Merhaba. Bugun te the New colossus incelemesi yapacağım. Eğer ilk yaptığım incelememi gormek istiyorsanız o da şurada: Wolfenstein the New order incelemesi
Pekala. Hikaye ile başlayacağım. Ama oncelikle, yasal uyarı. The New colossus, the New Order'ın devam oyunu. İlk oyunda hikayenin başından bahsedebilmiştim. Ama burada spoilersız bir bicimde bahsedebileceğimi sanmıyorum. O yuzden, spoiler alert! oyunumuz ilk oyunun sonunda deatshead ile carpıştıktan sonra, kulede yerde kanlı bir şekilde yatan blazcowitzin kurtarılması ile başlıyor. İlk oyunda caldığımız helikopter ile yine ilk oyunda caldığımız Uboat'a gidiyoruz. Yolda bizim bağırsakları vs kesmek zorunda kalıyorlar. Ve gemiye de vardığımızda caroline"cok buyuk planlarımız var blazcowitz." diyor. Ve sonra da bayılıyoruz. Eski anıları hatırlıyoruz. Annemizi, zalim babamızı hatırlıyoruz. Babamızım bizi kopeğimizi oldurtmek zorunda bıraktığı anıları hatırlıyoruz. Kotu anıları. Ve babamızın ağzından şu kelimeler dokuluyor. "the old and weak are doomed" bu cumle cok mu derin? Pek sayılmaz. Ama hikayenin bir noktasında vurucu olacak. Bu kotu anıları da gordukten sonra daha kotu anılara gidiyoruz. Burada da the New order spoilerı var: İlk oyunda bildiğiniz gibi arkadaşlarımızdan birini feda ediyoruz. Hah, bu oyunda ilk oyun Save'sini aktaramadığınız icin oyun bunu bir dejavu yoluyla secmenizi istiyor. Cok ta iyi bir yol bence. Secince de hikaye o yonde ilerliyor işte. Orada bir secim yapıyorsunuz. Ve sonra da hikaye başlıyor tam olarak. Uboatta bayıldıktan 6 ay sonra uyanmış oluyoruz. Ve hikaye buradan sonra gelişiyor. kısacası hikaye bayağı iyi. Bu noktaya kadar yazdım. Gerisini yazarsam hicbirimiz okuyamayız. Kısacası. Hikaye cok iyi. İlk oyunun uzerine ekliyor yine.
Şimdi oynanışa gelelim. Oyunun oynanışı ilk oyunumuz ile neredeyse aynı. Ama ilk oyunun mekanikleri taş gibi olduğu icin bu eksi bir yon değil. Aksine artı. Cunku geliştirmeler var tabii ki. Mesela silah modlarımız var. Kendimiz uretebiliyoruz bunları. Yakıp delen mermiler var, scopelar var. Kısaca ek ozellikler. Ve Wolfenstein'ın en vurucu yonu olan cift silah kullanımı hala cok iyi. Artık iki farklı silahı birlikte kullanabiliyoruz. Bir elde pompalı, bir elde taramalı teror estirmek harrikaa. Vuruş hissi vs de iyi. Gizlilik hala bir tık ham. Ama zevkli. Kumandanın yuzune baltayı bir saplıyorsun. Uff. Yapay zekada da gelişme var. Naziler hala bir tık mal. Ama olsun. Yine de cok iyi.
Ve grafikler. Grafikler cok gelişmiş arkadaşlar. Size şoyle koyabilirsem iki resim koyacağım.

Cok gozukmuyor. Ama bayağı gelişme var. Videolardan bakabilirsiniz. Grafikler de guzel yani. Katliam yaparken hoş oluyor.
Ve muzikler. Muzik hakkında pek bir bilgim yok. Ama ambiyansı sağlıyorlar. Bazen evde "cok gaza geldimmmm!" diye bağırdım hatta.
Kısacası Wolfenstein serisini oynamamanız icin bir sebep yok. Benim bu oyuna puanım 95/100. belki biraz bol keseden vermiş olabilirim puanı. Ama cok da umurumda değil. Alın oynayın. Ama indirimde. Cunku indirimde toplam 30-40TL gibi bir fiyata 2 oyunu da alabiliyorsunuz bazen. Zaten toplam 15-18 saat arası suruyormuş 2 oyun toplam. 1'si 10, 2. 8 saatte bitti bende. Hikayesi guzel, oynanışı super, grafikleri guzel bir FPS oyunu. Kesinlikle tatmin eder. Blazco, nam-ı diğer Terror Billy ile mutlu saatler.