Anakart: Asus Maximus VII Ranger
İşlemci: Intel I7 4790K
Ram: Corsair Vengance 1600Mhz 2x4 (2 Adet) 16GB ram
Depolama: Seagate 1TB HDD + 8GB SSD
Kasa: Cooler Master Haf 912 Advance
Guc Kaynağı: Cooler Master GX 750W 80+
Soğutucu: Corsair H60 High-Performance Sıvı Soğutucu
Sistemin genel incelemesi:
Alındı I7 4790K ve GTX 960 Tabanlı Sistem | Technopat Sosyal
İncelemeye kartın basitce artıları ve eksileri ile başlamak istiyorum;
ARTILARI:
+ MSI TwinFrozr V soğutmaya sahip olması.
+ Overclock edilebilirliği.
+ Arkaplaka (Backplate) dediğimiz parcanın urunu tozdan ve kirden uzun sure koruması.
+ 100ME surumunun klasik surume gore yeşil tonlarda bir temaya sahip olması ve ledlerinde aynı tonlarda yanması
Eksileri
- Donanımsal olarak klasik surumden "Backplate" dışında hicbir fazlalığı olmamasına rağmen anormal fiyat fazlalığı
- Ledlerin sadece yeşil rengi bulunması.
Kutu iceriği ise aynen şu şekilde;
1. Kutu tasarımı gayet şık, ekran kartının fotoğrafının bulunduğu kısım diğer kısımlara gore puruzsuz ve parlak.
2.Kutu her bolgesinde sizi "Oyuncu" hissettirecek detaylara sahip
3.Kutunun icinden başka bir kutu daha cıkıyor ve recep baltaş'ın deyimiyle "Kutuception" yaşanıyor
4. Ayrıca cıkan kutunun icinden guc bağlantı adaptoru ve VGA donuşturucu cıkıyor
Kart montajından sonra cektiğim goruntuler;
1.Devasa ısı boruları soğutmaya cok buyuk destek sağlıyorlar TwinFrozr V gercekten işe yarıyor.
2.Ozel tasarımlı fanlar, kart belirli bir sıcaklığa ulaşmadan calışmıyor.
Kutu iceriği ve kart genel olarak boyle, şuan oyun testlerinin videosu bulunmamakta ve en yakın surede ekleyeceğim fakat not aldığım birkac oyunun FPS değerleri şu şekilde;
Battlefield 4:
Maksimum FPS: 90 Averaj FPS: 69 Minimum FPS: 48
PAYDAY 2:
Maksimum FPS: 120 Averaj FPS: 105 Minimum FPS: 90
Sonuc:
Sonuc olarak GTX 960'tan oldukca memnun kaldım, 770 veya 760 almayı duşunenler rahatlıkla alabilir fakat MSI tercihinizi EVGA'de kullanırsanız hem soğutma hemde O.C acısından daha cok performans elde edersiniz. AMD tarafından karşılıkları sadece oyun icin kullanacaklar icin yeterli olacaktır fakat benim gibi video duzenleme konularıyla uğraşıyorsanız mutlaka işinize yarıyacak cozumler sunmakta.
Son olarak kartı aldığınızda elinize alıp montaja başladığınızda kalitesi elinizde hissediliyor. MSI Marketing ekibinede teşekkurlerimi sunuyorum bu kutu tasarımı icin. İyi Forumlar.
@CaRLsBeRg
@Uğur DUNDAR
@TechnoMan46