Erasmus, başortulu oğrenci afişini Fransız aşırı sağının tepkileri uzerine sildi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erasmus, başortulu oğrenci afişini Fransız aşırı sağının tepkileri uzerine sildi
-
23-09-2022, 10:38:45Avrupa Birliği (AB) oğrenci değişim programı Erasmus Twitter hesabından, 2022 Avrupa Yenilikci Eğitim Odulleri (EITA) kazananlarının duyurulmasına ilişkin Avrupa Komisyonu logolu afişindeki başortulu gulumseyen bir oğrencinin yer alması, Fransız aşırı sağ siyasetcilerin tepkisini cekti. Fransız aşırı sağcı siyasetci Marine Le Pen, Erasmus'un sildiği başortulu afişin gorselini paylaşarak, bunun Avrupa değerlerine aykırı olduğunu savundu. İslam ve gocmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı yazar ve siyasetci Eric Zemmour da AB'nin İslami propaganda yaptığını iddia etti. Tepkiler, Erasmus ’un geri adım atmasına ve soz konusu fotoğrafı silerek başka bir fotoğrafın yayınlanmasına neden oldu. Atılan bu geri adım, sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu ve aşırı sağın tepkisine her zaman baş eğildiği şeklinde yorumlandı. AA ’nın haberine gore; duruma tepki gosteren kullanıcılar, silinen afişi yeniden paylaştı.