Kısaca teknik ozellikler:
10 fiziksel tuşa sahip, 5 tanesi yan tarafta bulunan makro tuşları. 100 ile 18.000 DPI arasını destekliyor. Kablosu 1.8 metre. 130 gram ağırlığa sahip. 140 x 77 x 40mm boyutlarında. (U x G x Y)
Alışık olduğumuz klasik sarı ve siyah uyumunun bulunduğu Corsair kutusunda geliyor.
Kutu iceriğinden bahsetmek gerekirse,
Gereksiz kitapcıklar, 1.8 metre uzunluğunda orgu sarım Micro USB kablo, USB Wireless dongle ve onu takmak icin bir aparat geliyor. Siyah kitapcığı okumanızı oneririm, icinde fare hakkında onemli ve gerekli olduğunu duşunduğum bilgiler yer alıyor.
Daha iyi bir kablosuz performansı icin dongle'ın fareye yakın olması lazım. Bunun icin de ustte gorduğunuz siyah aparatı koymuşlar.
Gelelim farenin kendisine. Deneyimlerimi en sonda anlatacağım.
Makro tuşlarına erişmek zor gibi duruyor fakat aslında oldukca kolay. Ortada bulunan iki tuş profil değiştirmek icin. Toplam 3 tane profili farenin hafızasında depolayabiliyoruz. Onde bulunan iki tuş onceden ayarladığımız 3 tane DPI seviyesi arasında geciş yapmamızı sağlıyor. Yan tarafta gorduğunuz kırmızı renkte yanan ışık şarj seviyesini, hangi onceden atadığınız DPI seviyesinde olduğunuzu ve hangi profile geciş yaptığınızı gosterebiliyor. Rengi ICUE uzerinden istediğiniz gibi atayabiliyorsunuz. Şarj seviyeleri konusu biraz karışık, bahsettiğim siyah kitapcıkta ayrıntılı olarak acıklanmış.
Fareyi tutmak oldukca kolay ve rahat. Baş parmağın ve serce parmağın geldiği yerler tırtıklı yapılmış.
Gelelim ICUE yazılımına. Bana biraz karışık gibi geldi. Daha sade olsaydı daha iyi olurdu. Ayrıntılı fikirlerimi en sonda belirteceğim.
Gelelim finale.
Tutuş olarak: 10/10
Eliniz buyuk ve orta boyuttaysa cok iyi bir fare. Benim elim bileğimden orta parmağımın ucuna 19 santimetre. Tam ucu ucuna denk geliyor diyebilirim. Fingertip ve claw tutuş bicimleri icin pek iyi değil. Ben palm şeklinde tutuyorum. Palm icin oldukca ideal. Baş parmağınız ve serce parmağınız farenin ustunde kalıyor. Ergonomik acıdan gunde 12-13 saat kullanmama rağmen bir ağrı yaşamadım.
Tuşların kalitesi ve basış hissiyatı olarak: 8/10
2 puanı sağ tuşun hafif olmasından ve scroll tuşunun sert ve sesli olmasından kırdım. Sağ tuşa alışmak biraz zaman alacak gibi. Cunku oldukca hafif bir yapısı var. Yanlışlıkla basmaya cok musait. Scroll tuşu ise sesli ve sert. Basmak icin normalden fazla guc uygulamanız lazım. Ek olarak gozume pek sağlam gibi gelmedi.
Wireless bağlantı kalitesi olarak: 10/10
Herhangi bir kopma ve gecikme yaşamadım. Alıcı ile fare arasında ortalama 20 santimetre var, bunu da belirteyim.
Batarya performansı olarak: 9/10
Mouse gunde 16-17 saat calışır bicimde. RGB ışıkların hepsi acık ve en hızlı modda. Bu bicimdeyken wireless ile bağlandığında 2 gunu cok rahat bir şekilde cıkarıyor. RGB ışıkları kapatınca 3. gunu de cıkarabilirsiniz. Oldukca iyi bir performansı var. Kendi icinde batarya olması pil ile uğraşmamak oldukca iyi. Kablosuz şarj desteği olsaymış cok iyi olurmuş fakat bu fiyattaki bir urunden kablosuz şarj beklemek hayal gibi bir şey.
Hissiyat olarak: 9/10
Oldukca ağır bir fare. Ben ağır sevmeme rağmen bana bile olması gerekenden ağır geldi. Elinizi terletmiyor fakat eliniz hali hazırda terliyse bu ter miktarını arttırıyor.
Yazılım olarak: 7/10
Daha kullanıcı dostu ve sade bir arayuze sahip olsaydı cok daha iyi olurdu. Bu hali ile karışık geldi bana. Turkce dil desteği olmaması da buna bir etken olabilir. Tek memnun olmadığım kısmı bu.
Son sozlerime gelirsek, indirimden 450 TL civarına aldım. Kablosuz ve fazlaca makro tuşu istediğim icin buna yoneldiğimi belirtmeliyim. Bu fiyata kesinlikle alınabilir olduğunu duşunuyorum. İnceleme konusunda amator olduğum icin pek iyi olmamış olabilir. İncelemeyi hazırlarken @Bora Dere hocamın bu incelemesini ornek aldım. Eksiklerim veya merak ettikleriniz varsa aşağıya belirtebilirsiniz.