Kutu tasarımı:

Huawei P40 Pro'nun en sevdiyim yanlarından biri kutu iceriğidir. Kutu iceriğinden Huawei'nin kullanıcıya ne kadar değer verdiğini anlıyorum. Kutunun tarzı cok hoş duruyor. Kutunun tasarımı cok guzel.

Surprizbozan: Kutu Goruntuleri:

Kutunun kenarında telefonun ozellikler: Marka, Model, RAM ve ROM gibi ozellikler yazıyor. Aynı kısımda telefonun barkod ve telefonun uretim yeri yazıyor. Dikkatimi ceken en onemli etken kutunun telefon ozelliklerini yazan kısımda Turkce yazının bulunması oldu. Avrupa ulkesinden satın alınan Cin uretimi telefonda Turkce bir yazı gormek gurur verici bir şey. Belirtmek isterim ki aynı cumle kutu uzerinde sadece İngilizce ve Turkce yazılmış.

Surprizbozan: Kutu Goruntuleri (2) :

Kutu iceriği:

Huawei P40 Pro bizi bol kutu iceriği ile karşılıyor. Silikon kılıf, Type-c girişli kulaklık, Huawei SuperCharge USB Type-C girişli USB kablosu ve Huawei SuperCharge 40W destekleyen Huawei'nin 30 dakikada yaklaşık 70% şarja getirebileceğini iddia ettiği adaptor. Kullanım surecinde bu iddianın bir iddia değil gercek olduğunu gordum.

- Huawei SuperCharge 40W Adaptor:

Adaptor bir adaptore gore biraz ağır ama cepte ya da cantada taşınabilir seviyede. Boyutu da buna dahil.

Surprizbozan: Huawei SuperCharge 40W Goruntuleri:

- Huawei SuperCharge 40W Destekli USB Type-C girişli USB kablosu:

USB kablosunun ve Type-C girişinin ic kısmının mor olması, kablonun Huawei SuperCharge ozelliğini desteklediği anlamına geliyor sanırım. Yalnış soyluyorsam kusura bakmayın lutfen.

Surprizbozan: - Huawei SuperCharge 40W Destekli USB Type-C girişli USB kablosunun goruntuleri:

- Silikon Kılıf

Bu Silikon Kılıf, kamera cıkıntısı buyuk olan Huawei P40 Pro'nun masada sallanmasını engellemek icin birer cozum olmasada, bu sorunu minimum duzeye indirebiliyor. Yani sorunu tamamen cozmesede, sallanmayı minimum duzeye getiriyor. Silikon kılıflı ve silikon kılıfsız telefonu masa uzerine koyup deneme yaptığım zaman

Surprizbozan: Silikon Kılıfın Goruntuleri:

- Type-C Girişli Kulaklık

Kulaklığı ilk gorduğum andan ibaret bana İphone kulaklıklarını anımsatıyor. Ozellikle kulaklık kısmının kablosu bana hafif ve yumuşak geldi. Esnek bir kablo yapısı var. Ses kalitesi ve ses seviyesi gayet guzel. Bir Airpods ya da benzeri kaliteli kulaklıkların yerini tutmasada, film ve muzik konusunda tatmin edici ses seviyesi ve ses kalitesine sahip. Kotu yani ne diyecek olursanız. Kabloyu fazla zorlar ya da sert şekilde cekerseniz kırılır. Birde kulaklığı telefona Type-C girişinden taktığım zaman cıkarması biraz zor oluyor. Aynı şeyi şarj aletini takarkende yaşıyorum. Sanırım bu Type-C girişlerden ve cıkışlardan kaynaklı. Bu Type-C cıkışından takılan kulaklık ve şarj aletlerinin telefondan kendiliğinden kesinlikle cıkmayacağı anlamına geliyor. Bu kimisi icin avantaj, kimisi icin dezavantaj. Benim icin cok iyi ve kullanışlı bir ozellik.

Surprizbozan: Type-C Girişli Kulaklığın Goruntuleri:

Tasarım:

Tasarım konusunda harika duran 6.58 inc bir telefon. Ben telefonu tek elle rahatlıkla kullanabiliyorum. Lakin biraz kucuk parmağa sahip arkadaşlar iki elle kullanmak zorunda kalabilir. Ozellikle masaya koyulduğu zaman daha harika gorunuyor. Ben Huawei P40 Pro'nun gumuş rengin satın aldım. Onun dışında Huawei sitesinde P40 Pro icin 5 renk secimi var.

Altın Deniz Mavisi Buz Beyazı Siyah Gumuş

Ekranın tasarım ve ozellikleri cok iyi. Ozellikle Huawei, P40 serisinde Akan Mucize adını verdiği bir ekran tasarımına geciş yapmış. Bu tasarım, ekranın kenar bolgelerinin kaygan bir yapıya sahip olmasını sağlıyor. Bu tasarım oyun ve gunluk kullanım sırasında sorun yaşatmıyor. En azından benim kullanımım esnasında bana hic bir şekilde sorun yaratmadı.

