Fiyatı surekli değiştiği icin fiyatı yazmıyorum. Kısaca faremizin ozellikleri;
20000 DPI Razer Focus+ Optik Sensor / 650 IPS tracking speed Razer Optik Mouse Switchleri – 70M Tıklama 8 adet tamamen programlanabilir tuş Ergonomik sağ elle kullanıma uygun tasarım %100 PTFE mouse ayakları Razer Speedflex kablo Dahili hafıza RGB/Yazılım 83gr
Kucuk/Orta bir el yapım var bu yuzden pence ve parmak ucu kullanım icin cok uygun değil. Onceki farem EC2-A'ya gore biraz daha buyuk bir fare. Yapı kalitesi iyi.
Farenin ust kısmında ek olarak DP tuşları mevcut. İstersek yazılım uzerinden bu tuşların fonksiyonlarını değiştirebiliyoruz. Optik Switchlerin sesi biraz daha farklı coğu kişi cok ucurum varmış gibi anlatıyor bence kesinlikle o kadar fark yok.
Surprizbozan: Ses testi(Alıntı).
Farenin sol tarafında 2 adet makro tuşumuz var, tuşların altında hafif tırtıklı bir yapıya sahip tutarken daha yumuşak bir yapıyı tutuyoruz. Ek olarak kaymayı da engelliyor.
Sağ tarafında herhangi bir tuş yok, sadece tırtıklı yapı burada da mevcut.
PTFE ayaklara sahip. Farenin alt kısmında ek olarak profil değiştirebileceğimiz bir tuş bulunmakta bunun ile diğer profiller arası değişim yapabiliyoruz. Yazılımı kurmak şart değil.
Yaklaşık 2m bir orgulu flex bir kablo yapısına sahip. Kablo hakkında parantez acmak istiyorum gercekten cok başarılı ve neredeyse kablosuz bir fare kullanım deneyimi veriyor.
Rival 300 serilerine gore biraz daha kucuk bir fare fakat verdiği hissiyat daha iyi. Tabii ki bu kucuk el kullanıcıları icin.
Şimdi yazılım ozelliklerine bakalım, uzun uzun yazılımı anlatmayacağım sabit şeyler bu farede de mevcut. Nedir bunlar? DP değişme, tuş atama, makro, RGB ayarları gibi.
Razer Synapse 3 uzerinden farenizi ozelleştirebilirsiniz, kurulum sırasında bir problem yaşamadım gayet basit bir şekilde kurulumu yaptım.
Gelelim karşılaştırma tablosuna.
Artılarına bakalım;
Ergonomik yapı. Flex kablo gercekten buyuk bir artı. Yapı kalitesi ve tutuş hissiyatı iyi. Sensor, Optik Switch ve PTFE yapısı başarılı. Eksilerine bakalım;
Kutusundan yedek skatez cıkmıyor. El yapısına gore belki orta ve yan tuşlar rahatsız edebilir. Kucuk eller icin biraz buyuk kalabilir, bunu kucuk eller eksiye yazabilir
Son sozler, EC2-A'dan gecen biri olarak beğendiğimi rahatlıkla soyleyebilirim. Sadece kucuk el olduğum icin biraz alışma surecim olacak cunku sadece tek bir tutuş şekliyle takılan biri değilim. Sade, abartı tuş ve ışıklandırmadan uzak fare tercih etmek isteyenler tercih edebilir. Aklınıza takılan sorular var ise sorabilirsiniz.