Selamlar arkadaşlar. Yepyeni bir inceleme konusu ile karşınızdayım. Bildiğiniz gibi son zamanlarda en cok adından soz ettiren yapım Batman Arkham Knight olmuştu. Gerek sorunlarıyla gundeme gelmesi, gerek inceleme siteleri tarafından tam not alması nedeniyle son gunlerde adını sıkca duyar olduk. Bende oyunu konsolda izledim ve bilgisayarda(sistemim aşağıda yazıyor) deneyimledim. Bu deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim ve oyunun incelemesini yazmaya koyuldum hemen başlayalım. Oyunun hikayesini cok kısaca spoiler vermeden anlatacağım.

Hikaye

Arkadaşlar oyunumuz Gotham'da geciyor. Scarecrow şehre korku gazı salıyor ve insanları tehdit ediyor. Bu esnada şehir boşaltılırken Gotham Batman'a yeniden ihtiyac duyuyor ve oyunumuz başlıyor. Oyunun kısaca hikaye olarak başlangıcı bu şekilde. Spoiler vermemek icin daha fazlasını paylaşmak istemiyorum.

Oynanış

Oyunun oynanışı ise bir diğer merak edilen nokta. Cunku Batman: Arkham serisi hep daha once birbirini tekrar etmişti oynanış olarak ve pek uzerine bir şeyler koyamamışlardı. Bu oyunda oynanış cok daha guzel ve seri olmuş. Dovuş sistemindeki yenilikler ''vay canına'' dedirtiyor. Batmobile'den soz etmek gerekirse cok fonksiyonlu bir arac olan Batmobile ile tank savaşları yapmak kimi zaman eğlenceli kimi zaman sıkıcı olabiliyor. Ancak suruş dinamiklerini beğendiğimi soyleyebilirim.

Grafikler

Oyunun PC'deki sorunlarını bilmeyen yoktur. Sorunları kadar, grafikleri de insanların canını sıkıyor. Grafikler goze cok hoş gelmesine rağmen, konsollardaki efektlerin ve grafik kalitesinin PC'de kısılmış olduğunu gorebiliyorsunuz. Ancak genel olarak ışıklandırma, atmosfer, golgeler vb. olarak grafikler gayet guzel ve yeterli durumda.

Artı ve Eksiler

Artılar
Guzel ve insanı ters koşe yapan senaryo. Tatmin edici grafikler. Cok fazla başında durulmadığında sıkmayan oynanış ve Batmobile. Muhteşem ve durmaksızın devam eden aksiyon. Bulunduğunuz gorevde sizi havaya sokan ortamla uyumlu muzikler.
Eksiler

Bilgisayardaki sıkıntılar gercekten can sıkıyor. Piyasaya cıkarılmadan once test edilmesi gerekirdi. Bir sure sonra Batmobile ile tanklara karşı savaşmak gercekten sıkıyor ve bu surekli olarak tekrar edebiliyor. Sonuc

Rocksteady, Arkham Knight ile guzel bir finale imza attı. Herşeyi tadında bırakmak gerek. Dediğim gibi optimizasyon sıkıntısı haric her şey guzel. Zaten yakın zamanda da bu problemin cozuleceğine inanıyorum.

Puanım: 9/10

Not: Arkadaşlar incelemeyi yazabilmek icin gercekten cok uğraştım. Emeğimin karşılığı olarak sizden guzel yorumlar ve eleştirilen bekliyorum. Her okuyan mesajımı beğenip, incelemenin artı ve eksilerini dile getirirse memnun olurum.

Okuduğunuz icin teşekkurlerimi sunarım.

İncelemeye hic yorum gelmemiş. Sanırım hoşunuza gitmedi.