Merhabalar, kasa icin iki adet XF-12025 SD-k PWM ve bir adet NO-12015 XT aldım.
XF-12025 incelemesi @Baqan07 tarafından yapılmış, kendisine teşekkur edip esas konuğumuza gecelim.
ID-coolıng XF incelemesi Arkadaşlar hepinize merhabalar. Fanı gelbura.com sitesinden salı gunu sipariş verdim, cuma gunu teslim aldım, kargo kısmı gayet hızlıydı guzel paketlenmişti. Urunun fiyatı kargo dahil 48 TL urunun incelemesi Turkiye'de ve dunyada hic yok ve forumdan arkadaşların isteği uzerine yapıyorum. Yoksa...
www.technopat.net

Aslında aklımda 84CFM değeri ile Phanteks PH-F140SK vardı, fiyatından dolayı vazgectim. PH-F120SK ile NO-12015 XT arasında, fiyatı daha pahalı olsa da ID-cooling almaya karar verdim.
Fanı Gelbura'dan aldım. Birkac gun icinde sectiğim kargo firması ile sorunsuz geldi.

ID-COOLING NO-12015-XT ARGB 4Pin PWM 120mm Slim Kasa Fanı Fiyat ID-COOLING NO-12015-XT ARGB 4Pin PWM 120mm Kasa FanıID-COOLING NO-12015-XT Teknik OzelliklerFan Boyutu120 × 120 × 15 mmAnma Gerilimi 12VDCCalışma...
www.gelbura.com

urunun teknik ozellikleri;
9 Kanatlı tasarıma sahip.
Donuş hızı 500 ± 200 ~ 2000 ±% 10 RPM şeklinde verilmiş.
4 Pin PWM ve 3pin ARGB bağlantısına sahip.
120mmX120mmX15mm olculerinde.
54.6 CFM.

kutu iceriği;
4 Klasik fan vidası.
4 Uzun vida, radyator montajı icin.
Garanti belgesi.

ARGB kısmını test edemedim kasa ve anakart uyumlu değil ne yazık ki. Titreşimi engellemesi icin koşeleri yumuşak malzemeden yapılmış.
Yarı şeffaf 9 kanatlı tasarıma sahip ve biraz narin gorunse de işini iyi yapıyor.
Urun ince profil olmasına rağmen Arctic P12 modeline cok yakın sonuclar veriyor.
Ses konusunda kesinlikle P12 ile yarışır gercekten sessiz bir fan. Hava basıncı kağıt uzerinde 54.6CFM gorunse de bana gore aynı performansı veriyor, P12'nin ensesinde (56.3 CFM).
P12 ile kıyaslama yapmaya devam edecek olursak; tek soru dayanım suresi bence.

Urun kule tipi soğutucularda, radyator fanı veya kasa on panel fanı olarak kullanılabilir.

sonuc olarak; markanın XF-12025 SD-k PWM modelini yuksek ses seviyesi yuzunden kesinlikle onermezken, NO-12015 XT modelini P12 gibi en iyi fanlardan biri olarak tavsiye ederim. Markadan cok model onemi burada tekrar karşımıza cıkıyor.