Merhabalar, bugun birkac gun once almış olduğum POCO X3 NFC hakkında inceleme yapacağım. Umarım butcesi bu seviyede olan arkadaşlar icin yol gosterici bir inceleme olur. Şunu soylemeliyim ki bu inceleme ağırlıklı olarak oznel fikirlere dayanacak. Teknik bilgileri oznel yorumlarıma dayanarak vereceğim.

Tasarım

Tasarım olarak arkadaki 4'lu kamera kombinasyonunun hoşuma gittiğini soyleyebilirim. Kamera dizaynı pop-up şeklinde geldiği icin duz bir zemine koyduğumuz da dengesizlik yaratması sizi endişelendiriyor olabilir. Fakat bunu kutu iceriğinden cıkan kılıfla cozmuşler. Arkadaki POCO yazısının telefona guzel bir goruntu kattığını da soylemeliyim. Ekran tasarımına gelirsek kameranın kucuk olması ekrandan kayba yol acmaması iyi bir ozellik. Ama kenarda olsaymış daha iyi olurmuş.

Kutu İceriği

Kutunun iceriğinden bir adet kılıfın cıkması ve telefonun ekran koruyucu ile birlikte gelmesi ekstra bir masraftan kacınmak icin ideal olmuş.

120 Hz Ekran Deneyimi

İlk başta telefonun yenileme hızını 60 Hz'de kullanıp 120 Hz'e gectiğimde akıcılık farkını arayuzde ve sosyal medya da fark etmemek mumkun değil.

120 Hz Oyun Deneyimi

Telefonu COD Mobile'da test ettiğimde en duşuk grafiklerde yaklaşık 110-120 FPS (GFX TOOL programını kullandım.) arası gordum. Yer yer FPS'ler 80 veya 90' a duşse de akıcılık olarak 60 Hz'e gore ciddi fark yarattığı yadsınamaz.

Batarya ve Şarj Suresi

Acıkcası daha iyi bir batarya performansı beklerdim. Batarya iyi sayılan bir değerde(5160mAh) gelmesine rağmen. Yaklaşık 1 saatlik bir oyundan sonra %25-%30 arası pil yuzdesi azalıyor. Şarj olma suresine gelirsek 1 saat gibi bir surede %0'dan %100'e geliyor. Bu da bize 33W hızlı şarjın gucunu gosteriyor.

Isınma Problemi

Eğer yaklaşık 1.30 saat ağır bir oyun oynarsanız telefon ateş topuna donuyor. Elinize aldığınız da elinizi yakıyor ve oyuna devam edemiyorsunuz. Yaklaşık 10 dakikalık bir aradan sonra telefon soğusa da yeni guncelleme ile bu sorunun cozulmesini umut ediyorum. Onun dışında gunluk kullanımda veya muzik dinleme de ısınma problemi ile karşılaşmadım.

Kamera Performansı

Oncelikle soyleyeyim telefonu kamera icin almadım. Kameradan da anlamam. Aşağıya birkac ornek fotoğraf bırakacağım. Kalitesine siz karar verin.

Hoparlor ve Ses Kalitesi

Telefon stereo bir hoparlor ile geliyor. Ses sistemlerini aratmayacak ses kalitesi ve temiz bir ses sunumuyla geliyor. Hoparlor performansının beni cok etkilediğini soyleyebilirim. Dilerseniz menuden ekolayzır ayarlarını da yapabilirsiniz.

Telefonun Kotu Ozellikleri

1. Telefon kılıfla cok kalın oluyor ve devasa hale geliyor.
2. Uzun oyun deneyiminde eli yakacak kadar ısınıyor. (Ust başlıktaki yorumu okumadan karar vermeyin.)
3. Başka bir kullanıcının yapmış olduğu temayı kullanınca kucuk caplı kasmalar meydana geliyor. Orijinal arayuz ve tema ile sıkıntı yaşamadım.
4. Klavye hoşuma gitmedi. PLAY STORE'dan klavye uygulaması indirdim.

İncelemem bu kadardı. Eğer sormak istediğiniz bir şey olursa yorum kısmından sorabilirsiniz. Ufak tefek sorunlarına rağmen telefonu tavsiye ederim. Umarım faydalı olur.

Not: Beğendiğim tasarım benzeri şeyler hoşunuza gitmemiş olabilir. Oznel bir konudur.

Dosya Ekleri POCO X3.jpg 73,6 KB · Goruntuleme: 139

poco pubg.jpg 129,9 KB · Goruntuleme: 145

poco foto.jpg 98 KB · Goruntuleme: 146

poco x3 foto 2.jpg 104,2 KB · Goruntuleme: 141

poco x3 foto 2.jpg 104,2 KB · Goruntuleme: 133