Yaklaşık 1 hafta once topladığım sistemin ufak bir incelemesini yapacağım.
Oncelikle parcalar şu şekilde :
Xigmatek X-Calibre 400W 80+ PSU
MSI B85M GAMING Anakart
Intel Pentium G3258 İşlemci @4.1 Ghz // 1.2V Stabil
GSkill Ripjaws 4GB DDR3 1600 Mhz Ram
WD Caviar Blue 320GB 7200RPM 8MB Cache HDD
Asus R7 250 1GB GDDR5 Ekran Kartı
PSU :
Genel olarak sistemi beslemeyi cok rahat başarıyor ve sessiz bir psu fakat CW sorunu insanı cileden cıkarıyor.
Servise gonderdim CW problemi icin "tamir edildi" şeklinde geri geldi fakat tamir edilmemişti.
Onun haricinde benim icin gayet yeterli bir psu.
Anakart :
Anakart acıkcası icime en cok sinerek aldığım parca oldu. Gerek tipi gerekse ekstraları beni cezbetti ve ben de bu anakartı aldım. Aslında amacım G3258 ile değil de I5 4460 ile kullanmaktı ama nasip olmadı.
Nasip olursa 5 ay sonra 4790'a gecmeyi duşunuyorum.
İşlemci :
Evet asıl bomba işlemci. Q8200'dan sonra hic farkedeceğini sanmıyorsum fakat bu işlemciye gecince gercekten eski bir sokette orta bir işlemci ile surunduğumu anladım. Demekki technopat ekibi boşa demiyormuş surekli "yeni nesil tercih edin" diye
Ram :
Hic aklımda olmayan bir ram idi , aklımda hep corsair vengeance vardı fakat ram'i elime alıp şeklini ve rengini gorunce beni benden aldı ve bu şekilde gskill'i tercih ettim.
Ekran Kartı :
Gecen yaz 220 liraya aldığım canım ekran kartım. O zamanlar en iyi F/P kartlardandı hala kullanıyorum ve cok memnunum hicbir eksiğini gormedim. Hem sessiz hemde az guc ceken bir ekran kartı. Monitor cozunurluğum 1600x900 olduğu icin bugune kadar tıkandığı bir oyun olmadı. Fakat gorduğum kadarı ile şuan fiyatı +290TL seviyelerinde bu fiyata kesinlikle tavsiye etmiyorum. Daha farklı seceneklere yonelmenizde fayda var.
Fotoğraflar eklenecek