.....

....

pandispanya:•225 gr tuzsuz margarin veya tereyağı
•225 gr tozşeker
•4 orta boy yumurta
•3 corba kaşığı sut
•300 gr un
•2 cay kaşığı vanilya
•3 corba kaşığı limon veya portakal suyu
•1 paket kabartma tozu
arasına:180 gr bitter kuvertur cikolata parcalanmış
¼ su bardağı sut
55 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ
1 yumurta sarısı
250 ml soğuk krema
(herzamanki tarifim)
uzerine:2 paket krem şanti
1,5 bardak soğuk sut
2 paket krema sertleştirici
2paket sıvı krema 40 gr pudra şekeri.
uzerine truff:200 gr sutlu + 200 gr bitter kuvertur
350 ml sıvı krema
istediğiniz miktarda cikolatalı kek
uzeri icin ; 100 gr sutlu + 100 gr beyaz kuvertur

pandispanya(trufflarla beraber 1 gun evvelden yapılır):Yağımızın ve yumurtalarımızın oda ısısında beklemiş olmasına dikkat edelim.
Fırınımızı 160 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yağı ve şekeri cırpma ile başlayalım. Ozellikle yağın oda ısısında bekletilmiş hatta yumuşamış olması , bu aşamadaki işlemimizi cok kolaylaştıracaktır. Yağın ve şekerin birbirine cok iyi karışması gerekmektedir. Tam homojen bir kıvam almalı, neredeyse şekerler icerisinde hic gozukmemelidir Bu aşama uzun surebilir. Bu yuzden Kitchen-Aid calışmak daha işinizi kolaylaştırır. Ama yoksa, yumuşamış bir yağ kullanmak zamandan tasarrufuda salayacaktır.
2- Ayrı bir kaba yumurtaları ve sutu koyup karıştıralım. Ve yağ ile şekerin iyice homojenleştiği karışıma katıp cırpmaya devam edelim. Un ve kabartma tozunu yine ayrı bir kapta eleyelim. Ve karışımımıza ilave edip cırpmaya devam edelim.
En son vanilya ve portakal suyumuzu ilave edip hamur kıvamına getirelim.18 cm'lik kelepceli kalıbımızı guzelce yağlayalım. İsterseniz tabanına yuvarlak kestiğimiz yağlı kağıdı yerleştirebiliriz. Bne sadece yağlıyorum.

Koyu kıvamlı olan karışımımızı guzelce kalıbımıza yerleştirelim ve uzerini spatula yardımıyla duzeltelim. Duzeltirken kalıbımızı bir kac kez tezgahımıza hafifce vurup hamurun kalıba daha iyi yerleşmesini sağlayalım.

Onceden 160 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 50-60 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak icin 50 dakika sonra, elinize uzun bir cop şiş alıp keke saplayın. Cıkardığınız zaman şişin uzerinde hicbir hamur yoksa kekimiz pişmiş demektir. EğeR KEK hamurcuklar geliyorsa,pişirmeye devam edelim.
arasına:1-Sıcak su uzerine koyduğunuz sos kabında (benmari usulu) cikolata,sut,ve tereyağı birlikte eritin..( ben yumurta sarısınıda cikolata ile birlikte benmari usulu pişirerek yaptım)
2-Başka bir kapta kremayı mikserle cırparak sertleştir.
3-Cikolatalı karışım ılısın,yumurta sarısınıda ekleyip cırpın ve kremaya ekleyip karıştırın
uzerine:Kremamızı hazırlayalım cırpalım.kremşantiyi soğuk sut ile cırpalım.kıvamına gelince pudra şekeri,krema,krema sertleştirici,ilave edelim tekrar iyice cırpalım.pastamızı birleştirip guzelce sıvadıktan sonra gelelim zerindeki truffların tarifine(yanlız truffları pastayı yapmadan 1 gun onceden yaparsanız daha kolay şekil alırlar)
Oncelikle 400 gr kuvertur cikolatamızı kucuk kucuk parcalara ayırıp geniş bir celik kabın icerisine koyuyoruz.
Orta hararetli ocağımızda 350 ml kremamızı devamlı karıştırarak kaynatalm.
2- Kaynayan kremamızı cikolatalarımızın uzerine dokelim. Ve tel cırpıcımzı ile cikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
kekleri (ben cikolatalı browni kattım)kucuk kucuk ufalayıp cikolata karışımımız sıcakken icerisine atalım ve karıştıralım. Kekler gorunmeyecek kadar ufalmasını sağlayanlım. İsterseniz icerisine hic kek eklemeyebilirsiniz. Ama icerisine eklenen ve yumuşatılan kek truff'a cok farklı ve yumuşak bir kıvam katıyor,ardından 1 gece beklemeye alıyoruz)
beklettiğimiz karışımı Yuvarlıyorum parcaları , uzerine yağlı kağıt serdiğim bir fırın tepsisinin uzerine diziyorum..
Ve işlem bittikten sonra 10 dakikalığına buzdolabına kaldıralım ki toparlansınlar.Trufflarımız buzdolabında dinlenirken bizde 100 gr sutlu ve 100 gr beyaz cikolatamızı benmaride eritelim,isterseniz sadece sutlu veya sadece beyaz cikolata eritip uzerilerini kaplayabilirsiniz.
Cikolatalarımız eridikten sonra buzdolabından trufflarımızı cıkartalım. Erittiğimiz cikolataların icerisine iki kaşık yardımıyla birer birer trufflarımızı ekleyip her tarafları iyice cikolataya bulanana kadar yuvarlayalım. Cikolataya buladıklarımızı tekrar yağlı kağıdın uzerine koyalım. Tek tek hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra en son , eğer isterseniz, dovulmuş fındık vb. uzerilerine serpiştirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra 1 saat tezgahın uzerinde cikolataların donmasını bekleyelim.tamamen donduktan sonra pastamızı sulemeye hazırlar..bunlar atıştırmalık olarak yiyebilir yada ikramlık olarak hediye goturebiliriz.