İki hafta once gazetem Fotomac'taki koşemde Beşiktaş'ın pozitif futbolunu overken, takımdaki savunma problemlerine dikkat cekmiştim.
Ve yazıma futbolun altın kuralını eklemiştim: İyi hucum mac kazandırır ama iyi savunma şampiyon yapar!
Once Başakşehir yenilgisi ardından da İstanbulspor beraberliği sonrası Beşiktaş demoralize oldu. Tabii burada takım icinde neler yaşandığını konusunda kulağımıza bircok bilgi geliyor.
Bunları Beşiktaş'ın ali menfaatleri doğrultusunda acıklamayı doğru bulmuyorum ama eğri oturup doğru konuşmak gerekirse son donemde gereksiz krizler Beşiktaş'ın onune engel oldu.
Mesela Ersin'in ilk 11 dışı kalması yonetimden mi cıktı, teknik kadrodan mı cıktı bilmiyorum ama takım zarar gordu. Ersin'in sıkıntısına, savunmada yaşanan dağınıklık da eklenince Beşiktaş zirve yarışında 5 puan kaybetti.
Kayıp 5 puanın telafisi var elbette ama Weghorst'un golunun ardından Masuaku'nun gol sevincine katılmamasının telafisi olmaz, olamaz! Weghorst'un gidip onu motive etme gayreti kafalarda soru işareti bıraktı. Neler oluyor boyle! Nerede Turk hoca?
Yine başa donuyorum, takım iyi giderken futbola 45 yılını veren Sinan Ağabey'iniz, İsmael'in yanında Turk yardımcı teknik adam olmamasının sıkıntılara neden olabileceğini yazmıştı.
Maalesef kulubede Turk futbolunu bilen hocanın olmaması buyuk handikap... Gercek şu ki; Beşiktaş kaliteli futbolculardan kurulu iyi bir takım. Ancak takım icindeki dinamiklerin iyi yonetilmesi şart.
Oyuncularınız iyi hatta super olabilir ama onemli olan takım olabilmektir. Boyle hamle olmaz!
Ersin, Beşiktaş'ın evladıdır. Avrupa'ya gitmek istemesi onun tercihidir. O da ayrılırken Beşiktaş kazansın ister. Eğer Ersin formsuzsa kaleye Mert Gunok da gecebilir. Buna Ersin'in itirazı olmaz ama takım icindeki krizin bazen cozumu cok zor oluyor.
Sergen Yalcın doneminde kazanılan şampiyonluğun en onemli oyuncularından biridir Ersin. Tıpkı sosyal medyada linc edilen Necip gibi... Oz kaynak duzeninden cıkmış bir oyuncuya sahip cıkmak her Beşiktaşlının gorevi olmalı.
Bu derbi başka derbi. Beşiktaş yonetimsel ve teknik anlamda Fenerbahce derbisine cok guclu girmelidir. Burada moral ve motivasyonun yuksek olması şarttır.
Valerien İsmael son iki haftada alınan kotu sonuclar sonrası cok tartışılıyor. Futbolun doğasında eleştirmek de vardır ama Beşiktaş'ın başındaki teknik adamın geldiği ilk gunden bu yana tartışılması takıma zarar verir. Beşiktaşlı bu algı oyunlarına gelmemeli.
Tam destek şart. Milli takım arasının Beşiktaş'a ilac gibi geleceğine inanıyorum. Gun; yonetime, teknik kadroya ve futbolculara tam destek olma gunudur. Beşiktaş, gelecek hafta sonu oynanacak Fenerbahce derbisine guclu cıkmalıdır.
Kırgınlıklar, eleştiriler bir kenara bırakılıp bu onemli maca odaklanılmalı. Beşiktaş onemli transferler yaptı.
Takımdaki her oyuncu ayrı bir değer ama bu takımın en buyuk gucu muhteşem taraftarı... Derbide taraftarın gucu, Beşiktaş'ın en buyuk kozu olacaktır.