Kasa elime geldi yaklaşık 3-4 gun oldu geleli. Ve kasa hakkında birkac şey paylaşmak istedim, eğer almakta cekinen insanlar varsa diye.

Kasanın artılarından başlayalım;
1.)9 tane fan yuvası bulunuyor, boylece soğutma anlamında pek sorunun olmuyor.

2.)ekran kartı uzunluğu olarak sınır yok. Kocaman bir 40 santim artık her ekran kartını takarsın.

3.)icinden cıkan fanların kendi fan pin kablosunun yanında 2 pinlik coklayıcı geliyor. Boylece bir cıkıştan 3 fan bağlayabiliyorsun.

4.)tum hava alacak boş kısımlar da toz filtresi var.(Cıkış/egzoz/arka fan haric.)

5.)ileriye donuk bir kasa, 4 tane SSD veya 2 HDD, 2 SSD takabiliyorsunuz.

6.)fiyatına gore kalitesi cok iyi. Fanları da kaliteli.

Şimdi gelelim eksilerine;
1.)kasa 2 fanlı geliyor ve bu fanlar yetmediğini soyleyebilirim, benim yaptığım gibi one 2 fan daha ekleyebilirsiniz boylece gayet iyi bir hava akışı olur kasanın icinde.

2.)kablolama pratikliği neredeyse sıfır bayağı zorladı beni kablolamak.(Plastik kelepce yerine kablo teli kullanabilirsiniz daha kolay oluyor.)

3.)temperli canım etrafında tutabileceğin bir yer yok, direk elin cam ile temas ediyor. Ve biraz fazla karanlık kasanın cam kısmı.(Biraz onemsiz bir eski ama gene de kafaya takanlar vardır.)

4.)alt tarafta bulunan aydınlatmanın 5 tane a-RGB kablosu var.(Biraz gereksiz geldi bana kucucuk aydınlatma icin ne gerek var 5 kablo ile uğraşmaya.)

5.)kasanın vida paketinden bir tane anakart yukseltme ve guc kaynağı plaketine takılan vidalardan 1'si eksik. mATX anakart taktım.(Veya benim paketten eksik cıkmıştır eski kasadan aldım taktım ben.)

Ekstralar;
1.)ekran kartınız 30 santim ise yap kapaktaki alt fanın olduğu yere geliyor. Onerim 28 santim eğer 9 fan girişinden de yararlanmayı duşunuyorsanız.(Benim kart 30.37 santim.)

2.)2 pinlik coklayıcıya 2 veya 3 pinlik fanları takabiliyorsun sadece.

3.)eğer ki fan yuvalarını tamamen dolduracaksanız birkac tavsiyem var. One 2 tane 14 santimlik fan takabilir ve diğer fanları 12 santim takabilirsiniz. Boylece ses daha az olur ve daha az fan alırsınız, hem karlı hem sessiz.

4.)benim gibi fanların hepsi aynı olması icin uğraşacaksanız fanlar Turkiye'de satılmıyor Amazon'dan alabilirsiniz.(İncehesap yap bir guzellikte iste be bende alayım.
Bekletiyorum kasayı eski fanlar ile.)

5.)Cıkış/egzoz/arka fanı daha hava basıncı yuksek bir fan ile değiştirebilirsiniz, o fanı da başka bir yere takabilirsiniz. Sebebine gelirsek hava basıncı olarak fanlar normal duzeyde kalıyor. Ve arka fanın gorevi kasanın icerisinde ki sıcak havayı tahliye etmektir.(Ayrıyeten ust fanların da gorevleri budur bu yuzden arka fan ile aynı şekilde takmanız gerekmektedir. Ancak bu durum onden veya yandan hava alabiliyorsa gecerlidir, yoksa hic hava alamıyorsa havayı atmanın bir anlamı kalmaz.)

6.)kasa onden ve etrafından iyi hava alıyor.

7.)kasanın dahili vidalarının hepsi tek pakette toplanmış bu bulmayı biraz karmaşık hale getiriyor. Ancak vidaların hangisinin ne işe yaradığını yazan bir kağıt mevcut. Buna bakarak hangi vidayı nereye takabileceğinizi anlayabilirsiniz.(Guc kaynağı plakası ve anakart yukseltme vidası, guc kaynağını kasaya sabitleyen vidalar ve disk sabitleme vidaları aynıdır kafanız karışmasın.)

8.)elimde ekran kartı olarak ASUS STRIX ROG RX5600 XT var ve fabrikadan o.c yapılmış hali. Boşta 34-38, yuk altında 54-70 derece gibi değerler gosteriyor.

9.)işlemci olarak da Ryzen 5 3500X var, stok fan ile calışıyor herhangi bir o.c yapılmamıştır. Boşta 34-41, oyunlar da 45-52 derece.
(Oyun sonucları bunlar.)

Kasanın fiyatı: Ben aldığımda 501 liraydı.

XPG INVADER-BKCWW USB 3.0 Temperli Cam ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!
www.incehesap.com

(Kasayı geldiği gibi topladığım icin fotoğraf cekemedim kusura bakmayın. Sadece duşuncelerimi paylaşmak istedim.)