Windows 10'un daha geliştirilmiş bir surumu olarak karşımıza cıkan Windows 11 işletim sistemi, gectiğimiz yıl kullanıma sunulmuştu. Microsoft uzmanları, yeni nesil Windows işletim sistemi uzerinde calışmaya başladı. Windows 12 olarak adlandırılacak olan yeni işletim sisteminin tamamen farklı olacağı ve şirketin ayrı bir ekip kurduğu belirtiliyor. Microsoft, onceki işletim sistemlerinin geliştirildiği altyapıyı Windows 12'de terk etmeyi planlıyor. Windows Pazarlama Genel Muduru Aaron Woodman'a, ortalıkta dolaşan Windows 12 soylentileri soruldu. Deneyimli yonetici, yeni işletim sisteminden haberdar olmadığını ve şu anda Windows 11 icin yıllık ozellik guncellemeleri sunmaya odaklandıklarını belirtti. Aaron Woodman, bu kacamak yanıtı ile bir sonraki işletim sisteminin sistemin Windows 12 olacağı yonunde cıkan haberlere net bir cevap vermedi. Bir sonraki surumun, Windows 11'in piyasaya surulmesinden uc yıl sonra, yani 2024 icin planlandığı bildiriliyor. Uzmanlar, Windows 10 desteğinin 2025 yılına kadar devam edeceğini ve Windows 11 icin bu tarihin henuz bilinmediğini soyluyor. Bu nedenle, Windows 12'nin 2024 yılından once gelmeyeceğini soyleyebiliriz.