Kamera Performansı ve Ozellikleri:

Huawei, Leica ile işbirliği sonucu bir cok başarıya imza atmıştır. Ozellikle P40 serisinde onceki nesillere gore video konusunda gelen şikayetler sonucu, P40 serisinde video cekme meselesinide ele alınarak cok kaliteli video ve fotoğraf ceken bir telefon yapılmış. Optik İmaj Sabitleyici sayesinde video cekerken titreme sorunu ortadan kalkıyor. Ozellikle benim gibi eli surekli titreyen biri iseniz bu ozellik fazlasıyla işinize yarayacaktır. Resim cekme konusunda cok başarılı telefon. P40 Pro cok guzel Portre fotoğrafları, Geniş acı ve Normal fotoğraflar cekebiliyor. 50X digital zoom ozelliği sayesinde uzağı rahatlıkla cekebilsenizde, netlik konusunda sorunu yaşarsınız. Lakin ay fotoğrafları icin kesinlikle 50X zoom kullanmanızı oneririm.

- Huawei P40 Pro ile cektiğim resimler:

Telefonu yeni kullanıyorum. Kotu resim cektiysem kusura bakmayın. Bu işten anlayan kişiler benim cektiğimden de kat-kat guzel resim cekeceğine inanıyorum.

-Ultra Vision Camera ile cekilen resimler:

Surprizbozan: Ultra Vision Camera ile cekilen resimler:

-Ultra Wide Cine Camera ile cekilen resimler:

Surprizbozan: Ultra Wide Cine Camera ile cekilen resimler:

- 5x Optical Telephoto Camera ile cekilen resimler:

Bu kamera ile digital zoom yaptığınız zaman uzaklıkta ki nesneleri ve yazıları okuyabilecek ve rahat şekilde gorebilecek duzeyde ceksenizde net ve kaliteli bir resim almanız zordur. Bir tripot ya da stand kullanırsanız biraz daha kaliteli resim cekebilirsiniz Telefoto kamerası ile.

Surprizbozan: 5x Optical Telephoto Camera ile cekilen resimler: 5x Zoom-

10x Zoom-

30x Zoom-

50x Zoom-

Ayrıca bu telefon ile hem on hem de arka kamerada cok başarılı ve kaliteli portre fotoğraflar cekebilirsiniz. Ben musait zamanda olmadığım icin cekemiyorum. Lakin bu konuda bana guvenip emin olabilirsiniz.

- Kamera Yazılımı:

P40 Pro'nun Kamera yazılımında işinize yarayacak bir cok ozellik ve mod bulunuyor. Bunların goruntulerini sizinle paylaşmak isterim.

Surprizbozan: Kamera Yazılımında bulunan ozellik ve modların resimleri:

Hoparlor Performansı:

Bu telefonu almak isterken beni almaktan cekindiren onemli ozellik, telefonun mono ses ozelliğine sahip olmasıydı. Bu konuda cok on yargılıydım. Lakin alıp kullandıktan sonra ses seviyesinin yuksek olduğunu ve ses kalitesinin cok canlı ve cok başarılı olduğunu farkettim. Oyun oynayan kişiler icin bu ozellik dezavantaj olsada benim icin hic sorun değil. Kulaklık takıp oyunumu rahatlıkla sorunsuz oynayabiliyorum. Lakin genede 2020 uretimi bir telefonda Stereo hoparlor olmaması bir eksidir.

Şarj Performansı:

Huawei, Huawei P40 Pro kutusundan cıkan SuperCharge ozellikle 40W adaptor ve USB Type-C kablosunun sizin 30 dakikada 70% pil doldurma garantisi veriyor. Şarj aletini ilk denememde 30 dakika icinde pil 73%, İkinci denememde ise 74% oldu. Bu ozelliği cok beğendim. Cok işlevli bir ozellik. Ozellikle sporcular ve iş adamları icin.

Pil Performansı:

P40 Pro yoğun kullanım, video izleme ve sosyal medyada gezinme suresinde 1 gunu rahatlıkla cıkarıyor. (90Hz ve maksimum ekran cozunurluğunde). Lakin PUBG Mobile oynadığınız zaman pil 5 saat civarlarında bitebiliyor. ( Bu dediğim PUBG Mobile icin gecerli ). Sanırım bu birazda PUBG Mobile'in P40 Pro ile uyumsuzluğundan dolayı kaynaklanıyor. PUBG Mobile'de ekran cozunurluk ve ekran hızı yuksek olduğu zaman pil cok cabuk bitiyor. Lakin Asphalt 9 gibi PUBG Mobile'den daha kaliteli grafiğe sahip oyuna girdiğim zaman boyle bir sorun yaşamıyorum. Dediğim gibi, sanırım P40 Pro ile PUBG Mobile uyumlu değil. Umarım PUBG Mobile ve P40 Pro bu sorunu guncellemeler ile cozerler.

