Merhabalar 28 Aralıkta siparişini verdiğim Monster T5 20.1 modeli 29 Aralıkta elime ulaştı. 1 Haftalık kullanım sonrası urun hakkında bir inceleme yazmak istedim.

Oncelikle kargolama ve paketleme son derece hızlı ve guzeldi. Kutudan driver flashı ve cantası hediye olarak cıktı. Flash Monster logolu anahtarlı hoş bir bellek. Ama 2.0 olduğundan sadece driverler icin kullanacağım.

Kozmetik:
Ekran:
*15.6 144 Hz 9ms gecikme 3.8ms g-g değerlerine sahip son derece guzel bir ekran. Cerceve kenarları ve kendisi cok ince.
*Menteşeler sağlam gibi duruyor ama kapağı acarken dikkatli acmak gerekiyor cunku kasa ve ekran cok ince olduğu icin acarken ekrana zarar verebilirsiniz.
Kasa:
*Alimunyum şık bir kasamız var. Parca kalitesi olarak beğendim. Plastik modelleri nasıldır bilmiyorum ama bu modelde kullanılan kasa bizi uzmeyecektir.
*Alırken fazla umursamamıştım ama 1.8kg ve ince olduğu icin taşıması cok rahat. Rahatca yatarken kullanılabiliyor.
Klavye:
*Tek bolgeli RGB aydınlatmalı. Kontrol merkezinden ayarlanabiliyor renk. Rengi kapattığımız zamanda klavye rahatca kullanılabiliyor. Basış hissini beğendim.
Batarya:
*Cok kotu. Tasarruf moduna alıp şarjdan cıkarınca 1.5 saat civarında bitiyor.
Touchpad:
*Touchpadi gercekten hoşuma gitti. Kucuk ve kullamışlı bir touchpad yapmışlar. Oyun oynamadığım zaman veya kod yazarken mouse aramıyorum. Touchpadin sol ustundeki ışığa iki kere dokununca acılıp kapanıyor. Bu da gayet kullanışlı bir ozellik olmuş.

Donanım ve Teknik ozellikler:
Fiyat : 10,799 Trendyol mağazısından aldım %4 indirim vardı şuanda sanırım %1 e duşmuş o oran.
Ekran kartı olarak RTX 2060
İşlemci olarak i7 10750H kullanılmış.
SSD olarak 256 GB Samsung PM981 M.2 SSD kullanılmış. Okuma ve yazma hızları guzel olsa da boyutu yetersiz. 560 liraya 500GB M.2 SSD ekledim.
Bir cok oyun denedim ve hepsi Ultra ayarlardaydı. 60FPS'nin altını gormedim.
Soğutması guzel 4 Adet fan cıkışı var. AAA oyunlarda Ultra ayarlarda işlemci 80 ekran kartı 75 dereceyi gecmiyor. Tabi kide Turbo fan acık.
Bilgisayar boştayken sıcaklığı 39-41 derece. Turbo fanı test etmek icin boştayken actığım zaman 29 dereceye kadar duşuyor. Soğutma olarak beğendiğimi soyleyebilirim.
Ses deneyimi olarak THX sound kullanılmış. Ses seviyesi ve kalitesi olarak guzel.

Beğenmediğim ozellikler:
*Arka kapak logosu ışıklı değil. Sadece beyaz olarak kalıyor. Olsaydı guzel olabilirmiş.
*Kasa cok parmak izi tutuyor. Haftada bir silmek iyi olabilir.
*Acma/Kapama duğmesi ve Turbo mod butonlarının tasarımı hoşuma gitmedi.

Benim 1 haftalık izlenimlerim bu şekilde. Bu fiyata alınabilecek en uygun cihazlardan birisi. Duşunen varsa gercekten oneririm.

Cihaz Linux dağıtımlarıyla uyumsuzluk yapıyor. Kendi Kendine kilitleniyor kullanamadım o yuzden. Cihazı alırken Linux'un yanına windowsu yanına dual olarak kurarım sıkılınca acar 2 oyun oynarım duşuncesiyle almıştım ama linuxu kullanamadım. Yıllar sonra windowsa tekrar donunce attan inip eşeğe binmiş gibi oldum lakin sistem guclu olduğu icin windowsun o kasıntı hissini pek hissettirmiyor. Bu duşunceyle alacak varsa dikkat etmesini oneririm.