Merhabalar, 2.11.2020 tarihinde satın aldığım 8gb ram eklenmiş Monster Abra A7 12.2.1 incelemesine hoş geldiniz. Fotoğraflarla ve oldukca kısa notlarla anlatmaya calışacağım. İlk incelememdir. Atladığım veya merak ettiğiniz kısımları sorabilirsiniz.

Teknik Ozellikler:

Kaliteli gozuken cam veya plastik kaplamalı ve aydınlatmalı bir logosu ayrıca iki adet aydınlatma cizgisiyle on kapağı en cekici tarafı olabilir.
Bu aydınlatmalar acık yeşil ve kapatılamıyor.

Portlarımız:
3 adet type-a 1 adet type-c usb 3.5mm kulaklık ve mikrofon kart okuyucu HDMI, mini display port LAN portu

Control Center yazılımının fan hız ayarı, sıcaklık goruntuleme, kullanım modları değiştirme ve klavye aydınlatmasını yonetme gibi ozellikleri mevcut. Flexikey diye bir menusu daha var ancak henuz cozemedim ve ihtiyac duymadım. Aydınlatma tek bolge, farklı modlar yok ve renk secenekleri aşağıda goruntulenen 15 renkten oluşuyor. Parlaklığı 4 kademe olarak ayarlanabiliyor, parlaklık ayarı klavye uzerinde belirtilen tuşlarla yapılabiliyor. Kullanılmadı zaman belirli bir sure sonra ışıklandırmayı kapanması icin ayarlayabiliyorsunuz.

Oyun Performansı:
1650ti ekran kartı ile coğu oyunu 1920 cozunurlukte oynayabiliyoruz oynadığım bazı oyunları FPS'leri aşağıdadır. Buradaki değerler +-10fps farklılık gosterebilir kendi deneyimlerimden elde ettiğim sonuclardır herhangi bir benchmark uygulaması kullanmadım. Uzun sure oyun oynadığımda sıcaklık değerlerinin CPU icin 85 GPU icin 80 derece civarlarında olduğunu gozlemledim. Kasa bir sure sonra ısınmaya başlıyor ancak ısınan kısım klavyenin ust kısımları, bileğimizi koyduğumuz bolgelerde bir ısınma olmuyor cunku CPU ve GPU kasanın ekrana yakın kısmında bulunuyor. Bu değerleri alırken bilgisayarı eğlence modunda kullandım.
Forza Horizon 4 1920 ultra 65fps civarı Insurgency yuksek ayarlar ortalama 190 fps Rocket League 190 ortalama yuksek kalite ayarlar CSGO performansı gercekten cok garip fps ortalama 130 civarında dolaşıyor ancak yer yer 90 yer yer 200 FPS'e cıkabiliyor
Bellek Performansı:
Bu bilgisayarın sahip olduğu en kalifiye donanımlardan birisi kuşkusuz SSD'si Okuma: 3500 MB/s - Yazma: 2400 MB/s fabrika değerlerine sahip XPG SX8100 M.2 SSD'si bulunuyor. Burada ilginc bir detay: Hem CrystalDiskMark'ta hem de BIOS'ta bu disk Samsung olarak gozukuyor. Bunu doğal karşılayabilirsiniz cunku uzerinde bulunan bellek entegreleri Samsung uretimi diyebilirsiniz ancak etiketinde bile Samsung yazıyor hatta tam kodu Samsung PM981A.

Ekran kalitesi:
120Hz 1920x1080 IPS 17,3 inc ekrana sahip. Hem oyun oynaması hem de bi' şeyler izlemesi keyifli bir ekran. İnternette olu piksel ve cok fazla ışık sızması olabildiğini okumuştum ancak benim ekranımda olu piksel yok, ışık sızması cok az var. Ayrıca ekran dokumanda 120Hz olarak belirtilmiş ama hem Windows'ta hem de NVIDIA tarafında 144Hz gozukuyor.

Pil tuketimi:
Hep şarjda kullanıyorum ancak şarjdan cıkartınca 2 saat civarı kullanabiliyorum buda benim icin yeterli.

Ses kalitesi:
SoundBlaster işbirliğiyle uretilmiş ses sistemi mevcutmuş ben bunun sadece bir pazarlama aracı olduğunu duşunmuştum ancak hem ses seviyesi hem de ses kalitesi gayet guzel ustteki fotoğraftaki JBL kablosuz hoparlorden cok daha temiz bir ses veriyor.

Gelelim ozete ve size bahsetmediğim kotu taraflara:

Artılar:
Sunduğu donanıma gore fiyatı gercekten uygun. 9400tl evet hic ucuz değil ancak 17,3inc muadilleri bu cihazdan birkac bin lira daha fazla fiyata satılıyor. Touchpad'i guzel, geniş ve kullanımı rahat, kısa yolları destekliyor. Omur boyu bakım garantisi Tasarımı ve ince ekran cerceveleri İcini acsanız da garantisi bozulmuyor, pilini icini acmadan cıkartabiliyorsunuz. Visual Studio eksi 8 GB RAM, 1 TB HDD'li bilgisayarıma gore cok cok hızlı bir şekilde calışıyor. Eksiler:
Kasa kalitesi kotu arkadaşlar icini acınca daha iyi gordum. Ornekler; sağ elimde biraz bastırınca gelen kırt sesi, pilin oturduğu yuvayı elimle oynatabilmem ve ses USB. Monitorun arkası metal ve cok kaliteli ancak bize bakan kısmındaki cerceveler yapıştırılarak yapılmış ve kalitesizliği hissediliyor. USB takarken porttan kırt kırt sesler geliyor korkuyorum vallahi. Bilgisayarı aldığım ilk aylık surecte klavyenin bazı tuşlarından ozellikle koşedekilerden kırt sesi geliyordu. Boşluk tuşuna basınca ise baya yuksek yay sesi geliyordu. Belirtmeliyim ki bu kırt sesleri ve yay sesi 2 aylık kullanımdan sonra neredeyse tamamen gitti. İcinden cıkan cantanın fermuarı bozuktu, servise goturdum 20dk icinde halloldu. Olası sorulara linkler:
Wallpaper: Snow Covered Mountains by Rocco Caruso
Gorev cubuğu eklentisi: TaskbarX

Acıklık olan sağ cerceve bastırınca ice cokuyor cok rahatsız edici değil hatta fark edilmiyor bile ancak sadece kasa uretimini Monster markasının yaptığı duşununce uzuluyorum:

Dosya Ekleri 1611495209112.png 653,2 KB · Goruntuleme: 21

1611496643835.png 681,7 KB · Goruntuleme: 24