Ekran Performansı:

90Hz ekrana sahip P40 Pro, size cok akıcı ve cok kaliteli bir ekran deneyimi sunmakta. Ozellikle sosyal medyada gezinirken 90Hz'nin akıcılığı cok guzel gozukuyor. Bu telefonun ekran konusunda hicbir sorunu yok. 4-4'luk ekranı var diyebilirim kesinlikle. Film izlerken ve ya video izlerken ekran kalitesinini farkedebiliyorsunuz. Ben oyun sırasında on kamera ve sensorun bana sorun yaşatacağını duşunuyordum, lakin denedikten sonra hicbir sorun yaşatmadığını farkettim. Yani oyun konusunda kameralardan endişelenmeyin. Size sorun yaratmazlar.

Ters Şarj Ozelliği:

P40 Pro'nun, en sevdiyim ozelliklerinden biri olan Ters Şarj ozelliğidir. Bu ozelliği kullanarak diğer telefonları, akıllı saat ve bluetooth kulaklıkları şarj edebiliyorum. Ozellikle Airpods şarj etmesi benim icin cok onemliydi. 27W ters şarj ozelliği sayesinde Airpods ve diğer telefonları rahatlıkla şarj edebiliyorum. Telefonu hem Powerbank hem de guclu bir fotoğraf makinesi gibi kullanabiliyorum.

Oyun Performansı:

P40 Pro bir oyuncu telefonu olmasada, gunluk kullanım sonrası bu telefonda rahatlıkla istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz. Usttede belirttiğim gibi PUBG Mobile ile yaşanan optimizasyon sorunu haric bu telefonu rahatlıkla kullanabilir 30-60-90 FPS tadını cıkarabilirsiniz. Kirin 990 5G işlemcisi ve Mali-G76 MP16 GPU sayesinde rahatlıkla oyunlarınızı oynayabilirsiniz.

Google Sorunları:

Bildiğimiz gibi Huawei ile Google arasında yaşanan sorunlardan dolayı Google artık Huawei'nin yeni telefonlarına desteğini kesti. Bu yuzden Google ait bir cok yazılımı telefona kurunca hata alıyoruz. Bu sorun ile başa nasıl cıktığımı sizlere anlatmak isterim.

Gmail yazılımının yerine Huawei'nin Eposta yazılımını kullandım. Youtube'a girebilmek icin korsan ve yasal olmayan yazılımları kullandım ya da web tarayıcı uzerinden girdim. Play Store yerinine Huawei'nin kendi marketini, More Apps ve APKPure kullandım. Sorun yaşamadan guvenli bir şekilde indirerek kullandım yazılımlarımı ve oyunlarımı. Alternatif olarak Aptoide gibi yazılımlarda var ama ne kadar guvenli emin değilim. Ben size More Apps, Huawei'nin kendi marketi ve APKPure kullanmanızı oneririm. Google Maps icin alternatif olarak Huawei'nin kendi Map yazılımını kullandım ve bence Google Maps'den daha başarılı.

Yazılım ve Guncelleme:

En cok aklımda kalan sorulardan biride buydu. İnternette araştırdığım zaman Huawei'nin coğu telefonuna guncelleme vermediği iddia ediliyor. Lakin sadece bugun 2 guncelleme aldım. Guvenlik, tasarım ve Kamera guncellemesi. Belki yeni cıkan bir telefon olduğu icin 1 gun icinde 2 guncelleme geldi. Bundan emin değilim. Ama uzun kullanımım esnasında guncelleme sorunu yaşayıp yaşamadığımı mutlaka burada yazarım.

Telefonun Butun Ozellikleri:

Ekran Cozunurluğu: 1200x2640 (FHD+) Ekran Hızı: 90Hz Ekran Boyutu: 6.58 İnc Dahili Depolama: 256 GB Bellek (RAM): 8 GB Batarya Kapasitesi: 4200 mAh Hat Sayısı: Cift Hat 40W Hızlı Şarj 5G Desteği CPU: Kirin 990 5G GPU: Mali-G76 MP16 27W Ters Şarj ve 27W Kablosuz Şarj Teknolojisi Desteği
Daha Detaylı Telefonun Ozellikleri :

Huawei P40 Pro (ELS-NX9) Cep Telefonu Huawei P40 Pro ELS-NX9 detaylı ozelliklerini inceleyin, benzer urunlerle karşılaştırın, urun yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
www.epey.com

HUAWEI P40 Pro - HUAWEI Global With 50 MP Ultra Vision Camera, HUAWEI P40 Pro 5G is capable of taking shots with super clarity and rich details day and night. The Periscope SuperZoom lens and RYYB sensor allow you to take high quality shots up to 50x. The AI portraits features show the natural and beautiful side of everyone...
consumer.huawei.com

Resimleri gercek boyutunda ve kalitesinde gormeniz icin Google Drive ekledim:

P40 Pro Resimler – Google Drive drive.google.com

Aklınıza takılan soru olursa sorabilirsiniz. Umarım incellememi beğenirsiniz. Sorusu olan sorabilir. Eleştirilerinize ve sorularınıza acığım.