hanımlar bugun et sote yaparken tamamen doğaclama yaptım cok lezzetli birşey ortaya cıktı fotoğraf cekecek zamanım olmadı hemen yedik

etlerin kusurlu olan bolgelerini yağlarını guzelce temizliyoruz, domateslerimizin kabuklarını soyup kup kup doğruyoruz (ne iri ne de kaybolacak kadar kucuk), arpacık soğanlarımızı soyuyoruz, sarımsaklarımızı ne şekilde arzu edersiniz doğruyoruz (ben biraz iri doğradım,dovmeyin ama), mantarlarımızı yıkayıp iri parcalar şeklinde doğruyoruz. ben yemeği wok tavada yaptım ama siz teflon pilav tenceresi de kullanabilirsiniz.
-yarım kilo dana kuşbaşı
-7-8 tane arpacık soğanı
-3 tane domates
-5-6 tane mantar (arzuya gore coğaltılabilir)
-2 diş sarımsak
-1-2 tatlı kaşığı soya sosu
-zeytinyağı
-tuz, karabiber,kırmızı biber,kekik
tavaya zeytinyağını dokup kızdırıyoruz, kızan yağa etlerimizi atıp kavuruyoruz 10 dakika kadar, etin tazeliğine ve yumuşaklığına gore kavurma suresi değişebilir. etler kavrulurken soya sosumuzu ilave edip soğanlarımızı ekliyoruz, etler kahverengi suyunu cekmeye başlayana kadar kavurduktan sonra domatesleri tavaya atıp, tuz ve baharatları ilave ediyoruz, bu şekilde 5-10 dakika daha kavuruyoruz. sonrasında mantarlarımızı ve sarımsaklarımızı ilave edip bir iki kere cevirdikten sonra 1 bardak soğuk su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. etinizin ne kadar sert olmasını arzu edersiniz o kadar pişirin. yemeğiniz hazır umarım beğenirsiniz afiyet olsun