iPhone 6 - 64 GB Gold modelinin kısa incelemesini ve cihazın fotoğraflarını paylaşacağım. İnşallah guzel bir inceleme olur.
Onceden LG G3 kullanmaktaydım. Isınma ve şarj sorunları olduğundan satıp sistem ardından da telefon aldım. İlk iOs deneyimimi yaşıyorum. Oncelikle Android'den gectiğim icin
ilk başlarda cok kısıtlı hissettim kendimi. Fakat biraz internette araştırmalar yaparak istediğim gibi kullanmaya başladım. Hemen telefonun artılarına gecelim.
- Tasarım olarak bence cok iyi(Gerci iPhone işte tasarımına diyecek yok.
- Oyun performansı - Daha once en ust duzey Android cihazları kullandım. Ancak iPhone 6'daki akıcılığı pek diğer telefonlarda goremedim. İsterseniz optimizasyon isterseniz
ekran cozunurluğunun duşuk tutulması diyin. Bu durum sayesinde telefonların kağıt ustunde ozelliklerinin de bir şeye yaramadığını oğrendim.
- Cok hızlı şarj oluyor. Ben yaklaşık yarım saatte %48 doldurdum şarjını.
- İcinden cıkan kulaklık cok kaliteli. Logitech G230 varken bunu kullanıyorum bilgisayarımda.
Şimdi eksilerine gecelim:
- Telefonun hoporleri yanda olduğu icin yatay tutarken kapanmasına sebep olabiliyor.
- Dayanıklılık bayağı kotu. Kılıf ve ekran koruyucu almanızı oneririm.
- Android'den gecen kullanıcılar alışmakta bayağı zorlanacak diye duşunuyorum.
Şimdi ise telefonu neden aldığıma ve ne kadar fiyata aldığımı soyleyeyim:
Benim icin telefonda en onemli unsur kullanım omru: Apple telefonlarının uzun kullanım omru sunduğu cok belli. Ustelik fiyatı satmak istediğinizde diğer telefonlara gore neredeyse hic duşmuyor. İkinci el piyasası cok iyi.
İkinci bir unsur ise stabilite ve tasarım: iPhone 6'daki akıcılık ve tasarım mukemmel gorunuyor. Zaten bir cok kişi bu telefonu tasarımı ve insanlar arasındaki havasından dolayı tercih ediyor. Telefonun şekli olması onemli tabi ki.
Sonucta bu kadar para veriyorsak insanlar arasında bir değeri olmalı değil mi?
Son olarak, Boyutunu cok beğendim telefonun. Tam ele oturan ve tek elle kullanıma musait bir şekilde tasarlanmış. Kolayca taşıyabiliyorum ve rahatca kullanabiliyorum. Note 4'u
tercih etmememin sebeplerinden birisi de buydu.
Goruşlerim bu kadardı. Biraz amatorce oldu kusura bakmayın lutfen. Telefonun resimleri aşağıdadır. S4 Mini ile cekilmiştir. Bu yuzden biraz kalitesiz cekmiştir kusura bakmayın.