Oncelikle iyi gunler. Muhtemelen 1. veya 2. incelemem . İncelediğim konu tweak programları bilgisayarda.

İncelediğim Programlar:

CCLeaner IObit Advanced SystemCare AVG TuneUp / Avast! CleanUp Premium Wise Care 365 System Mechanic Glary Utilities Baidu PC Faster Ashampoo WinOptimizer Evet başlayalım.

AVG TuneUp / Avast! CleanUp Premium:

İlk program olarak AVG TuneUp veya Avast! CleanUp Premium. Gorunuş acısından hemen hemen aynı programlar. Performansa katkısı ise bende olumlu sonuc verdi. Gayet guzel depolama alanı actı bende. Başarılı buldum. Eksi yonu olarak biraz pop-up gosterdi. 10 uzerinden puan verecek olursam 8,6 veririm. Başarılı.

CCLeaner:

Guzel katkısı var yan ozellikleriyle beraber. Kayıt defteri yedeği olayı vs. guzel. Eksi yon olarak ise MiniDump dosyalarını vs. temizlemesi. 10 uzerinden puan vereceksem 8,4 veririm. Başarılı.

IObit Advanced SystemCare:

IObit' in Uninstallar haricindeki programlarının vasat olduğunu soylemiştim. Depolama alanı acısından faydası dokunsa da sistem karalılığını vs. cok kotu etkiledi bende. Mavi Ekran ve hatta sistem dosyalarımı yok etmişti. 10 uzerinden puan verecek olursam 1,4 veririm. Başarısız.

Wise Care 365:

Oldukca hoşuma gitti, guzel bir tweak programı denilebilir. Tek sıkıntısı AVG TuneUp / Avast! CleanUp Premium gibi biraz fazla pop-up gostermesi. Temizlik acısından biraz daha faydalı buldum. RAM tuketimi vb. konularda da sıkıntısını goremedim. 10 uzerinden puan verecek olursam 9,4 verirdim. Başarılı.

System Mechanic:

Faydasını goremediğim tweak programlarından bir tanesi. Depolamaya hic bir etkisi olmadı, optimizasyona da. Fakat ASC gibi sisteme zarar vermedi. 10 uzerinden puan verecek olursam 4,5 verirdim.

Glary Utilities:

Başarılı tweak programlarından. Eksi olarak ise RAM kullanımı. 2GB RAM olan sistemimde fazla RAM kullandı biraz(176MB ortalama.). Sistemin acılış hızına da hafif etkisi oldu. 10 uzerinden puan verseydim yine 8,1 verirdim.

Baidu PC Faster:

Depolama acısından buyuk katkısı olsa da bazen "Şu kadar temizledim." deyip bi' katkısı olmuyor. Ayrıca programda sıkıntı var gibi. Acmaya calıştığımda acılmıyor. RAM tuketimi acısından da biraz fazla oldu bende (255MB ortalama). 10 uzerinden puan verecek olsaydım 6,4 verirdim.

Ashampoo WinOptimizer : RAM tuketimi acısından guzel fakat actığı alan konusunda kotu olduğunu soyleyebilirim. Elle 250MB acarken o 13,5MB temizliyor. Bazı ozellikleri de guzel. Başarılı denilebilir. 10 uzerinden puan verecek olursam 7,3 verebilirdim. Başarılı.

İnceleme kısa olabilir . Onerdiklerimi belirttim ustte zaten. Elle temizlemek iyi ama uşenenler icin faydalı olacaktır .

En azından kullanıcı deneyimim boyle sizde farklılık olabilir.