Evet arkadaşlar bugun an itibari ile uzerimden buyuk bir yuk kalktı. Onceden Dark Souls 3'u asla bitiremeyeceğini duşunen ben kısa surede cok fazla zorlanmadan oyunu bitirebildim. O kadar bilgim yok itemler vs. hakkında ama oynaya oynaya bircok itemin ne işe yaradığını anlayabiliyorsunuz. Bu incelememde bildiğim kadarıyla tavsiyeler vereceğim. Ve oyun hakkında kendimce iyi ne kotu olmuş? Bunları soyleyeceğim. O zaman başlayalım.
İlk olarak oynanıştan bahsedeyim biraz. Aslında bahsetmek gereksiz cunku oynanış mukemmele yakın. Diyecek pek bir şey yok. Dovuş sistemiyle hala gunumuzde ki oyunlara ilham olan bir oyunun oynanışını ne kadar eleştirebiliriz ki? Kılıc kullanımı mukemmel bunu cok rahat soyleyebilirim. Gerek keskinliği gerek duşmanı oldurduğunuzde o keskinliği hissettirmesi mukemmel. Cok kucuk bir detay olmasına rağmen kılıcı veya baltayı artık her neyse duvara vurduğunuzda duvarın icinden gecmeyip duvardan sekip geri gelmesi. Bu bile oyunun kılıc kullanımı bir adım one atıyor. Ve ayrıca oyunda inanılmaz derecede fazla silah var. Yani secim şansınız bol. Baltalar kılıclar kırbaclar vs. bir ton silah var.
Dunyası cok guzeldi. Atmosfer mukemmel. Her bolgenin birbirine bağlı olması rastgele bulduğunuz bir kısayolun sizi neredeyse oyunun başında ki bolgeye cıkarması ve bu bolgeleri kısayolları keşfetmek guzel hissettiriyor. Her bolge kendine ozgu ve inanılmaz atmosferlere sahip. Yani bir bolgeye girdiğiniz de nereye geldim LAN ben? Diyebiliyorsunuz. En aklımda kalan bolge sanırım oyunun başında ki mekana tekrar gelmemizdi. Ama bu sefer aynı dunyanın karanlık ve farklı duşmanlar icereniydi. Ve ilk bossun daha guclu bir haliyle kapıştığımız bolgeydi. Ve bu inanılmaz guzel bir atmosfere sahip bolge sanırım opsiyonel bir bolgeydi. Yani gitmesekte olurdu. Ama buna rağmen cidden farklı ve guzel hissettiren bir bolgeydi.
Şimdi gelelim bosslara zaten bu oyunda bossları konuşmazsak olmazdı. Bosslara diyecek bir şey yok. Cok iyi tasarıma sahip inanılmaz bosslar. Zorluğunu bir kenara bırakalım ben hayatımda boyle Epic ve mukemmele yakın boss savaşları yaptığım bir oyun hatırlamıyorum. Şimdi zorluklarından bahsedebiliriz. Bosslar bana cok zor gelmedi. 2 3 boss haric tum bossları kolayca gectim. En fazla 4 kere olmuşumdur. Tabi ki bazı bosslar dışında. Onları Allah kahretmesin. Ozellikle nameless king denen aşağılık pislik geri zekalı mahlukat beni inanılmaz zorladı. Onla yaptığım savaşı duşununce hala cok sinirleniyorum. Sonra o baltayı nasıl sapladığımı ve oldurduğumu duşununce rahatlıyorum. Kendi yetmiyormuş gibi bir de ejdarhası var aşağılık pisliğin. Ona belki 50 kere olmuşumdur. Ama dediğim gibi diğer bosslar bana kolay geldi. Tabi ki o kadar kolay değiller ama o kadar zorda gelmediler.
Bu nasıl oldu bilmiyorum. 2 3 sene onceye kadar ilk baştaki bossa bile 50 defa olen adamım. Şimdi diğer bosslar kolay geliyor. He şuna da değinmeden gecmemeyim.
Son bossu beğenmedim. Yani beğendim tabii ama son boss olacak kadar iyi bir boss değildi. Son karşılaşmada daha Epic bir boss beklemiştim. Onun yerine iki denemede gectiğim bir bossla karşılaştım. Bir tık hayal kırıklığına uğrattı. Yani neredeyse oyunda ki tum saldırı şekillerini tum buyuleri yapan bir boss ama zorluğu kolay derecede ve sonda inanılmaz Epic bir boss bekleyen beni tatmin edemedi. Aşağılık nameless king son boss olsa daha iyi olurdu.
Şimdi gelelim kendimce oyunda bu zamana kadar oğrendiğim ufak tefek tavsiyeleri soylemeye. Dediğim gibi inanılmaz iyi her itemi bilen bir souls oyuncusu değilim sadece oğrendiğim şeyleri tavsiye olarak soylemek istiyorum.
İlk tavsiyem oyuna sağlam başlayın arkadaşlar. İlk bolgelerde girilecek her yere girin alınacak her itemi alın. Keşif yapın. Emin olun oyunun başında bu sizi 1-0 onde başlatır. Bu arada bu tavsiye sadece oyunun başında değil. Oyunun tamamında yapın. Mesela keşiflerle kısayollar acıp bonfiredan bossa hızlı bir şekilde gidebilirsiniz.
İkinci tavsiyem oyunda geliştirmeleri atlamayın arkadaşlar. Duşmanlarda bosslardan veya yerden aldığınız soulsları onemseyin. Ve o soulslarla geliştirmenizi duzgun bir bicimde yaparsanız emin olun oyun cok cok daha kolaylaşacak. Aynı şekilde satın alabildiğiniz şeyler var oyunda ve bunlar ilk bakışta size onemsiz gelse de cidden cok onemliler arkadaşlar. İtemlerin ne işe yaradığına tek tek bakın.
Yine konuyu keşiften acacağım cunku cidden keşif cok onemli. Mesela şu estusları yani canınızı dolduran itemi geliştirebiliyorsunuz. Sayısını artırabiliyorsunuz. Ya da tek bir estusta alacağınız can miktarını artırabiliyorsunuz. Bu da keşif sayesinde mumkun oluyor. Keşif sayesinde bulduğunuz estus shard sayesinde estusunuzun miktarını ve yine keşif sayesinde bulacağınız undead bone shard sayesinde de bir estusta alabildiğiniz can miktarını artırabiliyorsunuz.
Veya bulabildiğiniz resinlerle kılıcınıza veya baltanıza ateş vs. ekleyebiliyorsunuz. Ama duşmana gore kullanmak gerek cunku her resin her duşmana etki edemiyor.
Ucuncu tavsiyem bazı duvarlar ilizyon duvarları oluyor. Onlara dikkat edin. Bir sure sonra bu ilizyon duvarlarını tahmin edebiliyorsunuz. Onları kontrol edin. Ardında bazen cok guzel itemlar bazen ise cok guzel opsiyonel bolgeler bulabiliyorsunuz. Bu ilizyon duvarlarını kırmak icinse tek yapmanız gereken duvara elinizdeki kılıcla vurmak.
Evet arkadaşlar benden bu kadar dediğim gibi cok tecrubeli bir Dark Souls oyuncusu değilim. Bildiğim şeyleri soyledim. Bir yerde bir hatam olduysa affola yorumlarda duzeltebilirsiniz. Veya sizinde tavsiyeleriniz varsa sizde yazın oynayacak oyunculara bir rehber olsun. Son olarak tekrardan Allah nameless kingi kahretsin deyip gidiyorum.
Dark Souls 3'u sonunda bitirdim!
İncelemeler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Dark Souls 3'u sonunda bitirdim!