Arkadaşlar gecen hafta sistem topladım.Forumda gorduğum kadarıyla i5 4460, Msi Gtx 960 4gb, Zalman Z3 Plus tabanlı sistem toplucak kişilerin cok olduğunu farkettim ve kendimce ufak caplı bir bilgilendirme yapayım dedim. Oncelikle bilgisayar bileşenlerini inventus bilgisayardan aldım ve montajını kendilerine yaptırdım. Kablo duzenlemeleri, urunun cok kısa bir sure icinde elimde olması beni memnun etti neyse lafı fazla uzatmadan konuya gireyim.

Sistem:
Zalman Z3 Plus genel olarak fiyat bakımından bugune kadar kullandığım en iyi kasa diyebilirim. Uzerinde 4 adet fanla birlikte gelerek sisteminizi serin tutuyor ayrıca kablo saklama yerleri cok iyi. Kasanın bircok yerinde filtreler mevcut bu yuzden tozlar kasanın icine giremiyor buda bizi temizlikten kurtarıyor.
İ5 4460 3.2 ghz Stok fan devri otomatikte cok duşukte calışıyor biostan devrini yukseltirseniz iyi olur. 4 cekirdekli olması son oyunlarda full ayarlarda olmasada iş gorebilcek işlemci.
Msi Gtx 960 4gb Batman Arkham Knight oyununu rahatca oynatıyor. 4gb bellek olduğu icin yeni cıkan oyunları sorunsuzca acıyor. Profesyonel olarak oynadığım Counter Strike 1.6 Online ve Counter-Strike Global Offensive oyunlarında ekran kartı fazlasıyla yetiyor hicbir takılma, donma olmuyor. Ekran kartının fanları belli bir sıcaklığa ulaşmadan calışmıyor.(40 dereceye kadar sanırım)
Corsair LS Serisi SSD 550 535 Windows acılış kapanışı, proğramların tepki sureleri, oyunların hızlı acılması, sessiz calışması gibi bircok iyi yanı var. İlk defa SSD kullandığım icin her bakımdan hızlı geldi kesinlikle tavsiye ederim.
Corsair VS 550w Psu Sessiz calışıyor, sistemi cok guzel besliyor ve kablo uzunlukları cok iyi.
Msi H97 Gaming 3 Anakarta soylencek birşey yok zaten tam bir oyuncu anakartı.

Oyun Ekipmanlarım:
SteelSeries Fanatic Edition Large Mousepad: Yaklaşık olarak 3 yıldır kullanmaktayım uzerindeki desenler hala ilk gunku gibi diyebilirim. Tabanı kaucuk hic kaymıyor. Mouse uzerinde cok iyi hareket ediyor.
SteelSeries Kinzu v3 Mouse: Optik mouselar icinde fiyatına gore hakkını veren bir mouse. Oyunlarda Aiminizi ve kontrolunuzu cok iyi sağlıyor. Uzun sure kullanımda elinizi terletmiyor ve elinize cok rahat oturuyor. Bana gore tek eksiği 2 tane makro icin yanlara tuş koymamaları.
Creative SoundBlaster X-Fi Go Pro Usb Ses Kartı: Yaklaşık olarak 3 yıldır kullanıyorum hala hicbir sorun yaşamadım. Profesyonel olarak oyun oynamak istiyorsanız ve oyunici seslere onem veriyorsanız kesinlikle almalısınız. Oynadığım Counter Strike oyununda karşı takım oyuncularının en ufak seslerini bile rahatlıkla duyabiliyorum buda bana bir avantaj sağlıyor. En ucuz kulakla bile kullandığınızda sesleri canavara donuşturuyor ses kartı emin olabiliriniz

Resimleride yukleyip konumu bitiyorum umarım yararlı bilgiler paylaşmıştırım eksik yerler olabilir kusura bakmayın. Sistem ve ekipmanlar hakkında sormak istediğiniz sorular olursa sorabilirsiniz iyi forumlar.