Ozellikler:
- Mavi ve kırmızı, şiddeti ayarlanabilir ışıklandırma mevcut
- 3 farklı profilde kullanabileceğiniz 6 makro tuşu klavyenin ust kısmına konumlandırılmış.
- Media Player, başlat/duraklat, durdur, ses -, ses+ ve sessiz medya tuşları.
- Windows tuşu devre dışı bırakılabiliyor.
- Ergonomik tuş dizilimi
- Usb 2.0 orgulu kabloya sahip.
Arkadaşlar klavye gercekten sessiz diyebilirim. Tuş sesi cok az seviyede . Tuş yuzeyi puruzsuz duz. Bu kimine gore olumlu veya olumsuz değerlendirilebilir ama yuzey kaygan değil. Space tuşunda iki adet oluk şeklinde ic bukey yuzey var sol elinizin baş parmağı tam buraya oturuyor. Space tuşu gayet guzel tasarlanmış. Işıklandırmayı bir kac sebep dışında başarılı buldun. İki renk olması ve şiddetinin klavye ustundeki bir potans ile cok hassas ayarlanması cok guzel ama klavyeye tam tepeden değilde bir acıyla baktığınızda harflerin bazı cok kucuk kısımları aydınlanmıyor ve kırmızının maksimum ışık şiddeti maviye gore biraz zayıf. Klavyeye malzeme kalitesi olarak kendimce 6 verebilirim daha once cok fazla orta veya ust seviye klavye inceleme fırsatım olmadı. Karşılaştıramam ama cok kaliteli bir his vermiyor ama sağlam ve guzel gorunduğunu soyleyebilirim. Işıklandırma sayesinde g103 den daha alınası bir urun. Ama bir sorun var klavye yazılımını calıştıramadım ve makro deneyimleyemedim henuz araştırıyorum.
Artıları;
+Fiyat
+Işıklandırma
+Harici medya tuşları
+Kablo kalitesi (gercekten cok hoşuma gitti)
Eksileri;
-Bilek desteği yok
-Henuz yazılımını kurup makro tuşlarını kullanamadım.
-Zayıf kutu iceriği. Kutudan sadece klavye cıkıyor.
Arkadaşlar gozumu karartıp g105 alacaktım 110 tl gibi bir fiyata satılıyordu. Ama hem tek renk ışıklandırması ve harici olmayan multimedya tuşları yuzunden caydım. Bence 100 tlye kadar olan klavleyer arasında en iyi F/P urunu 2 gundur kullanıyorum ve gercekten guzel bir urun tavsiye ederim sorularınız olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım. Teşekkurler iyi sosyaller.