Oncelikle bu urunu yeni almadığımı yaklaşık 7 aydır kullandığımı belirtmek istiyorum.
Şimdi teknik detaylara geciyorum. Urunun icinden cıkan kullanma klavuzunda verilen bilgiler bunlar. Tuş vuruşu, tuşların gucu gibi terimleri internetten araştırdım ( İngilizce de araştırdım ) fakat tam olarak ne olduklarını bulamadım. Klavye Rainbow RGB yani her tuş grubunun belli bir rengi var ve sadece o renkte yanıyor. Buna karşın 18-19 tane farklı ışık modu var. Ben genelde ışıkları bastığım tuş bir sure yanacak şekilde kullanıyorum.
Switch'leri hangi marka tam cozemedim. Birkac yerde MX Cherry klonu yazmışlar fakat kadar kaliteli bir klon onu anlayacak kadar işin ehli değilim. Alta koyduğum 1. video 22:10'da Kro marka Switch denmiş.
Kablosu orgu ve kalın bir kablo. Acıkcası kablo guzel ve kalın USB girişi sarı (alta koyduğum 2. videonun 2:47'sinde altın kaplama olduğu soyleniyor)
Yanında gelen tuş sokme aparatı: Bu aparattan tam memnun değilim işe yaramıyor değil tuşları sokuyor ama biraz zor sokuyor boyle pıt pıt sokemiyor. Bu aparat biraz daha iyi olabilirmiş.
Şimdi gelelim kullanım kaynaklı sıkıntılara ve kullanım hissiyatına.
Yukarıda belirttiğim gibi klavyeyi yaklaşık 7 aydır kullanıyorum. Gunluk yaklaşık 15-18 saat arası bilgisayar kullanıyorum. Herhangi bir tuş silinmesi yaşanmadı. Herhangi bir arızası cıkmadı.
Tuş sesleri ile ilgili kısa bir video koydum ama malum telefon kamerası ile ne kadar iyi oldu orası şupheli. İsteyen YouTube'tan daha profesyonel bir mikrofon ile cekilmiş videosundan sesini dinleyebilir.
Ses konusunda space tuşunun sesi boyle mi olması gerekiyor yoksa sıkıntılı mı anlayamadım. Cunku diğer tuşlardan farklı cıkıyor sesi. Daha once mekanik klavye kullanmadığım icin net olarak bir şey soyleyemiyorum. İlk zamanlarda da boyleydi diye hatırlıyorum.
Ben klavye secerken birkac beklentim vardı bunlar;
-Oncelikle klavyenin numlock tuşlarını iceren kompakt bir yapıda olması yani mumkun mertebe cercevesiz olması gerekiyordu. Klavye alırken birkac urun arasında kaldım ve secimimi bu cercevesiz olma durumu etkiledi diyebilirim. Cunku seyahat ederken cantama daha kolay sığacaktı.
-Bilek desteğinin mıknatıslı ve plastik olması. Bir cok kişi icin deri bilek destekleri daha iyi olabilir ama ben sevmiyorum uzun sure kullanımda terleme dolayısı ile dağılıp dokuluyor acıkcası cok kotu gorunuyor.
-Yazarken tıkır tıkır ses cıkması hoşuma gidiyor bu yuzden Blue Switch aldım. Sesinden memnunum
Şimdi bu klavye alınır mı sorusuna gelirsek, urun marka basılmış bir urun. Bu yuzden uzun sure kullanmama rağmen birine onerirken şuphe ediyorum. Belki bana iyisi gelmiştir, alanın elinde kalır, sıkıntı yaşar sonra ben kotu olurum.
Donanım Arşivi uzun kullanım yorumları pek değinmiyor ama ses konusu icin izlenebilir.
@MisakiTaro rica ettiği icin hazırladığım bu rehber umarım birilerinin işine yarar