Merhaba ben CanFakedead. Uzun zamandır monitor arıyordum. Technopat'ta da sizlere sordum butcemle kıyasladım ve en sonunda karar verip ASUS VN247H monitoru Vatan Computer'dan satın aldım. Onceden kullandığım monitor benim ilk monitorumdu. Kare ve 1280x1024. Gına gelmişti artık. 1080p goruntunun tadı bi ayrıymış hakikatten. After Effects, Photoshop ve oyunlarda 23.6" cozunurukte oynayıp calışmak guzel bi duyguymuş bunu oğrendim

Monitorun genel ozelliklerine gelecek olursak;

Genel ozellikler:
Panel Boyutu:
Geniş ekran 23.6"(59.9cm) 16:9
Gercek Cozunurluk : 1920x1080
Piksel Değeri : 0.2715mm
Full HD 1080P : Evet
Parlaklık(Max) : 250 cd/㎡
ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) : 80000000:1
Goruş Acısı (CR≧10) : 170°(H)/160°(V)
Tepki Suresi : 1ms (Griden Griye)
Ekran Renk Sayısı : 16.7M

Giriş cıkış portları:
Sinyal Giriş : HDMI x 2, D-Sub, DVI-D (HDMI - DVI kablosu ile)
PC Ses Girişi : 3.5mm Mini-Jack
AV Ses Cıkışı :
Kulaklık jack : 3.5mm Mini-Jack

Boyut:
Stand ile birlikte olculeri(GxYxD) :548.6x394.9x194.2mm

Daha fazla teknik bilgi > Monitorler | VN247H | ASUS Turkiye

İlk aldığım monitorde olu piksel cıkmıştı. Daha 24 saat bile gecmeden olu piksel cıkınca ertesi gun apart topar yağmur ve camurun icinde Vatan'a gittim. Değiştirdiler hemen. Şimdi hicbir sıkıntı yok.

Kullanım Deneyimlerim : Monitor oldukca iyi. 1ms tepki suresi gercekten cok iyi bir sure. Menude Turkce dil seceneği var. Ayrıca monitorde 2 adet hoparlor mevcut. Bunların verdiği ses oldukca guzel. Ayrı bi hoparlore ihtiyac duymamamızı sağlıyor.

Eksi Yonleri : Monitor cok cabuk sallanabiliyo. Hızlı hızlı yazı yazarken bile sallanıyor. Bu olmasaydı iyi olabilirdi. Onun dışında ASUS logosunun olduğu yer baya ısınıyor. Bu normalmi değilmi anlamış değilim. Bunlar dışında pek bir eksisini goremedim.

Benim genel olarak soylemek istediklerim ve yazmak istediklerim bunlar. Aranızda bu monitoru kullanan uyeler varsa onlarda yorumlarda goruşunu belirtebilirler. Şimdi fotoğraflara gecelim.

Technopat'ta ki ilk incelemem. Elbet fazlasıyla eksiklerim vardır. Bi hata yaptıysak affola. Bi sonraki incelemede goruşmek uzere hoşcakalın!