Bu hafta bir arkadaşıma topladığım sistemin resimini atacağım. Sistem herşey dahil 2000 tl'ye alınmıştır.
Sapphire R9 270
İ3 4160
MSI H81M-P33
Volar 1600 MHZ 8 GB RAM
WD Cav. Blue 1 TB HDD
Xigmatek Asgard 381 AD38BT-U54 500 Watt
AOC 21.5 E2270WN LED

Sistem de yaklaşık 15 dakika GTA 5 oynadık. MSAA kapalı, diğer ayarlar full iken 1080P'de arabaların cok kalabalık olduğu yerde 35'e kadar duşuyor FPS. Onun haricinde oyunu 40-45 FPS arası oynadık. Ekran kartı ise 60 dereceyi (AİDA 64 Stres test ekranından kontrol ettik. Doğru değerleri elde etmek icin preferences kısmından max. value'yi 110 yaptık) gecmiyor. Sistemin toplanmış resmini cekmek isterdim ama arkadaşın evi pek musait değildi. Metro LL Redux, GTA 5 ve buna benzer 1-2 oyunu var steam hesabında. Bu oyunların bench testlerini cektiği zaman benimle paylaşacağını soyledi. Paylaşır paylaşmaz yeni konu acıp size bildireceğim.
Donanım hakkında konuşacak olursak.

Sapphire R9 270: Forumda bir cok kullanıcı bu kartın aşırı ısınıp bir takım sorunlar verdiğinden şikayetci. Arkadaşım Sapphire'ye bir şans verdi ve satın aldı. Yukarıda dediğim gibi, kart 60 dereceyi gecmedi ve herhangi bir sorunla da karşılaşmadık şimdilik. Ayrıca icerisinden DVI/D-SUB donuşturucu ile Crossfire kablosu da geliyor. O kadar nVidia kart aldım kendime ve başkalarına, daha 1 kopru bile cıkmadı.

Volar 8 GB 1600 MHZ RAM: Bu satın aldığımız belleğin CL değeri ne bilmiyoruz fakat Kingston 1333 MHZ CL9 RAM'den 30 tl daha ucuza geldiği icin "paramız cebimizde kalsın. Nede olsa işlemcinin yukunu kaldırabildiği surece bir etkisi yok oyunlara" dedik ve bunu tercih ettik. Sorunsuz şekilde calıştı ve AİDA 64'un bellek test sınavından 10 dakika sorunsuz calışarak gecti.

AOC 21.5 E2270WN LED: Şuan EXA'da en ucuz 3. "21.5 inc 5MS 1080P monitor" bu. DVI girişi yok ve kendisiyle beraber gelen D-SUB kablo son derece dandik. Oyle ki monitor de karlanma yapıyor. Elimizde bir DVI/D-SUB kablo vardı ve karlanmayı bu kablo ile giderdik. Bu arada mat ekran bir monitor ve adaptoru monitorun arkasına monte edilmiş şekilde geliyor. Siz sadece monitore guc ve goruntu kablosu bağlıyorsunuz.

WD CAV. Blue 1 TB: Gecmişte Seagate ile yaşadığımız kotu tecrubeler sonucu cok fazla para ve zaman kaybetmiştik. Bu yuzden pek sıcak bakmıyorum Seagate'ye. Biz de bu HDD'yi koyduk. Zaten kalitesini bilmeyen yoktur.

Xigmatek Asgard 381 AD38BT-U54 500 Watt: Bu kasa ile ilgili "PSU cok ses cıkartıyor" diyen bir kac kişiye denk gelmiştim forumda. Elimizdeki model hic ses cıkartmıyor ve uzerinde yazana gore 12V uzerinden 448 watt guc veriyor. Dış kasanın bileşeni oldukca kaliteli. Yani elimle hafif zorladım ama bukulecek gibi değil.

İyi forumlar dilerim...