Merhabalar, bugun size Razer Cynosa Lite klavyemin incelemesini yazacağım, cok detaylı bir inceleme olmayacak. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Bu benim ilk incelemem olacağı icin yanlışlarım olabilir, şimdiden ozur diliyorum. Ekleyip cıkarmamı istediğiniz şeyler olursa bana soyleyebilirsiniz.

Kutu Tasarımı ve Kutu İceriği

Kutu tasarımı fotoğrafta gorulduğu gibi. Kutunun uzerinde klavyenin 16.8 milyon rengi desteklediği yazıyor. Onun haricinde normal bir kutu anlatılabilecek pek bir şey yok.

Kutuyu ilk actığımızda onumuze klavye cıkıyor, klavyenin altında kullanım kılavuzu, Razer'ın gonderdiği bir not ve Razer cıkartmaları cıkıyor. Ayrıca kutunun gorunumunde tuşlar parlakmış gibi duruyor ama tuşlar parlak değil, mat.

Tasarım

Klavyenin tasarımı bana oldukca şık ve sade geldi. Klavye plastik. Klavyenin govdesi tırtıklı yapıda, tuşlar mat. Klavye dışarıdan hafif bir klavyeye benziyor ama ağır bir klavye. Malzeme kalitesini beğendim. Ondeki ışıklı Razer amblemi hoş olmuş. Klavyenin altında delikler var, bu delikler buyuk ihtimalle sıvı temasında sıvıyı tahliye etmek icin yapılmış.

Işıklandırma

Klavyenin ışıklarını sadece Razer synaps uygulamasından kontrol edebiliyorsunuz. Renk olarak cok fazla secenek var bu hoşuma gitti, istediğiniz rengi secebiliyorsunuz. Işıklandırmada en buyuk eksisi ışıkların guclu olmaması, ışıklar belli olmayacak kadar kotu parlaklığa sahip değil ama daha iyi olabilirdi. Tuşların yanından ışık cıksa ve ışığın rengini ve modunu klavyenin FN tuşuyla ayarlayabilsek daha iyi olurdu.

Tuşlar

Tuşlar daha rahat kullanılması amacıyla eğimli yapılmış, bu coğu klavyede var ama yine de belirtmek istedim. Klavyeyi Turkce olarak aldım ve Turkce karakterler (i, u vb.) fabrikada orijinal olarak basılmış geldi, enter tuşunun yeri de Turkce klavyeye uygun yerleştirilmişti. Klavyenin tuşları mat gorunumde.

Basış hissiyatı

Oncelikle klavyenin membran olduğunu soyleyeyim. Enter ve boşluk tuşu haricinde sessiz bir klavye. Ben basış hissiyatını beğendim. Daha once Trust GXT 830 kullanıyordum, o da membrandı fakat bunun basış hissiyatı ile onun basış hissiyatı arasında cok fark var. Daha once ucuz bir membran klavye kullandıysanız bunu beğeneceğinizi duşunuyorum. Tuşlar yumuşak. Tuşların sesinin nasıl olduğunu merak ediyorsanız yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Yazılım

Razer synaps uygulaması ile tuşlara makro atabiliyorsunuz. Ek olarak Gaming mode adlı bir mod var, bu mod sayesinde bazı kısayol tuşlarını devre dışı bırakabiliyorsunuz.

Işıklandırmayı da bu uygulama uzerinden ayarlayabiliyoruz. Ek olarak renk profilleri oluşturabiliyoruz. Bir cok renk modu var. Işıkların parlaklığını kontrol edebiliyoruz. Ek olarak klavyeye ne kadar sure basılmadığında ışıklar kapansın diye bir secenek te var. Uygulama Turkce olsa daha iyi olurdu.

Artıları

-Yazılımı bulunması
-Makro atabiliyor olmamız
-Bazı kısayol tuşlarını devre dışı bırakabiliyor olmamız
-Tuşların mat olması sayesinde tozlansa bile tozlandığı gorulmemesi
-Fonksiyon tuşu ile makroyu ve Gaming modu kapatıp acabiliyor olmamız
-Tuşların yumuşak olması

Eksileri

-Işıklandırma guclu değil
-Fonksiyon tuşu ile klavyenin ışıklandırmasını kontrol edemiyor olmamız
-Tuşların yanlarından ışık cıkmaması
-Işıkların tek renk yanabilmesi

Cok ayrıntıya girmeden anlatmaya calıştım. Umarım beğenmişsinizdir. Hatalarım olmuş olabilir bu ilk incelememdi, hatalarım icin şimdiden ozur diliyorum.

Ben beğendim. Gidip Rampage gibi markaların mekanik klavyesini almak yerine kaliteli membran bir klavye almak daha mantıklı bence. İyi Sosyaller!

Bana bu klavyeyi oneren @domates12 @apaci Atcı arkadaşlarıma teşekkur ediyorum.

Dosya Ekleri Ekran goruntusu 2020-12-31 155522.png 225,2 KB · Goruntuleme: 78

Ekran goruntusu 2020-12-31 155608.png 95 KB · Goruntuleme: 51