Oncelikle urunu almak isterseniz buradan alabilirsiniz;
Pioneer 240 GB APS-SL3N-240 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce Pioneer 240 GB APS-SL3N-240 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakce'de piyasadaki tum fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
SSD incelemeleri anlık olarak yapıldığında iyi gozukse de bir sure sonra coğu SSD cuvallıyor. Bu nedenle bu incelemeyi 1.5 yıl sonra yapma gereksinimi duydum. Urunu satın almadım, hediye geldi. Kendim alsam muhtemelen ''Pioneer ne ya?'' diyip almazdım. Ancak bedava geldiği icin cok umursamadım taktım gectim.
SSD 240 GB modelini tercih ettim, urun 222 GB veriyor sizin kullanımınıza. Oncelikle urunun okuma yazması hakkında 2 değer buldum, birisi 500MB okuma, 400 MB yazma; diğeri 520 MB okuma, 450 MB yazma. Ben 520-450 olduğunu duşunuyorum cunku 500-400 olması garip olur incelemenin devamında testlerde goreceksiniz neden boyle duşunduğumu.
Not: SSD'yi 1.5 yıldır kullandığımı soyledim ancak surekli acık değil bilgisayar, 3021 saat kullanım surem var. Yaklaşık 126 gun ediyor o da.
Acılış suresi: Windows 10 kullanıyorum. Yaklaşık 12 saniyede acılıyor. Yeniden başlat diyince 25 saniye gibi garip bir surede acılıyor. Bunun nedenini bulamadım ama cok da takılmadım. HDD'nin 1.5 dakikada acıldığı gozumun onune gelince umursamadım.
Crystal Disk Mark hız testi sonucu: Gorduğunuz uzere, yazma değeri 414MB. 500-400 olarak satılan bir urunun 414 MB olması sacma olurdu bence. Bu nedenle 520-450 baz alacağım.
HDD Sentinel durumu:
HD Tune Error Scan testi:
Crystal Disk Mark durumu: SSD'nin herhangi bir sorunu olmamasına rağmen 10 TB okuma, 4.5 TB yazmada %94 sağlığa duşmesi biraz garibime gitti.
Sonuc: 244 TL'ye gore alınabilir bir urun olduğunu duşunuyorum. Forumda neredeyse hic kullanan gormedim, bu nedenle bir inceleme paylaşmak istedim.
Biliyorum, cok kapsamlı bir inceleme değil, ancak elimden bu kadarı geldi. İncelememi okuyan okumayan herkese teşekkurler.