Merhaba arkadaşlar forum kullanıcılarının yardımlari ile birlikde sistemimi topladım.
Kablo duzenlemesi pek iyi olmadı sanırım ilk defa sistem topladım ona sayın
BİLEŞENLER
1.Anakart: Asus H81-M PLUS
2.İşlemci : İntel İ3 4160 3.6 GHz
3.Ekran Kartı:MSİ GTX 750Ti GAMİNG EDİTİON
4.Bellek(RAM) : GSKİLL Ripjaw 4GB DDR3 1600 MHz CL9 1.5V . Bundan 2 adet toplam 8GB.
5.Kasa : ZALMAN Z9 PLUS MİDT ATX KASA
6.Guc Kaynagı(PSU) : ZALMAN GLX 600W 80+
7. WD Caviar Blue 1TB HDD (Sabit Disk) 7200 Rpm 64 MB Cache SATA 3.0

Kasa ve guc kaynagından dolayı sistem biraz pahalı oldu. İcinde psu olan 350 tl degerinde bir kasada alabilirdim ama hem kasa kalitesi hemde guc kaynagı kalitesinin duşuk oldugunu bildiğim icin almadım. Guc kaynagı bıraz daha iyi olsunda başımızı agrıtmasın dedım.

İncelemeye başlayalım

İlk oncelikle anakarttan cok memnun kaldım bu fiyata şahane bir anakart kendisi.İşlemci sogutucusu olarak intel in stok sogutcusunu kullanıyorum şimdilik ama boşta 28 ile 32 derece arası gidip geliyor memnunum şuanlık daha oyunları yuklemiş deilim bakalım yukde kaca cıkıcak sıcaklık. Kasaya gelirisek kasanın kablo duzeni icin ayrılmış olan boşluk gayet yeterli . Kasanın kutu iceriği oldukca zengindi fakat bir şey eksikti anakartların boyutuna gore kasa icine takıcagımız vide yuvalarını sıkmak icin somon cıkmadı cokta buyutulecek bir hata deil. Bu hatayı şoyle kapattı gozumde hdd gibi bileşenlern statik elektirikden etkilenmemesi icin viaları takmadan once takmamız icin yaklaşık bir 15 adet kaucuk vida pedi koymuşlar. Bu inceleme hanesine bir + olarak eklendi . Kasa ile 4 adet fan geliyor bir tanesi yan kapakda , bir tanesi ust tarafta , bir tanesi on tarafta digeri ise egzoz fan olarak kullanılmış . 3adet fan ledli egzoz fan ise ledsiz ama zalmanın en ust seviye fanlarından kullanılmış. Kasanın fan kontrolcusu bulunmakda 2 adet fan takabılıoruz. Molex uzerinden hem kontrolcu hem termometre guc alıyor . Termometresi gayet iyi bir şekide olcuyor . Kasanın hava surkulasyonu oldukca iyi . Ekran kartına gelirsek. Ekran kartı olarak msi tercih etmemin başlıca sebebi sogutması ve tasarımı . Kart oldukca serin ama boşta oyun testlerindeki sıcaklıkları atacagım . Tasarımı gayet başarılı afterburner ile biraz daha overclock yapabiliyoruz ama fabrika cıkışından overclocklu geliyor kendisi. İşlemciye gelelim. İşlemci intel core serisinin en duşuk butceli olan işlemcisi. Tum intel serilerini goz onune alırsak ortanın biraz ustunde oyun icin gayet yeterli bir işlemci . İşlemcimiz K serisi olmadıgından yani carpan kilidi acık olmadıgı icin overclock yapamıyoruz . Kendisi 3,6 GHz de gayet stabil bir işlemci. Ben işlemciden memnun kaldım ama render yapmak icin yeterli olmayacagını duşunuyuorum eger işin icine ust duzey render veya animasyok gibi şeyler giricekse i5 4690K veya İ7 serisine yonelebilirsiniz. Belleklere gelirsek. Bellekler kendi uzerinde sogutuculu bir şekilde geliyor hava kanalları kasa ıcerısındekı havayı belleklere aktararak sogumasını saglıyor . Bellekler anakart ile tam uyumlu taktıgım gibi 8GB 1600 MHz olarak okudu . Bellekler tasarım konusunda da başarılı . Guc Kaynagı : Guc kaynagı oldukca kaliteli 600W ve 80+ sertifikasına sahip %80 daha verimli calışıyor. Aktif PFC ozelligine sahip . Elektrik hattıdan gelen fazla yukteki elektiriği kendi dolaştırıp duşurerek verior ve parcaların kısa devre yapmasını onluyor. Sabit diske gelelim. Sabit disk wd nin caviar blue serisi 7200 Rpm bir ssd kadar olmasada gayet hızlı bir disk veri aktarımı olsun windows acılış suresi olsun gayet başarılı.

Oyunlarımın hepsi indiği zaman video veya fotoğraflı testleri bu konuya ekleyeceğim. Umarım guzel bir inceleme olmştur hepinize iyi sosyaller.

Kasa icinin fotograflarını atamıyorm 3,7 mb fotograf olurmu ya Kabul etmyor sosyal bu neden duşuk anlamadım.