Şimdi gelelim sıcaklık değerlerine (elimde termal macun olmadığı icin stok fanla test etmedim adil olması acısından):

/

//

/

(Sırasıyla: Kendi fanı 5 dakika stress testi, kendi fanı boştaki sıcaklık, Akasa Viper R 5 dakika stress testi, Akasa Viper R boştaki değerler (tum testler tam yukte yapıldı).
Testere dişi gorunumunden goreceğiniz gibi ozellikle yukteyken termal macun ozelliğini yitirmiş. İlk taktığım gun sıcaklıklar daha stabil ve yaklaşık 10 derece daha aşağıdaydı. Macun kendini bu 4 gunluk sure icerisinde salıyor. Elinizde guzel bir macun olmasını oneririm. Surprizbozan: Meraklısına niye Akasa testi var konusu Soracaklar icin niye Akasa fan var derseniz, sesten ve ışıktan rahatsız olmuştum. Işığı kabloları keserek sondurebilirsiniz ama ses tasarımdan oturu gelmeye devam edecek (fan sesi değil, tasarımda oturu titreme/surtme tarzı bir ses var, arka fanı cıkarıp sorunu cozebilirsiniz.) Akasa fan ile sıcaklıklar ortalama 7 derece civarı duştu diyebilirim. Cetvel ile olctuğumde ic capı 13cm, kendi fanlarının 12 cm denmesine rağmen 9 cm civarı, yani hacimsel olarak 2 kat fark var ve tek fan kullanmama rağmen iyi bir performans aldım. Fakat gercekten inanılmaz fazla hava sesi yapıyordu, iade edeceğim fanı.
Urunun montajı: AM4 icin anakartınızla birlikte gelen braketleri takıyorsunuz, 45 derece civarı bir acı yardımıyla ilk olarak ustteki klipsi tutturup sonra alttaki yeri bastırıyorsunuz (ben boyle yaptım en azından). Zaten boyut farkı var tam tersini yapmanız imkansız. İşiniz kolay olsun diye ekran kartını cıkarmanızı oneririm. Intel icinse icinden cıkaran aparat yardımıyla aynı işlemi yapacağınızı duşunuyorum ama emin değilim.
Artılar/Eksiler:
+Fiyat
+Cift fan
+Cocuğunuzu kandıracaksanız statik bir RGB var
+Alt devirlerde sessiz
+AM4 icin malzemesi kaliteli
+İcinde uzmeyecek bir termal macun var
+6 tane ısı borusu var ve işlemciyle temas alanı iyi
+Tek pin ile bağlanıyor
+Malzemesi kaliteli hissettiriyor
+2.5cm genişliğinde 12Cm'lik başka bir fan ile kolayca değiştirebilirsiniz. Viper R fan taktım kendisi 14 cm ama yuvası 12 cm
-4 tane RAM'e sahip olsam en yakın RAM'e temas edecek gibi
-Fanların tasarımı yuzunden ses yapıyor
-Tek pin ile bağlanıyor, fanı değiştirip kullanacaklar icin fanları kasanın başka noktalarına koymayı zorlaştırıyor
-Termal macunu cabucak ozelliğini kaybediyor
-Fanlar birbirinin aynısı olduğu icin stok tasarımda cirkin bir goruntusu var
-Fanların ic capı 9 cm civarı
-Intel icin monte ederken, aparatı kırmanız olası, soğutucuyu taktıktan sonra vidaları takın derim
-En ust aluminyum yaprak uzerinde Cince baskı var, her ne kadar malzeme kaliteli olsa da kalite algısına zarar veriyor
Sonuc değerlendirme: Bu fiyata alabileceğiniz en iyi urun diyebilirim. Soğutucu blok guzel, icinden cıkan fanları da yeterli. Termal macunu tatmin edici duzeyde. Kaliteli bir macun, guzel hava akışlı fanlarınız varsa gozunuz kapalı alın derim. Sıcaklıkların yuksek olması hakkındaki duşuncem ise işlemcim ilk cıkan R5 3600'ler. 14 Temmuz cıkış tarihinde Vatan'dan aldım. OC yapmayı beceremedim ama AMD yazılımında yapmaya calışırken hep 1.4V veriyordu. Daha stabil bir işlemciniz varsa ozellikle bu butcede kacmaz. OC bile yapabilirsiniz musait. 10-20 TL ucuza kırmızı veya mavi LED'li fanlı versiyonları mevcut. Onlar da tercih edilebilir. Butceniz 400 TL civarı ise bu fanları kasa fanı olarak kullanabilir ve soğutucuya Arctic gibi fanlar takabilirsiniz. Her turlu F/P urun. Editor olsam "Editorun Secimi" derdim
Surprizbozan: Yaşadığım maceralar Akasa fanı cıkarıp stok fanı takarken, 14 cm Akasa egzoz fanı tam devirde calıştırdım ve o şekilde fanı cıkarıp eski fanı taktım. Bloğun gayet kaliteli olduğunu o noktada anladım boşta 60 dereceyi gecmedi sistem. Arada mesafe olduğunu da onemle vurgulamak isterim. Bir diğer nokta kendi fanlarının ikisini de iceri hava ufleyecek şekilde takmışım şu anda 55 derece ortama ama o fanların surtme sesi gitti