Hayranlarıyla Londra’da son altı yılda ucuncu kez bir araya gelen unlu Turk Halk Muziği sanatcısı Selda Bağcan, kendisinin arşiv yapıtlarının toplandığı "Kırk Yılın Kırk Şarkısı" albumlerinde toplam 240 parca olacağını soyledi.
Selda Bağcan yaptığı soyleşide, gecmiş sanat yaşamında en ilginc bulduğu anıları anlatırken, “Tabi cok anı var ama daha onceki roportajlarımda da anlattığım bir anım var. Almanya’da Koln’de Alevi federasyonun bir konseri oldu, ‘Bin Yılın Turkusu’ diye. Cok kalabalıktık, konser saatler surmuştu. Bu yuzden de oradaki her sanatcıya bir şarkılık bana iki şarkılık izin verdiler. Ben iki şarkımı soyledikten sora iceri gectim; fakat, seyirci 20 dakika boyunca tekrar sahneye donemem icin bis yaptı; 20 dakika aradan sonra ben de cıktım sahneye. Bu unutulacak bir anı değil, cok guzel bir andı” dedi.
"HASRET KALMIŞIZ BİRBİRİMİZE"

Londra’da Boom Pam orkestrasıyla beraber gercekleştirdiği konserle ilgili Bağcan, “Bugun de burada Londra’da cok guzel bir konser oldu. Yine seyirci defalarca bis yaptı, bırakmadılar bizi. İceriye giremedik bir turlu. Cok ozlemişiz seyirciyi, hasret kalmışız birbirimize. Daha once yine Londra’ya 2012 yılında Meltdown Festivali’ne, 2016’da da WOMAD festivaline gelmiştim. Bu kısa zamandaki ucuncu konserimdi ve buna rağmen cok guzel bir seyirci vardı, cok muhteşem bir konserdi” dedi.
Soyleşide bugune kadar şu anki başarılarına ilaveten sanat hayatında inşa etmek istediği yeni hedefi sorusuna Bağcan, “Biz şu an benim arşiv eserlerimi yayınlıyoruz. ‘Kırk Yılın Kırk Şarkısı 1’ olarak ilki cıktı. Bu albumun ilk kısmında 40 eser, toplam 20 cd olarak hit parcalarım var. İkinci bolumde de beni sectiklerim, performansımı beğendiğim parcalar var. Şimdi ‘Kırk yılın Kırk Şarkısı 2’ adıyla onun ikincisini cıkarıyoruz. Sonra uc, dort, beş altı diye 240 şarkılık bir arşiv cıkaracağız. Bugune kadar 400’e yakın şarkı soylemişim. Bunlardan 240’ını yayınlayacağız. Ayrıca dunyada butun dj’ler benim şarkılarımı remix yapıyorlar. Remix albumunun de birincisi cıktı, ikincisi de bu yaz cıkacak” diye yanıtladı.

Gelecek konserleri hakkında ise Bağcan, ”30 Mart’ta Bostancı Gosteri Merkezi’nde konserim var. Bambaşka, buyuk bir orkestrayla cıkacağım. Daha sonra 24 Mayıs’ta Bruksel’de konserim var. Sonra da Turkiye’de rock festivalleri başlıyor, orda da on konserlik bir serimiz var. Ekim ayında ise ABD’de sahneye cıkacağım” dedi.

Most Production tarafından organize edilen ve Pazar akşamı 900 kişinin katıldığı konser, Camden Town’da bulunan Koko Konser Salonu’nda gercekleştirildi. Unlu sanatcıya Israil Tel Aviv'den gelen Boom Pam isimli orkestra eşlik etti.

kaynak: internethaber