekten iyi ve cerceveler gayet ince. Renklere gelecek olursak (cok gayet diyorum ama gercekten durum tam gayetlik) gayet guzel ve yeterli. Bir kac kere video testi yaptım ve keskinlik, renkler falan gayet doğal geldi. Yalnız bir şey dikkatimi cekti, YouTube'da eğer HDR destekli bir video acarsam ekran mevcut parlaklığından artıyor ve biraz sarılaşıyor, siyah tema kullanırsanız daha iyi anlaşılır. Bilmiyorum belki bu olması gerekendir, yoruma yazarsanız sevinirim tam bilmiyorum. Ama izlenimlerim doğrultusunda diyebilirim ki filminizi, dizinizi, videonuzu rahat rahat seyredebilirsiniz, gayet hoş ekranı artı incede.
Gel gelelim performans ve oyun performansına, genellikle en cok ilgilendiğim kısım buradır. İlk olarak gene bilmiyorum belki benim yaptığım bir hata vardır fakat, Technopat'ın incelemesinde gorduğum uzere PUBG Mobile'da genellikle sabit 60 FPS verdiğini gormuştum lakin ayarlarda (Game booster Plus'dan ayarı değiştirmeme rağmen) en maksimum aşırı yuksek ayarı acıktı bende. Gene fena değildi ama aşırının verdiği performans da yoktu maalesef. Ama tekrarlıyorum o konuda da yanlışım olabilir başka arkadaşlar kullandılarsa yazabilirler nasıl acılacağını. Ha bir de maalesef Mobile Legends oynayacaklar icin, belki gelecekte optimize edilir ve gelir ama maalesef bu cihazda Mobile Legends'i de HFR modunda oynayamadım Game booster Plus'dan maks FPS'e ayarlamama rağmen. Ama Call of Duty Mobile yağ gibi akıyor, hicbir sıkıntısı yok. Ha bir de Minecraft'da fena değil oynanır. Gerci telefona bayağı oyunlar yuklerim diye de duşunmuştum lakin bilgisayarım o konu da yardımcı olduğu icin cok oyun kurmadım.
Şimdi telefonun uygulamalarda optimize calışmasına değinecek olursak; bu kısımda diyeceğim şu ki uygulamalar sıkıntısız calışıyor, hepsi optimize hepsi sağlam. Telefon gayet akıyor o konuda. Şahsen bir sıkıntı yaşamadım o konuda.
İş bu telefonun acma kapama tuşunda parmak izi sensoru bulunmakta ve ekstra olarak yuz tanımaya da sahip. Şimdi bunlara değinecek olursak ikisi de gayet guzel calışıyor. Parmak izi eğer ki parmaklarınız acayip kirliyse ya da sensor biraz kirliyse algılamaz fakat parmağınızla bir kere ustunden gecip silerseniz duzeliyor. Ama bunlar cok olmuyor yani onun dışında gayet de hızlı okuyor. Yani ben hızından acayip memnunum sizin de memnun olacağınızı duşunuyorum. Keza aynı bicimde yuz tanımadan da memnun olacağınızı duşunuyorum o da gayet yeterli hızda.
Telefon 8 GB RAM ve 128 GB ile geliyor ve bence bunlar gayet yeterli. Performans da pek bir kayıp yaşamadım gayet akıcı ve hoş.
Ve hoparlorlere değinecek olursam sesler guzel ve fazlaca geliyor. Acıkcası pek burayı detaylı incelemedim ama sesi ortada bile gayet guzel ses geliyor. Kısaca bunu soyleyebilirim.
Evet şimdi ise telefonun piline değineceğim;
Pil performansı ve şarj:
7000 mAh, evet yanlış duymadınız. 7000 mAh. Bayağı buyuk bir rakam ve bu rakamı hak edip hak etmediğine değineceğim. Şimdi malum salgın donemlerinde olduğumuz icin genellikle evdeyim ve evdeki ihtiyacımı giderdiği icin genellikle bilgisayarımı kullanıyorum. Ve genellikle bu zamanlarda pek fazla bakmıyorum. Yani bu tip duşuk orta kullanım da beni gayet 1.5 bazen 2 gun goturduğunu soylemeliyim. Fakat bilgisayar dolu olursa (eğer ki uzun sure ise bile) net bir şekilde %100'den başladım geceye kadar net goturuyor. Ki bilgisayarım meşgul olduğu zamanlar yoğun olarak sosyal medya, muzik ve ara sıra oyun kullanımında gayet geceye kadar goturmuşluğu var. Cok oyun oynarsanız tabii bu sure biraz kısalır. Tabii ben telefonu %100'de %20'ye kadar kullanıyorum, %20 veya yakınlarına geldiği zaman şarja takıyorum ve kullanmıyorum. Birkac kere %20'nin altına duştum. Ki size de oneririm acayip şekilde batarya kondisyonuna ve performansına katkısı var.
Dışarıda kullanıma gelecek olursak gayet yeterli ve yine de beni akşama kadar orta yuksek muzik, sosyal medya kullanımında ve bazen az sure oyun kullanımında goturdu. Yani bence batarya benim icim 7000 mAh ozelliğini rakamını hak ediyor. Gayet sağlam.
Şarja gelecek olursak gercekten hızlı. Telefonun kutusundan cıkan 25 MAh'lık şarj kablosu gercekten hızlı dolduruyor. 1 saat icinde telefonun şarjı Full'e coktan varmış oluyor.
Biraz kameraya değineceğim.
Kamera:
Maalesef, bu salgın olaylarından da mutevellit bu 64 MP'lik arkadaşla pek manzara fotoğrafı gibi detaylı şeyler cekmedim, ama elimden geldiğince deniyorum. Yorumlara merak ederseniz yazınız gelişmelerimi aktarırım. Fakat onun dışında cektiklerim hic fena değildi bence gayet guzel. Renkleri, cozunurluğu falan hepsi hoş. Zira on kamera icinde gecerli. Az ışıklı bir ortamda kendi yuzunuzu fena olamayacak şekilde gorebiliyorsunuz. Eğer detaylı anlatamadıysam kusuruma bakmayın zira cok fazla test edemedim. Ornek fotoları koyacağım inceleyebilirsiniz. Bu cektiklerim kameranın 64 MP modunda cekilmiştir ve bir not daha, kamerayı 64 MP moduna alırsanız zoom yapamazsınız, aklınızda bulunsun.
Ve son olarak...
Fiyat ve son sozler. Alınır mı?
Telefonun fiyatı 3500 - 4000 lira civarlarında geziyor. Ben cıktığı sıralarda 3.800'e almıştım. Tabii on odeme de alanlar şanslı yanında buds+ ile beraber aldılar. Hatta telefon geldiğinde buyuk bir kutuyla geldi ve buds+ koyulacağı yer boştu
Okuduğunuz icin teşekkurler. Umarım yardımcı olabilmişimdir, keza olduysam ne mutlu bana. Merak ettiğiniz şeyleri yorumlara yazabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım.
Sağlıklı kalın.
Fotoğraflar: