SteelSeries Apex 3 steelseries'in apex serisinin en uygun fiyatlı modeli olmakla beraber sevilen bir modeldir.
KLAVYE OZELLİKLERİ
Dokulmelere karşı IP32 su koruması Oyunlara ve Discord'a karşı tepkili ozelleştirilebilir 10 bolgeli RGB aydınlatma 20 milyondan fazla tuş basıma kadar fısıltı sessizliğinde oyuncu anahtarları Premium manyetik bilek desteği tam avuc ici desteği ve rahatlık sağlar. Ses duzeyini ve medyayı ayarlamak icin ozelleştirilmiş multimedya kontrolleri. Kendi Goruşlerim
Kendi goruşlerime gore klavye guzel bir klavye. Butcesi olan herkese hitap edecek bir klavye. Ama fiyatını hakeden bir klavye değildir. Hepsiburada'da 650TL'ye bulunabiliyor bu klavye ama maalesef mekanik bir klavye değil. Ama şunu soyleyebilirimki mekanik kadar his veriyor.
Klavye eli yormuyor yani işyerlerinde siyah logitech klavyelerinden aksine mekanik gibi hissettiren steelseriesin kendi adını verdiği "Whisper Quiet Membran Switch" adını verdiği switchi kullanıyor. Aslında mekanik klavyeye baya benziyor ama tam olarak bir mekanik klavye değil. Klavye uzun omurler kullanılabilecek bir klavye.
Malzeme Kalitesi
Klavyede arkası plastik olarak verilmiş ama şu şekilde bir "plastik" birde "PLASTİK" vardır . Gercekten plastikleri başka membran klavyeler gibi dandik değil cok kaliteli bir plastik yer verilmiş. Tuşları turkce baskılı ve karakterli olarak geliyor. Herhangi bir aşınmaya rastlamadım.
Klavyede yer alan sonsuz tekerlek bozulacak gibi değil acıkcası csgo'da olduğumde stres atmak icin ceviriyorum.
Klavyede bulduğum eksikler
Klavyede bulduğum eksikler ise birtane multimedya (Durdur,Başlat) tuşu olması yerine 3 tane kucuk olup ileri,geri,durdur/başlat tuşunun olmasını tercih ederdim.
Yazılım
Bana gore bu klavyenin pahalı olmasının bir sebebide yazılımı. Steelseries Engine 3 gayet sağlam ve kullanılabilirlik acısından iyi bir yazılım. Klavye uzerinde bulunan insert,home gibi tuşların ustunde makro tuşlarının simgesi yer alıyor. (M1,M2,M3,M4,M5,M6) bu tuşlara makro atayabiliyorsunuz yazılımdan. Ayrıca klavye uzerindeki her tuşu ayarlayabiliyorsunuz (A tuşunun k olarak calışmasını bile yapabiliyorsunuz.)
Bolgesel renk aydınlatmaları yapabiliyorsunuz. İsterseniz her bolgeye ayrı renk verebilirsiniz. İstersenizde rainbow gibi modları secebilirsiniz. Acıkcası ben sevdiğim icin mor acık maviye doğru giden bir aydınlatma kullandım. Doğrusu kamerada biraz farklı gozukmuş.
Resimler

Not : Kendi cekmiş olduğum resimler olup profesyonel olmamış olabilir şimdiden kusuruma bakmayın.
Konu yorumlarında incelemem hakkında goruşlerinizi bildirirseniz sevinirim.