Oncelikle kutudan başlayalım kutusu duşunduğumden cok cok hafif montior iyi korunuyor ve kutuyu ilk actığınızda monitoru nasıl kuracağınız anlatılıyor, kutunun icerisinden 35W adaptor, HDMI 2.0 kablo, monitor ve ayakları, garanti belgesi ve driver CD cıkıyor keşke USB flash bellek ve Display Port gorebiliseydik
Gelelim goruntu ayarlarına monitor VA panel ve toplam 7 adet renk modu var bunlar; Custom, FPS, rts, RPG, aos, cinema, dynamic contrast bulunuyor bunlara ek olarak goz koruma modu ve Black equalizer modu bulunuyor.
Sizler icin bu modların fotoğraflarını koyuyorum, maalesef telefon kamerasıyla ne kadar belli olurlar bilemiyorum, şunu da eklemek isterim benim gibi cok film izleyen birisi icin cinema modu biraz uzdu genel olarak kırmızı rengi daha cok bastıran bir mod ha kotumu hayır değil, ben oyunlarda ve film izlerken rts mod kullanıyorum renkleri guzel verdiğini duşunuyorum, ayrıca monitor 3000:1 kontrast ayarı ile geliyor.
Monitor FreeSync ozelliği ile geliyor ve AWP severler icin monitorde ayarlanabilir Crosshair bulunmakta.
Monitor 23.5" ekrana ve 1800r Curved ekran ile geliyor Curved deneyimi yaşamak isteyen arkadaşlar icin 27" almalarını tavsiye ederim, monitorde maalesef pivot ozelliği yok, ekranı sadece aşağı ve yukarı bakacak şekilde konumlandırabiliyorsunuz.
En sevdiğim kısım monitorun menu kısmı oldu ufak bir joystick yardımıyla tum menuyu kolayca gezebiliyorsunuz bu fiyat segmentindeki bir monitor icin ufak bir +diyelim, monitorun menuleri bu şekilde;
Monitor 2 adet HDMI, 1 adet Display Port, 1 adet 3.5mm jak ve adaptor girişi ile geliyor.
Monitorun bana gore - ve artılarını listeledim.
Monitorun + yonleri;
+ 144Hz olması.
+ Fiyatına gore sunduğu ozelliklerin hakkını vermesi.
+ Gtg 4ms vermesi, evet gtg 4ms illa ki 1ms monitor alacağım diye fazla para verecekseniz unutmayın bu butcedeki coğu IPS ve VA panel monitor kağıt uzerinde 1ms yazmasına rağmen gtg 4ms veya daha fazla değerler veriyor Samsung sadece kağıt ustunde aldatmaca olmaması adına 1ms yazmamiş diyelim.
+Joystick.
Monitorun - yonleri.
-Pivot ozelliği yok.
-Display Port ile gelmiyor.
-CS driver ile geliyor USB beklerdim.
-1800r Curved hissiyatı vermiyor.
-Arka taraflari hızlı tozlanıyor.
Monitorden cıkan HDMI kablosu ile 144Hz almak mumkun.
Benim monitorumde olu piksel yok sadece hafif ışık sızması var fazla film izleyen birisi olmama rağmen ışık sızması rahatsız etmedi panel ince olduğu icin doğal olduğunu varsıyorum zaten cok az var.
Son olarak monitor cok indirime giriyor 1300TL bandında alınabilecek en iyi ve F/P monitor olduğunu duşunuyorum, hatam varsa affola kafanıza takılan bir şey olursa cekinmeyin sorun herkese iyi sosyaller.