Hepinize selamlarımı ve iyi gunler dileklerimi ileteyim.
Uzun zamandır kullandığım JBL T500 ve yeni almış olduğum Anker Soundcore Vortex kulaklıkları, fikir almak isteyenler icin paylaşmak istiyorum. Bu arada ilk incelemem hatalarım icin kusura bakmayın.
Oncelikle kutuları ve kutu iceriklerine bakacak olursak;

JBL T500.
Kulaklık. Kullanım kılavuzu.

Anker Soundcore Vortex.
Kulaklık. Micro USB- USB kablo. Mikrofonlu 3.5mm jack-3.5mm jack kablosu. Taşıma cantası. Kullanım kılavuzu. Garanti. İkisinin de kutuları gayet şık ancak Vortex'in kutu iceriği cok iyi. İcerisinden cıkan canta kaliteli duruyor ve kabloları saklamak icin kucuk bir goze sahip.
Boyutlar ve ağırlık:
JBL T500 148 gr ağırlığıyla hafif bir kulaklık.

Anker Soundcore Vortex ise 263 gr ağırlığa sahip. Bu ağırlık kimi insanlar biraz ağır gelebilir ama benim icin cok sorun teşkil etmiyor.

İkisini karşılaştıracak olursak.

Teknik ozellikler:
JBL T500.

Anker Soundcore Vortex: Resmi sitelerinde teknik veri bulamadım.

JBL T500 kulağın uzerine oturan bir kulaklık Anker Soundcore Vortex ise kulağı saran bir kulaklık. Bu yuzden biraz daha buyuk. Ozellikle benim gibi koca kafalı, buyuk kulaklıysanız ve gozluk kullanıyorsanız Vortex uygun fiyata guzel bir alternatif. Bu kulaklığı almamın tek sebebi buydu sanırım. Cunku JBL T500 ile muzik, film vs. icin kullanırken 1-2 saat sonra kafamın uzerinde ve kulaklarımda batma tarzında acı hissediyorum. Vortex kullanırken daha rahatım. Uzun sureli kullanımlarda sadece ağırlığı biraz hissediliyor ama T500'de olduğu gibi acı hissetmiyorum. Tabi bu kulak yapısıyla alakalı.

Ses kalitesi olarak iki cihazda cok başarılı. Spotify, YouTube ve Deezer uzerinde denedim. Vortex'in sesleri daha berrak. JBL T500 ise bass ağırlıklı. Malzeme kalitesi ne iyi ne kotu bu fiyat bandında ne olması gerekiyorsa o var.

Sonuc:
JBL T500 fiyatları 250-300 TL, JBL T500BT modeli ise 350-400 TL arasında değişiyor. Anker Soundcore Vortex 300-400 TL arasında fiyatları değişiyor. İkisininde malzeme kalitesinden, ses kalitesinden memnun kalırsınız. Bence kriterleriniz kulak ve kafa yapınız olmalı cunku belli bir sure sonra dinlediğiniz muzikten, izlediğiniz filmden keyif almadıktan sonra kulaklığın bir anlamı kalmıyor. Yukarıda bahsettiğim gibi eğer kafanız ve kulak yapınız buyuksek Vortex, kafanız ve kulağınız kucukse JBL T500 veya BT modelini oneririm.

Dosya Ekleri 20210104_151147.jpg 193,1 KB · Goruntuleme: 44